Szimfonikus és Beckes Magashegyi Undergrounddal nyit az Akvárium

Különleges produkcióval készül az Erzsébet tér nyitóeseményére a Magashegyi Underground: nagy sikerű szimfonikus koncertsorozatuk „ráadását” láthatja a közönség az Akvárium klub nagytermében, új dalokkal, valamint Beck Zoli (30Y) közreműködésével.

A koncert gerincét a Művészetek Palotájában korábban három alkalommal is teltházat vonzó előadás dalai adják – amelyet a csapat tavalyi albuma mellékleteként DVD-n is kiadott -, ezt egészítik ki néhány meglepetéssel. Az est igazi exkluzivitását Beck Zoli vendégszereplése adja: bár a csapat és a 30Y frontembere közösen „jegyezték” 2013 egyik legnagyobb rádiós slágerét – Árnyékok – Budapesten első ízben adják elő közösen a szóban forgó dalt. Zoli saját repertoárjából is előkerül egy-egy dal, de hogy mi, az maradjon meglepetés! A csapat legutóbbi, Tegnapután című lemezére jelentősen rányomta a bélyegét a szimfonikus hangzás, így a dalok többsége erről a lemezről kerül ki, a korábbi szimfonikus átirataik közül pedig azokat is hallhatja majd a közönség, amelyek a legnagyobb tetszést aratták, így a Szerelemtabletta, a Rázz fel és a Nyár, némafilm biztosan felcsendül majd.

A koncerten már összeszokott csapatként áll színpadra csaknem ötven zenész, hiszen most is a Harmónia Garden Orchestra, a Talamba Ütőegyüttes és a Discantus Énekegyüttes tagjai közreműködnek a műsorban. A dalok szimfonikus áthangszerelése ezúttal is Subicz Gábor, a Pannonia Allstars Ska Orchestra trombitása és Grünvald László, a Talamba Ütőegyüttes tagja, a koncert karmesterének munkája. Az utolsó, gödöllői szimfonikus koncertnél még nem is sejtette a zenekar, hogy ilyen hamar újra színpadra állíthatja ezt a produkciót.

Fél éve azt éreztük: elengedjük ezt a  produkciót. – meséli Bocskor Bíborka, a zenekar énekesnője. – Nagyon szerettünk színpadon lenni ezekkel az emberekkel, ezekkel a hangokkal, örültünk, hogy sikerült rögzíteni a legutóbbi koncertet, azt hittük, ez a dvd marad, és tényleg nem lesz több koncert. Ez a mostani lehetőség meglepett és jól esett, örülünk neki,  nagyon készülünk és várjuk. 

Bár közhelynek hangzik Bíborka mégis azt gondolja, hogy minden koncert más, még akkoris ha esetlegesen tartalmilag nem is változik a műsor.

A helyszín is meghatározza, az aznapi időjárás, a zenekar jelenlegi hangulata, a megújult érzéseink… A zenekar sajátja, hogy soha sem tud valamit hosszú ideig egy formában hagyni, folyamatosan gondolkodunk, átformázunk, újraértelmezünk, más utakat keresünk – folytatja az énekesnő. – A figyelem, a közös fókusz, az, hogy amikor ennyi ember van együtt, és egy dolgot akar mindenki, ilyenkor erőt vesz rajtunk egy dinamikus nyugalom. A hallgatóktól/nézőktől is jön ilyenkor egy nagyon erős figyelem és nyitottság, amit nagyon jó tapasztalni.

A Magashegyi Underground most először Budapesten is előadja élőben Beck Zolival az Árnyékok duettet. Ennek azonban nemcsak a közönség örül:

-Azt a közös tevékenységet, amit annyira szeretek nem is lehet munkának nevezni, inkább mondanám együttműködésnek. Zolival általában könnyű, spontán, őszinte, és inspiráló alkotni, színpadon létezni. Nagyon sokat lehet tőle tanulni – meséli Bíborka. – Nagyon intuitívan készült el az Árnyékok, reméltük, hogy fogják szeretni és tudnak csatlakozni a dal érzés- és szövegvilágához, de azt, hogy ennyien fogják énekelni koncerteken, és ilyen sokat játsszák majd a rádiók, azt nem gondoltuk. A napokban rögzítettük a Tegnapután c. dalt közösen, egy fantasztikus filmes csapattal, vonósnégyessel, két gitárral kiegészülve, amely hamarosan látható, hallható lesz.

Magashegyi Underground Szimfonikus Remix Koncert feat. Beck Zoli (30Y)

Akvárium NagyHall, Budapest, V- Erzsébet tér

2014. március 30. 21 óra

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1392491347690268/