Friss, ropogós áru Hollandiából – Kraak & Smaak @A38

Gondolom emlékeztek még a Chocitora, ami ronda volt, és finom. A zseniális reklámszlogen egy fincsi csokit rejtett, de ha vajon azt mondom: „ropogós és finom” akkor mi jut először az eszetekbe? Egy, a kemencéből még melegen kikapott zsemle? Netán egy frissen összedobott madársaláta? Vagy anyu sült csirkéjének aranybarnára sült bőre a vasárnapi ebédnél? Nos, nekem egy bitang jó holland acid-jazz banda ugrik be elsőre. És higgyétek el, nem velem van a baj!

Szóval a Kraak & Smaak egy zenei stílusok rácsai közé nehezen beszorítható produkció, egyenesen Hollandiából, akik két hét múlva történetesen az általunk olyannyira szeretett A38 Hajón húzzák majd a talpalávalót. Mert kétség ne legyen: itt táncolni fog mindenki, még a ruhatáros lányok is! A zenekar legutóbb 2013.októberében járt felénk, nézzük pár szemelvényt az akkora beszámolóból!

 A dalokba néha olyan elektronikus veretés mosódott, amelyre egy tisztességes Guetta rajongó is csak elismerően csettinthetett, de még meg sem közelítettük a vásári mulatság, és olcsó hatásvadászat ingoványos terepét. 

És:

Mindenki igyekezett mielőbb kiinni a magához vett védőitalt, hogy mielőbb rázhassa a ráznivalót. Szinte mindenki táncolt a tisztességes számú közönségben (teltház azért nem volt), így kifejezetten fájdalmasan ért minket, mikor az énekes hölgy bejelentette, hogy akkor lassan itt a vége. Máris? Csak pár perce kezdődött a koncert! Aha, már ment egy órája…

Végül a koncert után:

Most meg nem maradt más, csak a nyugis változat hallgatása a lemezeiken, és a várakozás, mikor vetődnek ismét fővárosunk felé.

(Legutóbbi budapesti bulijuk, 2:30-tól indul a zene)

Imáink meghallgatásra találtak, így kutya kötelességünk nekünk is megindulni február 28-án a Hajó felé. Ez a fajta muzsika – hiphop, „mezei pop”, ambient, jazz, funky, soul és a jóég tudja minek a keveréke – tényleg kortól és nemtől független, és lássuk be, a taknyos februárt csak ilyen estékkel lehet átvészelni, annak ellenére, hogy csak 28 napos. Tovább kár is ragozni, a Kraak & Smaak egy tökéletes bulizenekar, így aki nem szereti a bulit és a jó hangulatot, az véletlenül se tévedjen arrafelé ezen az estén. Mindenki másnak viszont erősen javallott.

Kraak & Smaak live Band (NL), SoulClap Band (HU)

2015.02.18. 20:00

A38 Hajó

EVENT