20 év hosszú idő

20 év alatt felnő egy ember, rendszerek változnak meg, barátok cserélődnek le, zenekarok alakulnak és oszlanak fel. 1988-ban egy vidéki kisvárosban, Balassagyarmaton megnyitotta kapuit az első Rock Táncház. Ebből az alkalomból csapnak hatalmas bulit november 28-29-én a város Sportcsarnokában.

 

Az évek alatt a város több intézményében is megfordult a rendezvény, hogy mára megtalálja végleges helyét a Madách Mozi nagytermében. Nevéből kikopott a rock jelző, egyéb stílusok, színházi előadások is gazdagítják a kínálatot.

A jubileumi születésnapi bulin a tősgyökeres és rendszeresen a városba látogató zenekarok mellett tiszteletét teszi néhány olyan együttes is, amely még soha nem járt Balassagyarmaton. Első este a Tankcsapda, a Magor, a Mafia, a Subscribe és a Road zenekar kényezteti a közönséget ezúttal a Városi Sportcsarnokban, majd a koncertek után hajnalig tart a Rock Táncház immár a Moziban!

 

Másnap, november 29-én a Ska-Pécs, a Péterfy Bori és a Love Band, a Copy Con és a Freedom Fighters valamint a Kispál és a Borz hoz forró hangulatú koncerteket az új helyszínen a Sportcsarnokban, és természetesen ezen a napon is hajnalig tartó Rock Táncház zárja a születésnapi bulit a Moziban, ahol az ünnepi alkalomból, kisérő programok is emelik az estek hangulatát! Többek között plakát és fénykép kiállítás a Rock Táncház történetéből, válogatás az elmúlt évek legjobb a Táncházban készült videóiból, eddig nem publikált felvételek! Filmvetítés a Mozi Új Termében!

A buliról DVD készül, amely előreláthatólag a Rock Táncház történetét megörökítő könyv mellékleteként jelenik majd meg!

Jegyek már kaphatók!