Sziget 20 – ajánló helyett II.rész

Már itt is a második rész, benne Likó Marcell (Vad Fruttik), a Fák Alatt Zenekar tagjai és Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground). Kíváncsi vagy az emlékezetes sztorijukra? Akkor katt!

Likó Marcell (Vad Fruttik)


Fesztblog: Mikor voltál először a Szigeten?

Likó Marcell: ’96-’97 táján. Akkor két vagy három egymást követő évben is kint voltam végig.

Fesztblog: Emlékezetes sztori?

Likó Marcell: Az első Sziget Fesztiválunk első napján Viktor barátomnak ellopták az összes ruháját. Azért az tréfás volt. Meg az akkori csajommal emlékszem, elmentünk a Stone Roses koncertre. Állunk ott, én mondom neki : „Figyelj, ez a Bon Jovi!”. Erre mondta nekem, hogy „Ne hülyéskedjél már Marcell!”. Én tovább győzködtem, hogy „De! Nem hallod, most énekli: all way and I…”. Meg a David Bowie koncert sem volt semmi!

Fesztblog: Kinek örülnél idén, mint fellépő?

Likó Marcell: Radiohead-et kérem! Lemaradtam a múltkor… Mert akkoriban én még megélhetési zenész voltam, és a Fruttik mellett volt egy másik zenekarom, amivel csak feldolgozásokat játszottunk, éppen fellépésünk volt, méghozzá a Hajmáskéri falunapon…

Fesztblog: Kimész idén a Szigetre?

Likó Marcell: Fellépni mindenképp. Tavaly is kimentem néhány koncertre, de most egyáltalán nem tudom a lineup-ot, így nem tudok még nyilatkozni.

FAZ (Fák Alatt Zenekar)

Fesztblog: Mikor voltatok először szigeten?

Ábel: Én a másodikon voltam ott, 3 évesen. De azóta 18 év alatt csak kétszer.

Pé: Én azt hiszem 2008-ban egy röpke jelentéktelen napot. Csak bele akartam kóstolni a „Sziget-fílingbe”, de akkor még nem jött be. Legközelebb a Kispál búcsúkoncertre mentem, utána persze még maradtam picit és végérvényesen beleszerettem a fesztivál hangulatba.

Fesztblog: Kedvenc szigetes élményetek?

Pé: Nekem az, amikor mászkáltunk a Szigeten az újdonsült barátaimmal, akikkel ott találkoztam először, volt ott egy ilyen lankás rét, alul ült pár lány és láttam, hogy gurul feléjük egy szikla (valójában nem is volt az akkora). Én pedig csak kinyújtottam a kezemet, és megállítottam. Azóta hősként tisztelnek, és ha összefutok velük valahol, úgy üdvözölnek, hogy „Itt a hős!”

Fesztblog: Kinek örülnétek idén a szigeten?

FAZ: Arctic Monkeys, Black Keys, Ting Tings, Enter Shikari, Red Hot Chilli Peppers, The Wombats, Foals.

Pé: Én a The Hives-nak is örülnék, mert hozzájuk fűződik a legrosszabb szigetes élményem. A Hives-ról tudni kell, hogy mindig kirakják óriási betűkkel a színpadra a nevüket. Mentem a koncertre, de mire odaértem a közönségbe a nagyszínpad elé, már vették le az óriás S-betűt. Elmorzsoltam egy könnycseppet…

Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground)

Fesztblog: Mikor voltál először a Szigeten?

Bíborka: Nem tudom pontosan.

Fesztblog: Mi volt a legjobb élményed a Szigeten?

Bíborka: Barátaimmal voltunk kint, az egyiküknek volt egy cd-boltja, amibe besegítettem. Összejártunk mindenféle koncertet, és kaptam ajándékba születésnapomra  egy sok darabból összevarrt szűk  szabású hippi trapéznadrágot. Épp a Flash nevű magyar underground zenekar koncertjén voltunk, amikor is a köldökömtől egészen a farokcsontomig szakadt a nadrág, de ott maradtunk egész éjszaka bulizni, nagyon jó volt.

Fesztblog: Idén kimész a Szigetre?

Bíborka: Megnéztem a fellépőket, van egy pár, akikre kíváncsi vagyok, úgyhogy szerintem ki fogok nézni.

Fesztblog: Milyen fellépőnek örülnél idén a Szigeten?

Bíborka: Akiknek már örülök így is, az a Noah & the Whale, The XX, Anna Calvi, Crystal Fighters.Akiknek örülnék a jövőben az az Arcade Fire,  WhomadeWho, ilyenek…