A Budabeats karácsonyi ajándéka a népnek

A Budabeats túllépte saját hatáskörét és amellett, hogy saját zenészeit élőben mutogatja a közönségnek, ezúttal egy nemzetközi „sztárt” is felvonultat. Reméljük, ez a nem mindennapi karácsonyi ajándék sok szeretettel teli percet fog szerezni.

Flevans (polgári nevén Nigel Evans) a neves brightoni Tru Thoughts kiadó felfedezettje. Első maximegjelenése 2002-ben látott napvilágot Begin Again címmel, amivel egyből belopta magát a freestyle lemezlovasok szívébe. Nem csoda hát, hogy még ugyanebben az évben az angolszász label kiadott egy újabb kislemezt a művész zenéivel, mely aLooking Out for Mr Bundle címet viseli. Ez a két kislemez ma már beszerezhetetlen (sold out) kincsnek számít. A nagyközönség az első Flevans slágert bizonyára a Spooked című számával azonosítaná, amit többek között Kid Loco is mixlemezére helyezett (AnotherLateNight) még ugyanebben az évben.

A következő nagy lépés 2004-ben jött el, amikor a Tru Thoughts-nál megjelent debütáló albuma – Make New Friends – és ezzel végképp megágyazott magának a közönség és a szakma füljárataiban is. Ezt követően remixek folyamatos gyártásába kezdett: Dr. Rubberfunk, Mamaluke, Rephrase, Jung Collective, Jonathan Krisp, Protassov; számos neves kiadó válogatásán szerepelt: Ninja Tune, Zebra Traffic, Azuli, Music for Dreams és persze a hazai Tru Thoughts megjelenéseken. Valamint az akkor frissen indult londoni Jack to Phono kiadónál Mooch álnéven két 7″-es maxit jelentetett meg (My Spider Walk Again, Sounds Good). 2007-ben végleg átigazolt a londoni kiadóhoz és piacra dobták második albumát, az Unfabulous-t, melyet egy beharangozó maxi előzött meg (Cold Hands). Jelenleg harmadik nagylemezén dolgozik, amelyen tervei szerint csak élő hangszerek lesznek énekesekkel kiegészülve. Minden bizonnyal a buli során felcsendül néhány ezekből az új darabokból is. Flevans a funk és jazz gyökereiből kiindulva saját zongorafutamait és masszív basszusát rápakolva a briliáns mintákra egyedi „sweetbeats” tánczenét alkot, mely egyszerre elégíti ki a feszes ritmust kedvelőket és a dallamos muzsikára vágyókat.

Előtte az Ez a divat funkista különítménye játszik élőben. A társaság perpillanat, eséllyel az egyik legjobb bulista formáció a városban. A vidám táncoltató zenéjükben a funk-jazz-pop háromszöget úgy spékelik meg finom elektronikával, hogy mindenki csak kapkodja a levegőt muzsikájuk hallatán. Parkettet nem kímélő, füljáratokat simogató eklektikus élmény.

A zenekar előtt, valamint Flevans után a Gandharva – Von Yodi – Suefo mesterhármas lükteti a mélyeket és izzítja bakeliten a kéjorgonát. A kisteremben egész este dzsessz, hip hop, downtempo szól Suhov és Kovacs lemezeiről.

Linkek:

Flevans promo mix: www.budabeats.com/mix/flevans-promomix.mp3

2008. december 27., szombat 21.00
Budabeats Xmas presents

Flevans (Tru Thoughts/Jack To Phono – UK)
Ez a divat (live)
Gandharva (Tilos/Budabeats/Afrozsiráf)
Von Yodi (Afrozsiráf)
Suefo (Tilos/ManaMana)

Kisterem:
Kovacs alias Savages (Budabeats/Chameleon Rec.)
Suhov (Szeged/Gong Rádió/Budabeats)

Tűzraktér (VI., Hegedű utca 3.)
Belépő: 700 Ft

Lehetőség van 1500 Ft-os jegy váltására is, amihez egy Savages – Five Finger Discount – Chameleon Records album jár.