Jubileumi PUF koncert

Az idén 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar november 8-án kezdte meg az áprilisban megjelent Legelő című lemezt bemutató turnéját a Szóda zenekarral karöltve. A fergeteges teltházas jubileumi és lemezbemutató
koncertet követően újra találkozhatnak a rajongók kedvenc
zenekarukkal, ráadásul nem is akármilyen csomagolásban: a Szóda zenekarral pezsegve!

Az 1983-ban alakult Pál Utcai Fiúk zenekar egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát egy országosan ismert, immáron 25 éve koncertező zenekarrá. Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott zenekar 1990-ben adta ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelentek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és Partizánok. A PUF ekkor már sztárzenekarként önálló koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban.

Tagcseréket követően alább hagyott az évekig tartó lendület, és a 90-es évek második felében a zenekar a nagyszínpadról visszatért a klubok félhomályába. A PUF továbbra is aktívan koncertezett, majd alkotó energiákat hozó újabb tagcseréket követően 2000-ben jelent meg a Ha jön élet című album, amellyel az immáron 18 éves zenekar felnőtté vált.
A húsz éves jubileumot követő egy éves csendes pihenő után a zenekar újra alkotni és koncertezni kezdett mígnem végre 2008 tavaszára ismét stúdióba vonultak. Az idén 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyitott történetében a Legelő című, 2008 április 28-án megjelent nagylemezével. A lendületes, pörgős, ám néhol lírai alkotás méltán emelte magasra ismét a PUF zászlaját. Az idén 25. évét ünneplő zenekar október 10-én a Petőfi Csarnokban tartotta jubileumi és lemezbemutató koncertjét. A teltházas ünnepi eseményt most a Turné követi, amelyre a bolondos garázs-diszkó banda, a Szóda kíséri el őket.

A pezsgő vérű Szóda 2000-ben alakult a háztáji rock’n’roll és garázs diszkó nem tudatos megvalósításának céljából. 2001 őszén jelent meg az első demo: Most nincs más címmel, majd a korong kapcsán ért kritika végett visszavonultak, hátha megtanulnak zenélni. Ez a mai napig nem sikerült, ám pár év alatt kiheverték a csalódást: további demo felvételek (köztük a még mindig közönség kedvenc Csábító névre keresztelt) és több száz izzadós ám kiváló hangulatú koncert után 2004-ben adták ki Szelíden című első nagylemezüket Rácz Gyula producer vezényletével és a Pocox Média Kiadó gondozásában.

Az igen aktív 2005-ös év után (országszerte koncertek, nyári fesztiválok) a mélyrepülés éve volt a 2006-os, amikor is konkrétan – váratlanul és hirtelen – feloszlott a banda. 2007 februárjában azonban egy kedves kocsmagőzös estén a most is főhősként szereplő igen tehetséges zenészek újra életre hívták a zenekart és a nagy lelkesedésben egyből stúdióba is vonultak, ahol Dióssy D. Ákos (Kispál és a Borz) közreműködésével megalkották az újabb remekművet, a Ma minden rendben… című korongot. Idén a Szóda remek műsorral készült a Pezsgő Legelő Turnéra: egyetlen PUF rajongó sem marad szárazon! Garantált!

Ráadásul előttük még fellép a fiatal győri reménység, a Corridors is, akik a nemrég szintén a PÁGISZ-ban megrendezett AlteRock Tehetségkutató Fesztiválon a harmadikak lettek. Játszottak már a 30Y, a Kaukázus, a Belmondo, a Kiscsillag előtt és  már második lemezüket jelentették meg az interneten.

Jegyek elővételben a Bahiában, a HÍD-ban és a Mcdonald’s CD-boltban 1600 Ft, a koncert napján a helyszínen 19.30-tól 1900 Ft.

Ki: Pál Utcai Fiúk, Szóda, The Corridors
Hol: PÁGISZ és ÁMK, Győr
Mikor: 2008. december 12. péntek 19.30
Mennyi: 1600/1900 Ft