High-Tech programmal lép fel a Vad Fruttik a Müpában

Olyasmibe kezdtek bele Likó Marcellék, ami eléggé furcsának hangozhat elsőre: remixelték a saját dalaikat, és mindezt nem egy Balaton Sound-on, esetleg egy tökig lesötétített Akvárium Klubban adják elő, hanem a Művészetek Palotájában! Hmmm, interesting…

Tavaly márciusban sikerült egy hosszabb beszélgetésre elérnünk Likó Marcell frontembert, és már ott is nagy hányadát tette ki a diskurzusnak a június 21-i MüPa-beli fellépés. Ahogy ott is említette Marci, most kivételesen nem más készített remixet a zenekar dalaira, hanem ők maguk alakították át őket. Természetesen a legfontosabb szempont az volt, hogy mindezeket elő is tudják adni majd nagyközönség előtt. Ugyan idegen dolognak hangozhat mondjuk a Nekem senkim sincsen közepén egy másfél perces dubstep betét a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, de gondoljunk csak bele!

A Vad Fruttik eddig is előszeretettel vegyített elektronikát zenéjébe, elég csak arra gondolni, hogy a seggrázós Sárga Zsiguliból mára milyen elektro-orgia lett koncerteken. És bizony ez nagyon jól áll ezeknek a daloknak. Én már oly sokszor kifejtettem, hogy a Fruttiknak nagyon jól áll a sötétség, a homály, ezért is néha furcsa érzés őket egy óriási nagyszínpadon látni fényes nappal, ahogy egy sikkes pub kisszínpadán is érdekesen hathat a Diszkós című dal (a vidéki kultúrházakról nem is beszélve). Erre most itt lesz egy még elborultabb, elektrósabb „buli” az ország legnagyobb hangversenytermében.

Aggodalomra semmi ok, a MüPa évek óta bizonyítja, hogy a könnyűzenét is szívesen befogadja, az elmúlt években Hey June programsorozatuk keretében például a Belgát vagy a Subscribe-ot is hallgathattuk „átszerelve”, idén pedig például az Akkezdet Phiai adtak nem mindennapi koncertet.

Egy szó mint száz, talán a Vad Fruttik legérdekesebb vállalkozása ever ez a műsor, de én egyáltalán nem féltem őket, sokkal inkább tenyeremet dörzsölve kíváncsian várom a végeredményt.

Egy kis ízelítő

Az esemény Facebook eventje itt.

Minden további infó a MüPa honlapján !

Facebook oldalunk: http://www.facebook.com/fesztblog