Macy Gray is fellép a SZIN-en

Aki csodát akar hallani, irány augusztusban a SZIN! A hazai fesztiválpaletta legnagyobb nyárzáró eseménye, a Szegedi Ifjúsági Napok szervezőinek felkérésére ugyanis, a korábban bejelentett sztárok- Gabriella Cilmi, Guano Apes,  !DelaDap és mások – mellé a napokban csatlakozott a r&b és soul énekes, szövegíró, lemezproducer és színésznő – mindemellett három gyermek anyukája – Macy Gray. A
SZIN augusztus 26-30 között, az Újszegedi Partfürdőn várja közönségét.

Azt leszögezhetjük: Macy Gray egy őstehetség. Egyszer szívességből felénekelt egy demót, s híre rögtön szárnyra kelt ennek a kivételes hangú énekesnőnek, akit azóta ötször jelöltek Grammy-díjra, abból egyet haza is vitt. 1999 júliusában boltokba került, funkkal átszőtt soulzenére épülő On How Life Is című debütáló albuma nagyrészt az I Try című slágernek köszönhetően az USA-ban háromszoros, Nagy-Britanniában négyszeres platina lett.

Összesen 4 stúdió, egy válogatás és egy élő albumot adott ki, s közben színésznőként is kipróbálta magát és feltűnt a Kiképzés (Training Day) című filmben és a Pókemberben is. A híresztelések szerint saját hangját nem szereti, de
szerencsére a közönsége nem így van vele, sőt, azóta védjegyévé is vált. És valamit biztos tud, mert olyan nevek figyeltek fel rá, mint Fatboy Slim, a The Black Eyed Peas, ezen kívül Santanával és Zuccheroval is dolgozott együtt. Most a szegedi közönség is felfigyelhet erre a páratlan hangra, és hallhat már számokat Macy legújabb, The Gray Life című készülő lemezéről is.

13 thoughts on “Macy Gray is fellép a SZIN-en

  1. Manni

    Sziasztok! Nem tudom, hogy mennyi közötök van a SZIN.org-hoz, de az meglehetősen furcsa, hogy szó szerint átvettétek az ott megjelent cikk egy részét. Gratulálok, igazán nagy tehetségre vall.

  2. A deladap lesz a legjobb! 🙂 Pár éve kihagytam őket a Volton.. .lehet, hogy idén sikerül eljutnom a SZIN-re 🙂

  3. Képzeld Manni, hogy ők kértek meg rá, hogy tegyük ki.

  4. Manni

    Akkor legalább a cikkükre tehettetek volna valami utalást…

  5. Ostoba

    Kisokos, úgy hívják az ilyet, hogy sajtóanyag és a sajtósok küldik szerteszéjjel, hogy minél több helyen megjelenjen. Nehogy már te kérj számon itten bármiféle szívességtételt a szervezők nevében.

  6. Béla bá!

    Kedves Borsó és Ostoba. Ezt barátok között is úgy hívják, hogy lopás, plagizálás, lenyúlás. Tudniillik a sajtóanyagnak is van forrása. A médiaetika minimum megkövetelné, hogy a végére zárójeleznéd, hogy SZIN vagy szin.org. Másrészt ez itt tudomásom szerint egy blog (legalábbis a neve alapján), s mint olyan a blogetika sem szereti a ‘kopi péjszt’ dolgot. Helyette inkább linket használ, ha már lusta a szerző a „sajtóanyagból” bejegyzést írni.
    És most komolyan! Ennyire lusták vagytok? Ennyire? A SZINblogon legalább vették a fáradtságot, hogy írjanak valami mást is, mint a sajtóanyag. Vagy úgy gondoljátok, hogy minek? Ettől azért ti is jobbak vagytok… remélem.

  7. Manni

    Sziasztok! Nem tudom, hogy mennyi közötök van a SZIN.org-hoz, de az meglehetősen furcsa, hogy szó szerint átvettétek az ott megjelent cikk egy részét. Gratulálok, igazán nagy tehetségre vall.

  8. Manni

    Béla bá!-nak köszönöm, én is ilyesmire gondoltam. Az újságírásban is az első az, amit megtanítanak, hogy onnantól nem plágium, hogy lehivatkozod, honnan vetted át. Nem akartam ebből hisztit csinálni, csupán megjegyeztem.

  9. Ostoba

    A sajtótájék-címke ott van.

  10. Manni

    A címke nem hivatkozás, és a sajtótájékoztatókon elhangzottakat általában a médiumok maguktól írják meg. De nem hiszem, hogy ennek a vitának továbbiakban van-e értelme, látszólag nem vagytok tisztában a fogalmakkal.

  11. Ostoba

    Látszólag.

  12. Lemezeknektek

    Első komment már flame volt, nem kell az ilyesmivel foglalkozni.

  13. Béla bá!

    Lemezeknektek, már ne is haragudj, ennek köze nem volt flame-hez. És igenis kell ilyesmikkel foglalkozni, nem szabad a satnyát normálisnak tekinteni. Véleményem szerint Manni is, de jómagam is javító szándékkal írtuk, amit írtunk, nem azért, hogy támadjunk vagy flame-eljünk.
    (Már bocs Manni, hogy szavakat adok a szádba)

Comments are closed.