Hétvégi bulihegyek, amiket vétek lenne kihagyni – programajánló

Szerencsések vagyunk ezen a hétvégén, talán túlságosan is, hiszen dúskálunk a jobbnál jobb bulikban, ember legyen a talpán, ki el tudja dönteni bűntudat nélkül, hogy hova menjen. Otthoni lustálkodásra ezért nincs is mentség, mindenki menjen, mozduljon ki. Akinek jövő hétre pedig még nincsen párja, annak itt a lehetőség, hogy legyen. Ugorjunk bele a jóba, szemezgettem pár alternatívát, mutatom is:

Csütörtök:

A Szilvuplé Varieté színpadán, relatíve korai kezdéssel megtalálhatjuk a Pluto zenekart. 2014-ben ez az első klubkoncertje a bandának. Ami pedig vár ránk, az sok-sok dal, melyek szövegcentrikusak ás táncolhatók is egyszerre. Az eseménynél visszaigazolókat valamilyen meglepetés várja, mi sem tudjuk, hogy mi, egy próbát igazán megér. A belépő egy ötszázas.

A BritishMood szervezésében verethetjük a Gozsdu Manó Klubba is Placebo & Indie Party-n. Tíz éve volt az első ilyen buli, most ezt ünnepeljük. Az esemény neve elég beszédes, nem nehéz kitalálni, hogy milyen zenék fogják uralni az estét. A buli este tizenegykor kezdődik kifulladásig, a belépés pedig ingyenes.

Aki inkább végigülne egy koncertet és érdekli is a MUSE, annak jó szívvel ajánlom, hogy üljön be az Urániába és nézze meg a római Olimpiai Stadionba forgatott 2013-as koncertfelvételt. After partynak pedig jöhet a fentebb említett bulika.

Péntek:

A pénteket a Hunnia Art Bisztróba is tölthetjük Szilárd társaságában. Saját szerzemények egy esti jam koncert keretében, a Quimby zongoristájától.

 

A Barba Negra Music Clubba sem áll meg az élet, farsangi bált tart a Pál Utcai Fiúk. Részletesebb információkhoz a korábban már megjelent ajánlónkból juthattok.

Akik nem restek egy kicsit hévezni vagy vonatozni, azoknak ajánlom a gödöllői Vad Fruttik és Elefánt koncertet a TrafoClubba. A Vad Fruttik lemezbemutató turnéjának egyik állomása ez, vétek lenne kihagyni, hiszen az új lemez olyannyira népszerű, hogy a MAHASZ toplistáján előkelő helyet foglal el, nem jogtalanul.

Kétnapos Karnevállal ünnepel a Gödör Klub. Gödör Karnevál néven olyan koncertekre látogathatunk el, mint például a pénteken játszó Kistehén zenekar vagy éppen a Zagar. Az ősi télbúcsúztató második napján, azaz szombaton a ColorStar koncertjére rophatjuk. Lesz még sok-sok meglepetés, húzzatok maskarát és hívjuk együtt a tavaszt!

Így át is léptünk a hétvége első napjába, jöjjön a szombat:

Kafkaz Klub a már jól bevált helyén, a Hunnia Bisztróba. Kardos-Horváth János egyszálgitáros estje lesz ez, ahol dalt kérni szabad, de csak ital ellenébe. Részvétel egy ezres, melyből négyszáz forint lefogyasztható.

Sajnálatos módon idén rendezik meg utoljára a Fekete Zaj Fesztivált, ez lesz az utolsó ízigvérig underground fesztivál, itt nem a fesztiválkedvencekről szól a műsor. Financionális gondokkal küzdött a szervezőség már régóta, mostanra értek el a mélypontra, hogy lezárják a sorozatot egy utolsó bulival. Természetesen a fellépők sorában szerepel a kihagyhatatlan Vágtázó Halottkémek szeánca, de zenél a Mátyás Attila Band, a Hangmás és a Néhai Bárány is. Részletes terem és időbeosztást az eseménynél találhatunk.

Isten Háta Mögött koncert is lesz a Fehérvári úton található Club 202-ben. Pálinkás Tamásék így nyilatkoztak magukról: “Az Isten Háta Mögött nem hogy nem oszlott fel, vagy állt le, de újra koncertezik és az ÁTTELELÉS után kifejlett rovarként hagyja tovaszállni az elmúlt esztendőt, mint szarlégy a szülinapi tortát egy kellemes nyári délutánon.” A bemelegítésről este nyolckor a Képzelt Város gondoskodik, a behopp ezerötszáz forint, elővételes jegy nem kapható.

A pécsiek egy igazán különleges estén vehetnek részt, több zenész a Pécsi Est Caféba már be sem férne. Fűzy Ákos kosárlabdaedző emlékére szervezett jótékonysági koncertest keretében fellép a Punnany Massif, a 30Y, a Kiscsillag és vendégeik. Lesznek önálló és sosem látott koprodukciók is, de lesz egy árverés is, melyen a zenészek által felajánlott relikviákra lehet licitálni. A belépő minimum ára kétezer forint, hiszen ez egy jótékonysági est, így aki megteheti drágábban is válthat jegyet, segítve ezzel Fűzy Ákos családját.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Hétvégi programajánló (05.10.-05.12.) Mit csináljunk a hétvégén? Erre az örökösen visszatérő kérdésre igyekeztünk megoldást találni úgy, hogy összeszedtünk nektek jó néhányat a hétvége legérdekesebb (nem kizárólag fővárosi) programjai közül; legyen szó egy könnyed koncertről, egy kiállí...
Tudjuk, mit teszel idén télen –december 29. : Zorán- Papp László Bud... Valószínűleg még fogalmad sincs, hogy merre leszel 2011 utolsó hetében. Sőt, igazából azt sem tudnád megmondani, hogy mit fogsz holnap ebédelni. Ilyen információkkal sajnos mi sem szolgálhatunk, de az tutira megmondom, hogy merre lesznek faterodék de...
Hétvégi programajánló (06.14.-06.16.) Mit csináljunk a hétvégén? Erre az örökösen visszatérő kérdésre igyekeztünk megoldást találni úgy, hogy összeszedtünk nektek jó néhányat a hétvége legérdekesebb (nem kizárólag fővárosi) programjai közül; legyen szó egy könnyed koncertről, egy kiállí...