végre Beach Boys

a BB monogram már többeknek bejött, gondoljunk csak az isteni Brigitte Bardot-ra, vagy a nem isteni, de talán még ezerszer népszerűbb Beach Boys-ra. lehetnek olyanok, nem is kevesen, akik életükben nem láttak egy kockányi filmet sem Bardot-tól , de az ki van zárva, hogy lenne bárki is, aki ne hallott volna életében legalább egy Beach Boys számot. lehet, hogy nem tudta kiktől van a sláger, de hallotta akkor is, szólt a rádióból kedd délelőtt, miközben a dugóban ült, tolta a fülébe a hiper csütörtök este, miközben bevásárolt, az volt a csengőhangja a hetes buszon a mellette utazónak, vagy épp azt játszotta a szombaton dj hajnali fél 4 felé, megelőzendő, hogy leüljön a buli. kételkedsz? akkor kattints!

na most tegye fel a kezét az, aki még soha nem hallotta ezt a dallamot. ….. na ugye!

és most ez a banda, fennállásuk alatt először beteszi a lábát országunkba, kis fővárosunkba, november 26-án egy estére megszállják az Arénát, hogy az egészet egy gigantikus táncházzá alakítsák, persze a maguk módján. fogadni merek rá, hogy ezen a koncerten lesz a legmagasabb az egy ülőhelyre jutó szék előtt táncolók aránya. legyen bármilyen régóta Beach Boys rajongó valaki – értsd, legyen bármilyen öreg -, elég elképzelhetetlen, hogy egy komplett koncertet kibírjon anélkül, hogy legalább egyszer fel ne pattanna, hogy megrázza kicsit fenekét.

lehet persze morogni, hogy ez a Beach Boys nem ugyanaz a Beach Boys, hogy pont a(z egyik) legfontosabb ember nem jön a zenekarral – Brian Wilson már több, mint 40 éve otthagyta a bandát, azóta szólóban tolja a dalokat -, hogy hiába Mike Love jelenléte a többiek nélkül, de meg kell, hogy mondjam, jelen esetben ezek a nyafogások csak hiszti. mert a lényeg az, hogy 50+ éves fennállásuk alatt először – és talán utoljára – jut el Magyarországra a Beach Boys. aki ezt kihagyja az vessen magára. több alkalom nem lesz. mi szóltunk.

jegyek, további részletek a livenation oldalán.