Ki szeretne a 30Y új lemezének producere lenni?

Nem, itt szó sincs felfoghatatlan mennyiségű gomb tekergetéséről és kapcsolgatásáról, nem kell stúdióba „költözni” a zenekarral hosszú hetekre (bár ezt bizonyára sokan nem bánnák). Egyszerűen arról van szó, hogy a 30Y gondolt egyet, és úgy határozott, új, Szentimentálé albumát a lehető legközelebb hozza a rajongókhoz. A fiúk egy sor olyan ötlettel népszerűsítik az új anyagot, amire még nem igazán volt példa kis hazánkban, és mind egytől egyig nagyon szimpatikus kezdeményezés. A „tovább” után ipari mennyiségű infó az új albumról, számcímekkel, előzetesekkel!

Tehát mi is ez a producerkedés?

Arról van szó, hogy a 30Y új lemezét – mely a sokkal bensőségesebb, líraibb hangvételű Szentimentálé műsor dalait foglalja egybe- megvásárlók rákerülnek a november 26-án megjelenő album borítójára, mint társproducerek. Ez egyelőre nem tűnik akkora ötletnek. Azonban a zenekar ezt tette úgy, hogy az új lemez árát a lehető legalacsonyabban tartotta, amiatt, hogy bárki számára hozzáférhető legyen. Sőt! Több formátumban is kijön a Szentimentálé anyag, nézzük is, hogy milyen „csomagok” közül választhatunk!

Letölthető produceri lemez

A csomag tartalma: A Szentimentálé album 14 új dala letölthető formában.

Letölthető extra produceri lemez:

A csomag tartalma: A Szentimentálé album 14 új dala és 14 további új felvétel, köztük 30Y dalok „szentimentálésított” verziója, illetve feldolgozásdalok (Cseh Tamás, Kex, Bergendy például) letölthető formában.

CD lemez:

A Szentimentálé album 15 dala fizikai formában (borítón a társproducerek neve).

Dupla bakelitlemez:

A Szentimentálé album 15 dala fizikai formában (borítón a társproducerek neve) + 4 bónusz dal.

A legolcsóbb csomag 930 forint, az extra kiadás 1530, a lemez fizikai formában 1930, míg a gyűjtők számára készülő dupla bakelit 5930.

Úgy tűnik, egyre több zenekar igyekszik a „kecske is jól lakik, káposzta is megmarad” elvet érvényre juttatni és valahogy megőrizve a CD formátumot, illetve a zenéért való fizetés intézményét, lehetővé tenni minél szélesebb kör számára a legális beszerzést (gondoljunk csak például a Tankcsapda most zajló MOL-kutas akciójára). Az ilyen kreatív megoldásokat mi abszolút üdvözlendőnek tarjuk (mint például a lemezbemutató koncert belépőjéhez árukapcsolt lemez esetét), én a magam részéről már meg is rendeltem a CD-t. Tudom, maradi vagyok, CD is dead, stb. De mégis, az mp3-at elég nehezen lehet dedikáltatni, esetleg a karácsonyfa alá rejteni, nem?

Ízelítő 1#

És hogy milyen dalok lesznek a különböző csomagokba tartozó albumokon?

Már soroljuk is!

A Szentimentálé műsor dalai:

UFO
Öltöztetnéd megint
Elrobog
A szerelem mindig
6 milliárd
Cipeld helyettem
Az utca, ahol él
Felhő csorog
Világlepedője
Olyankor
Emberirtó
Egypár
Kiszámoló
Tüzet raktam
Próbáld fel

(a sorrend nem végleges!)

A „szentimentálésított”, korábban már megjelent 30Y dalok:

Mentés másként
Iker
Bogozd ki
Próbáld fel
Kerti csap
Pusztítós
Egy perccel tovább
Jó január hercege
Azt hittem érdemes

Feldolgozás dalok:

A család (Kex)
Iskolatáska (Bergendy)
Papírsárkány (Bergendy)
Csönded vagyok (Cseh Tamás)
Szelet kiabálunk (Szélkiáltó)

Album producere a lassan magyar „producer-pápává” avanzsáló Takács Zoltán Jappán volt (HS7, Soerii & Poolek), közreműködött a felvétel során többek között az ex-Kispál dobos Bóra Áron, Szűcs Krisztián Qka és a Symphonic Brass Quintett.

Ízelítő 2#

Az albumról 12 kiválasztott dalhoz Lévai Balázs rendezésében egy videósorozat is készült, melynek premierjét a zenekar november 29-én tartja egy közönségtalálkozó keretében a budapesti Átrium Film-Színházban, az országos lemezbemutató turnéra pedig 2013 elején kerül sor.

Azért a kisfilmek remélhetőleg izgibbek lesznek…

Aki társproducer szeretne lenni, ne késlekedjen, a november 17-ig rendelők kerülnek rá a borítóra! Az alábbi linken teheti meg mindenki, aki számára megéri a dolog kb. 6 sör árát!