Természetes fényben – Akvárium Klub + SENA lemezbemutató NYEREMÉNYJÁTÉK!

Tavaly októberben indítottuk el Természetes fényben című sorozatunkat, melynek lényege, hogy felkeressük Budapest kedvenc szórakozóhelyeit, koncerttermeit nappal, és bejárunk minden zegzugot, belesünk minden olyan helységbe, raktárba, hangosító pultba ahova „egyszerű halandónak” nincs szabad bejárása. Az első részben az A38 Hajón kíváncsiskodtunk, most az Erzsébet téri Akvárium Klub került sorra! Hajtás után alámerülünk!

Azon a napon jártunk az ötödik kerületi Akvárium Klubban, amikor egyértelművé vált, hogy véget ért a tél, és itt a tavasz. Úgy tűnik, gyökeres változás áll be az időjárásban, mikor ezen sorozatunk riportjait készítjük, ugyanis tavaly pont az utolsó őszi napsugarakban fényében fürdött az A38 ott jártunkkor. A jelek szerint jelentős támogatónk akadt a legnagyobb égitest személyében, így valóban természetes fényben csodálhattuk meg az Akvárium Klub nevű komplexumot.

Ugyanis az alig több, mint egy éves működés alatt valóságos többfunkciós rendezvényközponttá nőtte ki magát a hely. Az egykori Gödör Klub helyén most egyszerre lehet romantikus borvacsorát elfogyasztani, rock koncerten őrjöngeni, elektronikus zenére tombolni, jóízűen ebédelni, vagy simán bedobni egy sört a haverokkal.  Leereszkedve a lépcsőn – ahol oly sok szerelem, barátság, vagy pár órás ivócimboraság köttetett- egy átlátszó fedés találjuk magunkat, amely átengedi a napfényt, kívül tartja a hideget, nyáron pedig a kósza záporoktól óvja majd meg a szórakozni vágyókat. A fedés alatt működik egy italpult, egy söntés-szerű melegkonyha pult, illetve itt van az Akvárium talán legexkluzívabb egysége, egy borbár, ahol a több mint száz féle bor mellett magyaros és olaszos ételek közül választhatunk.

A klubba belépve azonnal az Akvárium jegypénztárába ütközünk, ami napközben Volt Boltként is üzemel, fesztiválos relikviákat kínálva. Ugyanebben az előtérben le is huppanhatunk a vadiúj fotelokba, amelyek nemcsak hogy kényelmesek, de baromi jól is néznek ki. Az előtérből két irányba indulhatunk. Balra találjuk a ruhatárat, amely remélhetőleg hamarosan funkcióját veszti, mert az azt is jelenti, hogy jön végre a jó idő, mehetnek a kabátok a szekrénybe. Szintén erre vannak a mosdók, illetve az Akvárium legújabb egysége a Volt Presszó. Ez a helyiség általában csak este üzemel, elektronikus zenei bulik helyszíneként. Über cool designja nekünk nagyon bejött, pár pillanatig a Lővérek lábánál éreztük magunkat, amint éppen Iggy Pop izzadt karját fogdossuk a Nagyszínpad előtt.

Ha a pénztártól jobbra indulunk (ez csak koncertek és egyéb programok alkalmával lehetséges, egyébként ez a rész napközben zárva van), az Akvárium térben találjuk magunkat, fejünk felett az Erzsébet téri tóval. A tavat tavasszal majd egy nagytakarításnak vetik alá, hogy aztán nyáron mindenki kedvére lógathassa bele a lábát. Itt koncertek, elektronikus zenei bulik, illetve egyéb programok (beszélgetések, táncházak, könyvbemutatók, stb.) szoktak lenni. Ebben a teremben nagyjából 4-500 fő bulizhat kényelmesen. Ha ennél nagyobb érdeklődésre számot tartó koncertet (vagy más rendezvényt) tartanak, akkor a Nagyterem szokott lenni a helyszín, amely a következő állomásunk volt. Több mint 900 ember fér el itt, a helyiség mérete egyébként függönyökkel és a színpadelemek mozgatásával variálható. Ezen a színpadon játszott legutóbbi itt jártunkkor a Che Sudaka (beszámoló), de a hazai élzenekarok (Kiscsillag, Vad Fruttik például) is itt szoktak fellépni. Azonban a Nagyterem nem csak zenei események színhelye, nem ritkák a táncelőadások (ekkor spéci mini lelátókon foglalnak helyet a nézők), de volt már itt divatbemutató is. A terem hátsó részében még található egy kiállítótér, itt különböző művészeti programokat szoktak tartani.

Jól választottunk időpontot, ugyanis nem rég kapott új designt az egész Akvárium Klub, illetve elkezdődött a bútorok cseréje, a pultok felújítása is.

Meglepően sok dolog történt az Erzsébet téren az elmúlt egy évben, teljesen kinőtte magát a hely, ami nyáron még inkább felpörög majd, gyakorlatilag egész Budapest ide jár majd fűben ücsörögni, gitározni, beszélgetni, randizni, szakítani, élménybeszámolót tartani, vízipipázni, iszogatni, lazulni. Ilyenkor amúgy sem a beltéri programoké a főszerep.

A riport elkészítésében Makara Eszter, az Akvárium sajtósa volt a segítségünkre, aki elmondta, nagyon sok tervük van a nyárra és a jövőre nézve. Mi állunk az újítások elébe, de már jelenlegi állapotában elmondható a klubról, hogy amint megjön a jó idő, keresve sem találhatunk jobb helyet a városban.

Köszönjük a lehetőséget és a fényképeket az Akváriumnak! (A fotókat készítette: Tóth Simon Ferenc)

A riportot készítette: Csingasz & boci29

További képeket találtok Facebook oldalunkon, ebben a galériában!

!!! JÁTÉK !!!

Legújabb riportunk alkalmából úgy gondoltuk, meglepünk titeket egy nyereményjátékkal, melynek győztese egy páros jegyet nyer Sena Dagadu új szólólemezének 2013. március 15-i lemezbemutató koncertjére, természetesen az Akvárium Klubba! A koncert igazán különleges zenei élménynek ígérkezik, további infókat az esemény Facebook oldalán találtok.
És hogy mit kell tenni azért, hogy te lehess a szerencsés nyertes?
1. Kedvelni a Fesztblog Facebook oldalát
2. A cikkről szóló Fb bejegyzésünket megosztani (ügyeljetek, hogy nyilvános legyen a megosztás)
3. Izgulni vasárnap éjfélig, amikor is kisorsoljuk a győztest. A szerencsést a hétfői nap (március 11.) folyamán, Facebook üzenőfalunkon értesítjük. Amennyiben nem jelentkezik a győztes kedd éjfélig, új győztest hirdetünk).
Játékra fel, sok szerencsét!