Öt boldog kilométerrel a Pető Intézetért

A The Color Run nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, így mindamellett, hogy megszínesítik a rendezvénnyel szoros kapcsolatba kerülők mindennapjait, úgy a más életkörülmények között élő társaikat is segítik azzal, hogy anyagi támogatást nyújtanak számukra egy alapítványon keresztül. A The Color Run Hungary úgy döntött, hogy a magyarországi nevezési díjakból 10%-ot a Pető Intézetnek adományoz.

–  A The Color Run-nak minden országban része a jótékonykodás, azonban a helyi szervezőkre van bízva, hogy kit segítenek a nevezési díjakból. Ezért minden egyes nevezésből 10%-ot adunk át a Pető Intézetnek. Bízunk abban, hogy a „sok kicsi sokra megy” elv alapján ezzel mi is hozzájárulhatunk a nemzetközi hírű intézet további működéséhez. Arról nem is beszélve, hogy így a The Color Run események közül is kiemelkedik majd a budapesti, hiszen a legtöbb helyen nem egy olyan alapítványt, intézményt támogat a futás, ami sok más országban is ismert – meséli Nagy Anett, a The Dreamwalkers Kft ügyvezetője, azaz a The Color Run itthoni szervezője.

A szervezők hisznek abban, hogy egy társadalom erejét az mutatja meg, ahogyan a leggyengébb tagjaival törődik, és emberi gazdagságuk legjobban azzal mérhető, ahogyan a legrászorultabb társaikkal törődnek.

A Magyar Örökség Díjas és Príma Primissima jelölt Pető Intézet a központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült gyermekek és felnőttek fejlesztését célzó pedagógiai módszerével lett ismert és elismert hazánkban és külföldön egyaránt. Az 1945-ben Dr. Pető András által kidolgozott módszer a komplex személyiségfejlesztésen keresztül történő tanítási tanulási folyamatokkal elérhető mozgásfejlődésre alapoz.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy gondoltak ránk a szervezők. A sport valóban összefog mindenkit, legyen az egészséges vagy mozgássérült. A Pető Intézetnek is van saját sport egyesülete, így természetesen a magunk módján mi is csatlakozunk a futókhoz, hiszen nekünk ez nekünk valóban a „legboldogabb 5 kilométer” lesz – meséli Makk Ádám, a Pető Intézet marketingkommunikációs vezetője.

A befolyt szponzor termékekből azonban a Csemete Alapítvány csemetéiről is gondoskodik a magyar The Color Run. Ez az alapítvány 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy az állami gondozott és fogyatékkal élő gyermekek életminőségén javítson. Az alapítvány elnöke, Snow Andrea, azok közé a “hétköznapi hősök” közé tartozik, akit munkája elismeréséül a Samsung Magyarország és az Olimpiai Bizottság kiválasztott arra a megtisztelő feladatra, hogy futhatott 2012-es Olimpiai Lánggal.

A The Dreamwalkers Kft. elkötelezte magát amellett, hogy elhozza a The Color Run-t Magyarországra. A The Color Run-nal szeretnék más megvilágításba helyezni a mozgás, a sport örömét, a fesztiválok önfeledt hangulatával vegyítve megteremteni egy különleges családi és baráti kikapcsolódást. Elhivatottságot éreznek a fiatalok egészséges életmódra való inspirálására, mivel az a tapasztalatuk, hogy egyre kevesebbet mozognak, mozdulnak ki a szabadba.

Nemzetközi tapasztalatok alapján a résztvevőszám 5000-20,000 fő. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A nevezési díjak: Felnőtt: 6000.-, diák: 4500.-, gyermek: 2700.-, 0-6 éves kor között ingyenes a nevezés!

A regisztrációs csomag tartalmaz egy Color Runner pólót, fejpántot, lemosható tetoválást, és egy csomag színes port.

A The Color Run Hungary első állomása Budapest lesz 2013. 09. 29-én, a Stadionkertben.

A program:

10:00-13:30-ig regisztráció

14:00-16:00 futás

16:00-kb 20.00 The Color Party