Hétvégi bulihegyek, amiket vétek lenne kihagyni – programajánló

Szerencsések vagyunk ezen a hétvégén, talán túlságosan is, hiszen dúskálunk a jobbnál jobb bulikban, ember legyen a talpán, ki el tudja dönteni bűntudat nélkül, hogy hova menjen. Otthoni lustálkodásra ezért nincs is mentség, mindenki menjen, mozduljon ki. Akinek jövő hétre pedig még nincsen párja, annak itt a lehetőség, hogy legyen. Ugorjunk bele a jóba, szemezgettem pár alternatívát, mutatom is:

Csütörtök:

A Szilvuplé Varieté színpadán, relatíve korai kezdéssel megtalálhatjuk a Pluto zenekart. 2014-ben ez az első klubkoncertje a bandának. Ami pedig vár ránk, az sok-sok dal, melyek szövegcentrikusak ás táncolhatók is egyszerre. Az eseménynél visszaigazolókat valamilyen meglepetés várja, mi sem tudjuk, hogy mi, egy próbát igazán megér. A belépő egy ötszázas.

A BritishMood szervezésében verethetjük a Gozsdu Manó Klubba is Placebo & Indie Party-n. Tíz éve volt az első ilyen buli, most ezt ünnepeljük. Az esemény neve elég beszédes, nem nehéz kitalálni, hogy milyen zenék fogják uralni az estét. A buli este tizenegykor kezdődik kifulladásig, a belépés pedig ingyenes.

Aki inkább végigülne egy koncertet és érdekli is a MUSE, annak jó szívvel ajánlom, hogy üljön be az Urániába és nézze meg a római Olimpiai Stadionba forgatott 2013-as koncertfelvételt. After partynak pedig jöhet a fentebb említett bulika.

Péntek:

A pénteket a Hunnia Art Bisztróba is tölthetjük Szilárd társaságában. Saját szerzemények egy esti jam koncert keretében, a Quimby zongoristájától.

 

A Barba Negra Music Clubba sem áll meg az élet, farsangi bált tart a Pál Utcai Fiúk. Részletesebb információkhoz a korábban már megjelent ajánlónkból juthattok.

Akik nem restek egy kicsit hévezni vagy vonatozni, azoknak ajánlom a gödöllői Vad Fruttik és Elefánt koncertet a TrafoClubba. A Vad Fruttik lemezbemutató turnéjának egyik állomása ez, vétek lenne kihagyni, hiszen az új lemez olyannyira népszerű, hogy a MAHASZ toplistáján előkelő helyet foglal el, nem jogtalanul.

Kétnapos Karnevállal ünnepel a Gödör Klub. Gödör Karnevál néven olyan koncertekre látogathatunk el, mint például a pénteken játszó Kistehén zenekar vagy éppen a Zagar. Az ősi télbúcsúztató második napján, azaz szombaton a ColorStar koncertjére rophatjuk. Lesz még sok-sok meglepetés, húzzatok maskarát és hívjuk együtt a tavaszt!

Így át is léptünk a hétvége első napjába, jöjjön a szombat:

Kafkaz Klub a már jól bevált helyén, a Hunnia Bisztróba. Kardos-Horváth János egyszálgitáros estje lesz ez, ahol dalt kérni szabad, de csak ital ellenébe. Részvétel egy ezres, melyből négyszáz forint lefogyasztható.

Sajnálatos módon idén rendezik meg utoljára a Fekete Zaj Fesztivált, ez lesz az utolsó ízigvérig underground fesztivál, itt nem a fesztiválkedvencekről szól a műsor. Financionális gondokkal küzdött a szervezőség már régóta, mostanra értek el a mélypontra, hogy lezárják a sorozatot egy utolsó bulival. Természetesen a fellépők sorában szerepel a kihagyhatatlan Vágtázó Halottkémek szeánca, de zenél a Mátyás Attila Band, a Hangmás és a Néhai Bárány is. Részletes terem és időbeosztást az eseménynél találhatunk.

Isten Háta Mögött koncert is lesz a Fehérvári úton található Club 202-ben. Pálinkás Tamásék így nyilatkoztak magukról: „Az Isten Háta Mögött nem hogy nem oszlott fel, vagy állt le, de újra koncertezik és az ÁTTELELÉS után kifejlett rovarként hagyja tovaszállni az elmúlt esztendőt, mint szarlégy a szülinapi tortát egy kellemes nyári délutánon.” A bemelegítésről este nyolckor a Képzelt Város gondoskodik, a behopp ezerötszáz forint, elővételes jegy nem kapható.

A pécsiek egy igazán különleges estén vehetnek részt, több zenész a Pécsi Est Caféba már be sem férne. Fűzy Ákos kosárlabdaedző emlékére szervezett jótékonysági koncertest keretében fellép a Punnany Massif, a 30Y, a Kiscsillag és vendégeik. Lesznek önálló és sosem látott koprodukciók is, de lesz egy árverés is, melyen a zenészek által felajánlott relikviákra lehet licitálni. A belépő minimum ára kétezer forint, hiszen ez egy jótékonysági est, így aki megteheti drágábban is válthat jegyet, segítve ezzel Fűzy Ákos családját.