Otthon Tokajban

Vannak fesztiválok, melyekre azért megy az ember, mert szereti azokat. Nem – csak – a programok miatt, nem azért, mert ott lenni menő, hanem azért, mert ott lenni jó.

Ilyen fesztivál a Hegyalja, ahol lenni jó, nagyon jó. A legjobb. A hajtás után azt is elárulom, hogy miért.

Már az első Hegyaljámra úgy mentem, hogy azt hallottam, ott a hangulat, a társaság valami különleges, valami más. Nagy várakozásaim voltak és nem csalódtam. Hegyalja akkor is és azóta is adja azt, amiért igazán érdemes minden év júliusának közepén elmenni Tokajba. Az embereket, Tokaj és környékének lakóit.

Tokaj a legbarátságosabb fesztivál város. Ott az a bolt, útban a fő térre, ahol mindig rengeteg karszalagos áll sorban, ahol közelharcot kell vívni az utolsó kifliért, de ahol a pénztárosnak mindenkihez van pár kedves szava, egy mosolya. Csak ennyi kell ahhoz, hogy a népek zokszó nélkül várjanak akár fél órát is, hogy fizethessenek. Aztán ott van, a bolttal átellenben a kávés néni, aki igazából boros néni, de reggelente ő nyit legkorábban, hogy kávét és pár bátorító szót adhasson a meggyötört fesztiválozóknak.
Ez az a fesztivál, ahol bármelyik hajnalban hosszasan lehet beszélgetni a parkolóőrrel, és ahol a szállásadónk nem csak kóstoltatja velünk borát, de még ajándékba is ad belőle.

Az átmulatott éjszakák után pedig, amikor a sátrakból már hajnalban kiüldözi a meggyötört fesztiválozót a nap, akkor ott a strand (ahol a hölgy gondosan felhívja minden belépőt váltó figyelmét, hogy az egész nap érvényes, nem csak egyszeri belépésre szól), vagy egyszerűen csak a híd alatti füves part, aminél alkalmasabb reggeliző hely talán az egész városban nincs. Árnyas fák, zöld fű, tökéletes körülmények hűsöléshez, pihenéshez, hogy aztán estére harcra kész legyen megint mindenki.

Az emberek, a Tokajban és környékén lakók adják ennek a fesztiválnak a különlegességét. Ami ezen felül van az mind csak ráadás a hab a tortán, vagy a mogyoró a hab tetején.

És bár az idei fesztivált veszélyeztette az árvíz – 30 ezer köbméter víz tűnt el a kempingből az elmúlt napokban – és biztos, hogy az egyik legkeresettebb cikk a boltokban szúnyogriasztó lesz, de a hegyaljásokat semmi nem tarthatja vissza. július 14-én idén is találkozunk a rakamazi kempingben!

Kapcsolódó linkek:

3 thoughts on “Otthon Tokajban

  1. Nagyon egyetértek. Mi is ott vagyunk minden évben a legelső tokaji fesztiváltól kezdve, ami ugye EFOTT volt és a következő évtől Hegyalja, és volt amikor egész héten egy koncertre sikerült bejutni, mert leragadt az ember a parton, Marika néninél a borozóban, a 22-esnél. Atmoszférája van a városnak. Szeretős nagyon. És természetesen idén is megyünk, úgy ahogy meg vagyon írva!:))

  2. Ismeretlen_106952

    Készüljetek a szúnyoginvázióra szúnyogriasztóval! (ez komoly, tényleg sok a szúnyog) 🙁

Comments are closed.