Kunk: New York és London legmenőbb szinti-elektró újoncai egy estére Budapesten

Október 25-én, szombaton, a Kunk összehoz egy párost Angliából és Amerikából, az underground/blog dance-színtér legmenőbb új fellépőiből.

Russ Chimes, az épp durván berobbanni készülő Valerie csapat (ide tartozik a francia Anoraak, a Minitel Rose és a College) londoni helytartója. Az érzés: ’80-as évek, french touch, sportkocsik, pálmafák meg nyári éjszakák… Aki érez valamit a gagyi sci-fi, a romantikus autósüldözések, a Sega Megadrive, vagy a Daft Punk lágyabb vonulata iránt, az a tánctéren fog ragadni. Az estét a svájci születésű, de amúgy new york-i Kap10Kurt indítja be: Kurt a szintigitáron és az amerikai Leah a mini-dobszetten. Egy olyan húzós elektró-show lesz, amit általában csak Manhattan hipster-klubjaiban lehet látni.

Russ Chimes-ról a Sam Sparrow, Chromeo, Sidechains remixek és a saját számai után simán el lehet mondani, hogy egy olyan egyedi tehetség, aki nem fél kísérletezni a poppal meg a dance-hangzásokkal, és egy különleges hangulatú szintielektró ötvözetét adja a gyerekkori ártatlanságnak, a ’80-as évek popkulturális kavalkádjának, és a jövődiszkó félelmetesen előremutató újszerűségének.
A Kap10Kurt pedig folyamatosan lenyűgözi az amerikai, európai és japán közönséget is az őrületes live-elektró szettjeivel, a zeneblogokat meg remixeikkel. A K10K épp Yelle-lel, a francia elektró-dívával turnézik, és utána érkezik Budapestre. A legnépszerűbb számuk a Dangerseekers, ami rajta volt a Kitsuné Udon válogatáson, és olyan remixelőkkel büszkélkedhet, mint a Tepr, Yuksek, vagy Shinichi Osawa. Emellett klip is készült hozzá, és zseniális. Sci-fi/anime videó űrhajóval, kazettás magnóval, meg egy transzformerrel, aki a lemezjátszóját használja lézerágyúnak.

Russ és a K10K mellett a „rock and rave” DJ-szettet Kőváry pörgeti majd a Neoból és a házigazda Kunk (Brandon és Cigi) is játszik.

Kunk presents: Russ Chimes (UK) and Kap10Kurt (US/CH)
2008. október 25, szombat, 22.00
Trafó Bár Tangó
Cím: Budapest IX., Lilliom utca 41
Belépő: 1400 Ft
DJ-k: Russ Chimes, Kőváry, Kunk; élő koncert: Kap10Kurt