Megjelent a Söndörgő Együttes harmadik nagylemeze

– Mi az: ha feldobják, könnyed, légies tamburamuzsika, ha leesik, vaskos, zúzós csocsek? – A Ferus Mustafovval súlyosbított Söndörgő Együttes.”

„Söndörgő & Ferus Mustafov in Concert” címmel megjelent a Söndörgő Együttes harmadik lemeze. Az új kiadványon a legendás macedón fúvós, Ferus Mustafov és Herczku Ágnes népdalénekes is közreműködik.

A Söndörgő Együttes 1995 óta, immáron tizennegyedik éve foglalkozik a délszláv népek és a Balkán népzenei hagyományaival. Sikerrel szerepeltek már számos magyarországi és külföldi fesztiválon, koncertteremben. Mára az együttes a magyarországi délszláv népzene egyik legjelesebb képviselőjének, „utazó nagykövetének” számít, amit itthon és Szerbiában is több versenyen való sikeres szereplés és díj fémjelez.

Legújabb lemezükre egy „élő legendát”, a macedón Ferus Mustafovot kérték fel vendégszereplésre, aki az egész Balkán egyik legismertebb klarinétos és szaxofonos szólistája. A kiadványt a 2007-es év közös koncertfelvételeinek anyagából készítették (SargFabrik – Bécs; Sziget Fesztivál Világzenei Nagszínpad – Budapest; Queen Elizabeth Hall – London; Balkán Világzenei Fesztivál – Pécs). A lemez a macedón cigányzenei hagyomány máig is élő, csodálatosan gazdag dallamvilágát járja körül, a stílus legnagyobb zenész egyéniségének játékával, és Herczku Ágnes különleges hangjával fűszerezve.