Colormix LIVE with Carbonfools @ Millenáris

Adottak a következő dolgok:

– 1000 ember
– 1 igen népszerű zenekar
– 1 elhagyott raktárépület
– 20 óriás pizza
– 150 védőruha és vödör
– több kedvezménykupon

Hogy mit lehet ebből kihozni? A hajtás után kiderül…

Előzmények: a Carbonfools zenekar 2011.09.24-én, szombaton este vár mindenkit a Millenáris M épületébe, egy festékcsatával egybekötött koncertre és klipforgatásra! A belépés ingyenes, előzetes regisztráció szükséges! Bulizz a zenekarral, te szórd a festéket, mi szórjuk a kedvezményeket! Ha szerencsés vagy, benne lehetsz a Carbonfools következő klipjében!

Az előzetes regisztráció után 17 óra körül érkeztünk meg a helyszínre, a Millenáris M épületéhez. Ekkor már egy 50 fős csoport állt sorba, mi is beálltunk a végére. Pontban 18 órakor megnyíltak a kapuk az immár legalább 3-400 fősre duzzadt tömeg előtt. A beléptetés igazán zökkenőmentesen zajlott, igaz, kicsit lassú volt, hiszen mindenkinek ki kellett osztani az őt megillető kedvezménykártyát (melyet a magenta színű támogató biztosított), illetve az 500 forintos pizzakupont. Ezek után két lehetőség adódott előttünk: az első sorokból élvezhetjük a Carbonfools koncertjét, vagy pedig újabb sorban állást követően bekerülünk a szerencsés 150 közé, akik a koncert alatt festékcsatázhatnak. Nem volt kérdés, irány a csata!

Nagyjából 30-40-en álltak előttünk, itt lényegesen hamarabb jutottunk be, a kedves hölgyek tájékoztattak minket, hogy vegyük fel a védőruhát, majd a megadott időre érkezzünk az előre lefedett-elkerített fehér kockához, ahova majd egyszerre 30 ember mehet be 1-1 vödör festékkel. Mi köszöntük szépen, gyorsan magunkra öltöttük a ruhákat, és vártuk a kezdést. A díjmentes ruhatár, ahova táskáinkat letehettük, pozitív volt, ahogyan a biztonsági őrök segítőkészsége, barátságossága is az egész rendezvény alatt.

Mellesleg a büféárak sem voltak vészesek, 350 forintért már mértek jóféle dobozos sert, így aki nem akart, nem maradt szomjan. Egyedül a mellékhelységek (főleg a mosdók) kevés számát bántuk, de erről majd később.

A meghirdetett 19:00-ás koncertkezdés a nagy tömeg miatt csúszott, de a zenekar megvárta, míg mindenki beér az épületbe, majd rögtön a színpadra is léptek. Velük együtt az első 30 szerencsés is belépett a fehér kockába, és kezdetét vehette a majd 5 perces dobálózás. Persze mindez elsőre kevésnek tűnik, de nem az. Mikor mi is bejutottunk, talpig beöltözve ( és a védőruhagyártó címkéjét gondosan leragasztva), és a kezünkbe kaptuk a vödröt tele festékporral, kezdtük megérteni, miért. Amint beléptünk, felsorakoztattak minket 2 sorba egymással szemben, majd a megadott jelre elszabadult a pokol. Mindenki viselt védőmaszkot, még szemüveget is, és mindkét eszköz tökéletesen hatástalannak bizonyult már az első dobásnál. A festéket csak hajították az emberek egymásra, mi is tettük a dolgunkat bőszen, nem számított, kit, csak színezzük egymást minél jobban össze! A végén a totális vakság, a porszag, és a festékíz lett úrrá rajtunk (még szerencse, hogy ártalmatlan volt a festék), így épp elég volt a bent töltött idő, mehettünk is ki, csoportképre.

Ezek után láttuk csak, hogy a védőruha sem teljes mértékben látta el feladatát, így keletkezhettek villámgyorsan Shrek-ek, Hupikék Törpikék, és Szivárványlányok, de ezt senki sem bánta, együtt virultunk rajtuk. A végén a karszalagunkért cserébe átvehettük jól megérdemelt ingyen pizzaszeletünket, majd kiélvezhettük a koncert maradék részét. Igazából, a Millenáris M épülete ilyen rendezvényekre tökéletes, szívesen jönnénk ide legközelebb is.

A koncert hozta a megszokott Carbonfools szintet, energikus volt, a közönség imádta a zenekart. Sajnos Balázs hangja nem volt még tökéletes, reméljük minél hamarabb meggyógyul. A koncert végeztével igyekeztünk megszabadulni a vastag festékrétegtől, hogy legalább a Combinon ne nézzenek minket ogrénak, de sajnos a mosdók hiánya miatt a közeli bevásárlóközpont helységeit kellett igénybe vennünk.

Összességében, egy remek estét tudhatunk magunk mögött, teljesen ingyen kaptunk egy Carbonfools koncertet, kedvezménykártyát és kupont, festékcsatát, egy szelet pizzát, pár megrovó pillantást a nyugdíjasoktól az utcán és pár kedves mosolygást a hasonlóan festékes ismerősöktől a buszra várakozva. Remek esténk volt!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

The Carbonfools nagykoncert a Barba Negra Music Clubban Valentin-napi meglepetésként mutatta be az Opened Doors című dalához készült új videóklipjét a Carbonfools.  A közönség ezt a számot is hallhatja élőben február 23-án, szombaton este a budapesti Barba Negra Klubban, ahol a fiúk a szokásosnál hosszabb...
Jótékonykodj a Carbonfoolsszal! Egy hét múlva Karácsony. Történetesen most minden és mindenki ekörül forog. Dekorálunk, vásárolunk, sorban állunk, vásárolunk, sütünk, főzünk, vásárolunk. Az ünnepi készülődések szinte minden időnket és energiánkat felemésztik, és még az utolsó pilla...
Beck Zoli és telepátia a Magashegyi Underground új lemezén Tegnapután címmel megjelent a Magashegyi Underground legújabb nagylemeze. A zenekar kísérletező kedve az új dalok hangvételében és szövegvilágában is tetten érhető, a vendégművészek között pedig Závada Péter és Beck Zoltán is feltűnik. A 30Y frontemb...