Több mint tíz év után visszatérnek a maszkos művészek – Slipknot @ Sportaréna

Tavaly indult újra világ körüli turnéjára a hosszú idő után ismét új lemezt kiadó Slipknot. Nagy szerencsénkre Budapestre is eljut ennek keretében a legendás showjairól ismert banda, ami remek alkalom arra, hogy egy örök időkre emlékezetes koncertélményben legyen részünk. Mert hogy aki egyszer látta a Slipknotot élőben, az nem felejti el őket egyhamar, ez biztos!

A több, mint tíz évvel ezelőtti, Sport Szigetes (bizony, akkor még volt ilyen a Népstadion kertjében) koncert után újra Budapestre érkeznek a metál maszkos nagyágyúi, vagyis a Slipknot! A többször Grammy-díjas és platinalemezes művész urak tavaly októberben dobtak ki hosszú idő után új albumot (címe: The Gray Chapter), ezt (is) turnéztatják meg most világszerte. A Slipknot (ha lehet ilyet mondani, legalábbis számomra) inkább egy koncertzenekar, mint egy lemezen élvezhető együttes, hiszen a show része az egyforma egyenruhák, maszkok és az a körítés, ami egy-egy koncertet valóban felejthetetlenné tesz.

Hogy mire számíthatunk Budapesten február 5-én? Erről Corey Taylor, a frontember ennyit mondott:

„A mostani turnéba megpróbáltunk annyi állomást belezsúfolni, amennyit csak tudtunk. Visszatérünk azokért, akiknek köszönhetjük, hogy ez az egész elindult, felfutott és megállás nélkül zakatol: visszatérünk HOZZÁD! Szóval készülj…  Hamarosan pokollá változtatjuk  a színpadot!”

Az utolsó mondat igazságtartalmában cseppet sem kételkedünk (tessenek csak megnézni a videót egy kicsit feljebb!), lesz lángcsóva, maszkok, tűzoszlopok, robbanások, egyszóval kösse fel mindenki a gatyáját, itt olyan látvány lesz a színpadon, hogy csak na! Szóval vigyázat, február 5-én nem sokkal este kilenc után érkezik az igazi pokol, vagyis zenél a Slipknot! m/

Az előzenekar az este nyolckor a húrok közé csapó King 810 lesz, akikről annyit érdemes tudni, hogy ők egy német banda, akik az egész turné során elkísérik a Slipknotot, így biztosan összeszokott duóként lépnek majd egymás után a színpadra. Ezt a klipet pedig elnézve (hallgatva) tökéletesen illenek a maszkos bestiák előzenekarának szerepébe.

Slipknot
2015. február 5., Sportaréna
Jegyeket errefelé keressétek!
Event