A nu metál Angliai reménysége érkezik Budapestre – Hacktivist @ A38

Az októberben az Enter Shikari előzenekaraként már Budapesten járt Hacktivist alig pár hónappal később visszatér! Ezúttal már önálló turnén, saját nagylemezét mutatva be. A zúzós HC-t nu metalba és elektronikába oltó, elképesztően energikus fiatal csapat Anglia egyik legnagyobb ígérete.

Az alig négy éve alakult londoni Hacktivist zenekar szorosan követi a műfajteremtő Enter Shikarit (többször turnézott is vele), és a metált, hiphopot, grime-ot, elektronikát, HC-t összegyúró egyedi stílus második generációjának legsikeresebb zenekara. Többmilliós nézettségű YouTube-klipek, lehengerlő színpadi produkció. 2013-ban a Hacktivist talán az egyik legnagyobb figyelmet kapó zenekar volt Angliában, neve egyébként szorosan összeforrt az Enter Shikariéval (aminek előzenekaraként októberben láthattuk Budapesten), ez utóbbi tagjai remixet is készítettek a Hacktivist egyik legnagyobb slágerére, de például a Korn is a Hacktivistet választotta brit-ír turnéjának előzenekarául.

Mindezt úgy, hogy a zenekarnak igazából még nagylemeze sincs, csak egy EP és néhány kislemez. A YouTube-on viszont hatalmas tempóban terjednek számai és klipjei, és a Hacktivist idén vonult stúdióba, hogy összerakja első albumát. A zenekar pár napja jelentette be, hogy leszerződött a jónevű ausztrál kiadóval, az UNFD-dal, és 2016 tavaszán jelenteti meg a lemezt. Addig is egy mixtape-pel rövidíti a várakozást. És hogy ne legyen kétségünk, hogy 2016 a Hacktivist éve lesz, májusban az Issues-zal indul turnéra.

Hacktivist (UK)
2016. március 9., szerda 20:30
A38 Hajó 
Jegyár: 3200 Ft, elővételben: 2500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.