Ki szeretne a 30Y új lemezének producere lenni?

Nem, itt szó sincs felfoghatatlan mennyiségű gomb tekergetéséről és kapcsolgatásáról, nem kell stúdióba „költözni” a zenekarral hosszú hetekre (bár ezt bizonyára sokan nem bánnák). Egyszerűen arról van szó, hogy a 30Y gondolt egyet, és úgy határozott, új, Szentimentálé albumát a lehető legközelebb hozza a rajongókhoz. A fiúk egy sor olyan ötlettel népszerűsítik az új anyagot, amire még nem igazán volt példa kis hazánkban, és mind egytől egyig nagyon szimpatikus kezdeményezés. A „tovább” után ipari mennyiségű infó az új albumról, számcímekkel, előzetesekkel!

Tehát mi is ez a producerkedés?

Arról van szó, hogy a 30Y új lemezét – mely a sokkal bensőségesebb, líraibb hangvételű Szentimentálé műsor dalait foglalja egybe- megvásárlók rákerülnek a november 26-án megjelenő album borítójára, mint társproducerek. Ez egyelőre nem tűnik akkora ötletnek. Azonban a zenekar ezt tette úgy, hogy az új lemez árát a lehető legalacsonyabban tartotta, amiatt, hogy bárki számára hozzáférhető legyen. Sőt! Több formátumban is kijön a Szentimentálé anyag, nézzük is, hogy milyen „csomagok” közül választhatunk!

Letölthető produceri lemez

A csomag tartalma: A Szentimentálé album 14 új dala letölthető formában.

Letölthető extra produceri lemez:

A csomag tartalma: A Szentimentálé album 14 új dala és 14 további új felvétel, köztük 30Y dalok „szentimentálésított” verziója, illetve feldolgozásdalok (Cseh Tamás, Kex, Bergendy például) letölthető formában.

CD lemez:

A Szentimentálé album 15 dala fizikai formában (borítón a társproducerek neve).

Dupla bakelitlemez:

A Szentimentálé album 15 dala fizikai formában (borítón a társproducerek neve) + 4 bónusz dal.

A legolcsóbb csomag 930 forint, az extra kiadás 1530, a lemez fizikai formában 1930, míg a gyűjtők számára készülő dupla bakelit 5930.

Úgy tűnik, egyre több zenekar igyekszik a „kecske is jól lakik, káposzta is megmarad” elvet érvényre juttatni és valahogy megőrizve a CD formátumot, illetve a zenéért való fizetés intézményét, lehetővé tenni minél szélesebb kör számára a legális beszerzést (gondoljunk csak például a Tankcsapda most zajló MOL-kutas akciójára). Az ilyen kreatív megoldásokat mi abszolút üdvözlendőnek tarjuk (mint például a lemezbemutató koncert belépőjéhez árukapcsolt lemez esetét), én a magam részéről már meg is rendeltem a CD-t. Tudom, maradi vagyok, CD is dead, stb. De mégis, az mp3-at elég nehezen lehet dedikáltatni, esetleg a karácsonyfa alá rejteni, nem?

Ízelítő 1#

És hogy milyen dalok lesznek a különböző csomagokba tartozó albumokon?

Már soroljuk is!

A Szentimentálé műsor dalai:

UFO
Öltöztetnéd megint
Elrobog
A szerelem mindig
6 milliárd
Cipeld helyettem
Az utca, ahol él
Felhő csorog
Világlepedője
Olyankor
Emberirtó
Egypár
Kiszámoló
Tüzet raktam
Próbáld fel

(a sorrend nem végleges!)

A „szentimentálésított”, korábban már megjelent 30Y dalok:

Mentés másként
Iker
Bogozd ki
Próbáld fel
Kerti csap
Pusztítós
Egy perccel tovább
Jó január hercege
Azt hittem érdemes

Feldolgozás dalok:

A család (Kex)
Iskolatáska (Bergendy)
Papírsárkány (Bergendy)
Csönded vagyok (Cseh Tamás)
Szelet kiabálunk (Szélkiáltó)

Album producere a lassan magyar „producer-pápává” avanzsáló Takács Zoltán Jappán volt (HS7, Soerii & Poolek), közreműködött a felvétel során többek között az ex-Kispál dobos Bóra Áron, Szűcs Krisztián Qka és a Symphonic Brass Quintett.

Ízelítő 2#

Az albumról 12 kiválasztott dalhoz Lévai Balázs rendezésében egy videósorozat is készült, melynek premierjét a zenekar november 29-én tartja egy közönségtalálkozó keretében a budapesti Átrium Film-Színházban, az országos lemezbemutató turnéra pedig 2013 elején kerül sor.

Azért a kisfilmek remélhetőleg izgibbek lesznek…

Aki társproducer szeretne lenni, ne késlekedjen, a november 17-ig rendelők kerülnek rá a borítóra! Az alábbi linken teheti meg mindenki, aki számára megéri a dolog kb. 6 sör árát!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Visszatekintünk – Ilyen volt idén a STRAND! Vasárnap hajnalban ért véget a harmadik STRAND fesztivál, azóta már haza is keveredtem, máv-nak hála jó pár óra késéssel. Azt le kell szögeznem, hogy idén jutottam el először a STRAND-ra, így csak keringő történeteket ismertem, ami nem mindig volt po...
Márciusi megjelenések Bár viszonylag gyorsan véget ért március, kaptunk hideget is és meleget is, de amit biztosan kijelenthetünk: zenei téren semmiképp nem érheti panasz. Nem csak dalok, de albumok is érkeztek szép számmal. Közülük szemezgettünk össze néhányat. forrá...
Kerek egy hétig olcsóbban hozzájuthatsz AlteRába bérletedhez! Már csak egy heted van hozzájutni elővételes AlteRába bérletedhez! A ProArt szavazásán a tavalyi év fesztiválja címet elnyert AlteRába 10 nap múlva, július 14-én veszi kezdetét a körmendi Rába Szabadidőcentrumban. Ne feledd, ha bérlettel érkezel a f...