Yes Cadets és EZ Basic koncertek az Akváriumban

Új lemezének megjelenése után nem sokkal érkezik az Akvárium Klubba a Yes Cadets zenekar. A trió, akik a Glastonbury fesztivál mellett a BBC lejátszási listáinak is rendszeres látogatója, az EZ Basic formációval osztoznak egy estén a Deák téri tó alatt. Katt a részletekért!

A belfasti Yes Cadets története rövid, de annál sikeresebb. Alig egy hónapja jelent meg Le Mans című bemutatkozó EP-jük, de a 2009-ben alakult trió (Alan Haslam gitáros-énekes, Lisa Mageean dobos és Steven Matthews basszusgitáros) már az első stúdióanyag előtt olyan előadókkal turnézott, mint az Antlers, a Yuck és a Guillemots, ráadásul más európai városok mellett a legendás Glastonbury Fesztiválon is felléphettek. A BBC Radio 1 már jóval az EP megjelenése előtt felkapta a címadó dalt – annyira tetszett nekik, hogy meg sem várták a rendes stúdióverziót, inkább az otthon rögzített, nyers demófelvételt kezdték játszani – a szaksajtó és a bloggerek pedig felváltva áradoztak a Cure és a My Bloody Valentine szélviharrá effektezett gitárhangzását az LCD Soundsystem és a Knife okos ütemeivel ellenpontozó zenekar elsöprő koncertjeiről.

A belfasti illetőségű Yes Cadets november 13-án a Soundkitchen meghívására érkezik először Budapestre, az Akvárium Klubba, ahol az egyik legnépszerűbb magyar gitárpop zenekarral, az EZ Basic-el fog fellépni.

 

A budapesti EZ Basic zenekart Szarvas Árpád és Pesztalics Dénes alapította Szegeden a 2000-es évek elején. A duó eleinte kísérleti szobazenekarként funkcionált, céljuk az indie-pop, new-wave, és az elektronikus zene vegyítése volt, a korai felvételeikre olyan együttesek hatottak mint például a Jesus & Mary Chain, Ride, Primal Scream, Lush, vagy a Suicide.

A 2004 óta aktív  EZ Basic két évvel ezelőtti, nagy sikerű Hello Heavy című második albuma után (amelyet élőben a Placebo előzenekaraként a Papp László Sportarénában, valamint a hollandiai Eurosonic fesztiválon is bemutatott a zenekar) idén új anyaggal tért vissza; április 11-én Memories Of Spring címmel ötszámos kislemezt jelentet meg. A hazai indie-gitárpop színtér egyik legizgalmasabb, albumról albumra megújuló zenekara a két évvel ezelőtti, változatos gitárpop zenéjét ezúttal 60-as évekbeli zenei hatásokkal flörtölő, lendületes, rádióbarát dalokra cserélte. A Szarvas Árpád vezette EZ Basic a Memories Of Spring-en a múltba nyúl, hogy újat mutasson: a negyven évvel ezelőtti klasszikus beat zenét, és az akkori zenekarok hangzásvilágát vegyítik mai gitárpopzenével.

 

A Soundkitchen és az Akvárium bemutatja:

Yes Cadets (GB), EZ Basic (H)

2012.11.13, 20 óra

Akvárium Klub – 1051. Budapest, Erzsébet tér

Jegyek: Elővételben: 1500 Ft / Helyszínen: 2000 Ft

Online jegyvásárlás: http://www.jegy.hu/programs/38328/Soundkitchen_Klub_Yes_Cadets_GB_EZ_Basic.html

Yes Cadets: https://www.facebook.com/yescadets

EZ Basic: http://ezbasic.hu/

Facebook esemény:https://www.facebook.com/events/430981543610258/