Gödör Kemping augusztus 21. és 26. között Agárdon!

Májusban már kiujjongtuk magunkat a Gödör Klub által szervezett fesztivál bejelentésekor, azóta viszont újabb infók érkeztek, így ismét összeszedjük, miért is érdemes piros postásirónnal bejegyezni a naptárba, mit is csinálunk augusztus 21. és 26. között. A dolog apropóját akár az is adhatná, hogy ma kiderült, hova fog költözni a Klub. Érdekel? Egy kattintás és kiderül!

Egy Indexre ma reggel kikerült hír szerint a Gödör Klub a Király utcában, a Central Passage nevű nemtudommi épületében nyithat ki újra ősszel. Azóta már érkezett megerősítés is, a Gödör Facebook oldalán, itt mindenki elolvashatja. Hurrá!

No de nézzük csak azt a Kempinget! Mint már az előző cikkben is jeleztük, ez nem egy átlagos fesztivál lesz. Az „alapértelmezett” zenei programok mellett az aktív pihenés és a közösségi programok is nagyon jól megférnek egymás mellett a szervezők értelmezése szerint. Így például lehet számítani tábortüzezésre (valószínűleg szalonnasütéssel feldobva), bográcsozásra a helyi piacon vásárolt alapanyagokból, madár- és vidralesre mehetünk a nádasban, lesz hullócsillagszámlálás távcsővel, éjszakai túra, filmklub, színház, tánc no és természetesen zene. Ezen kívül sportolási lehetőség (foci, pingpong, tollaslabda, stb.).

Azonban mint már említettem a zenei kínálat is megérdemel egy-két szót! Az első napon (augusztus 21.) többek között a Willany Leó, a Korai Öröm és a Colorstar húzza a talpalávalót, bár valószínűleg mi ezt a napot a fesztivállal ismerkedés jegyében töltjük majd. Másnap és a Irie Maffia, a Rotfront, vagy éppen a Punnany Massif tesz arról, hogy ne unatkozzunk, sőt, érkezik a jamaicai Beenie Man is! Utóbbi úriemberrel lent ismerkedhettek a videóban.

Harmadik nekifutásra, 23-án egy „laza” NemjuciSupernemKiscsillag trióval erősítettek be a szervezők, de rajtuk kívül játszik többek között a Carbonfools és a PUF is. Ha ezt a napot az MR2- generáció napjának tekintjük, akkor a következő sokkal inkább szól az idősebb korosztálynak, elég csak a Budapest Bár, Lajkó Félix vagy éppen a Romano Drom koncertjére gondolni, de azért a tinilányok se essenek kétségbe, lesz Intim Torna Illegál is. Ha mindezeket a bulikat túléljünk, és nem esünk bele fröccstől bebirkázva és bogrács forró birkagulyásba, akkor mindenképp érdemes utolsó nap is kimászni sátrunkból, ugyanis ezen a napon a Vad Fruttik, a Malacka és a Tahó, a Kistehén, Péterfy Bori vagy éppen Bérczesi Robi szórakoztatja a nagyérdeműt.

Mivel vannak még lyukak az időbontásban, valószínűleg a fesztivál kezdetéig ezeket is feltöltik, így érdemes vissza-visszanézni a program honlapjára. Az azt hiszem kiderült, mindenki számára, hogy unatkozni nem fogunk, és akkor még nem is említettük, hogy mivel Agárd lesz a helyszín, a strandolás is adott mindennapos program.

Egy szó, mint száz, a Gödör Kemping nagyon komolynak ígérkezik, mind zeneileg, mind profilját tekintve talán egy olyan lyukat töm be a fesztiválfelhozatalban, amiről nem is tudtuk, hogy létezik. Gondolok itt arra, hogy hol máshol lehetne elképzelhető, hogy az ember méregdrága gyros meg kenyérlángos helyett bográcsban főtt kaját eszik, vagy éppen a helyi piacon vett szalonkáját sütögeti a tábortűzön, ahelyett, hogy már a bejáratnál megállítanának, mert van 3 szem szotyi a zsebedben?

A Gödör Kemping honlapja, és facebook oldala errefelé. A hetijegy 10.000 forintba kerül, és június 1-től már meg is vásárolható! A napijegy 3000 HUF.