Tours de France – Melanie Pain az A38 fedélzetén

A legfrissebb és leginkább aktuális francia előadókat bemutató Tours de France sorozatban egyfajta „minisorozat” látszik körvonalazódni. Az elmúlt és az elkövetkező hetekben a népszerű francia feldolgozászenekar, a bossa nova és a francia sanzon világát az angolszász újhullámmal ötvöző Nouvelle Vague énekesnőit hallgathatjuk meg. Februárban Phoebe Killdeer lépett fel az A38-on, márciusban pedig a mai napig az együttessel dolgozó bájos dizőz, Melanie Pain érkezik saját zenekarával, hogy amolyan nőnapi meglepetésként bemutassa frissen megjelent, Bye Bye Manchester című lemezét.

Melanie Pain, a Caenből származó bűbájos énekesnő története igazi mese. A pályáját politikatudományi tanulmányokkal kezdő, majd különböző párizsi web- és dizájnügynökségeknél folytató, az éneklést csak autodidakta módon, legfeljebb a zuhany alatt gyakorló leány 2004 tájékán elkövette azt a súlyos hibát, hogy mintegy viccből felénekelt néhány Smith és Sonic Youth számot jó barátjánál, az ismert elektropop-muzsikus Villeneuve-nél. A demo, ki tudja, milyen úton-módon néhány hét alatt a Nouvelle Vague alapítójához, Marc Collinhez került, aki azonnal felkérte Melanie-t a közreműködésre. A fantasztikus hangú, igazi őstehetség pillanatok alatt azon kapta magát, hogy világ körüli turnén osztja meg a színpadot Camille-jal és Phoebe Killdeerrel. Ő az egyetlen közülük, aki a mai napig a Nouvelle Vague lemezeken és koncerteken énekel, és az ő tolmácsolásában hallgathatjuk többek között a (This Is Not a) Love Songot, a Killing Moont, az Ever Fallen in Love-ot vagy a Dance with Met.

Melanie 2009-ben jelentette meg első szólólemezét, amelyen Villeneuve mellett Julien Doré, Phoebe Killdeer és a norvég multiinstrumentalista-dalszerző Thomas Dybdahl működik közre. Bájos pop, franciás sanzon, kávéházi hangulat, mindehhez Melanie Pain összetéveszthetetlen, egyszerre kislányos és szexi orgánuma – ezek jellemzik a lemezt, aminél csak a koncertek jobbak, mert Melanie igazi színpadi egyéniség. Egyszerre játékos és érzelmes, incselkedő és szende, vicces és vérkomoly. A magyar közönség a Nouvelle Vague-gal már többször láthatta, itt az ideje, hogy saját zenekarával is tiszteletét tegye, és ismét elbűvölje hallgatóságát.

A koncert és a sorozat támogatója a Francia Intézet. A Tours de France sorozat következő állomására április 14.-én, szombaton kerül sor, amikor a Nouvelle Vague másik aktuális énekesnője, Nadeah tér vissza az A38 Hajóra.

Melanie Pain (Nouvelle Vague, F)

Tours de France – Musiques actuelles

2012. március 10., szombat 20h

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Koncert+vacsorajegy csak elővételben: 6000 Ft. A koncertre kombinált jegy is válthat 3000 forintért, ami a március 15.-ei Rita Redshoes koncertre is érvényes. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón. A koncert és a Tours de France sorozat támogatója a Francia Intézet.

Melanie Pain koncertjére vacsorajegyek is válthatók, amiknek ára magában foglalja a koncertjegyet, illetve a fellépest megelőző laza vacsorát az A38 Hajó panorámaéttermében. A könnyed, franciás menü a következőket tartalmazza: grillezett csirkemell spenótos-lágysajtos tarte tatin-nel, illetve clafoutis maggyel és borsmentával. A koncert és a vacsora külön helyszínen van!

http://www.melaniepain.com/

https://www.facebook.com/melaniepainmusic

http://www.a38.hu/hu/program/melanie-pain-nouvelle-vague-fr-bye-bye-machester-lemezbemutato-koncert