A.J. Buckley & Ryan Gosling

Az idén ötödik születésnapját ünneplő AXN csatorna kétség kívül egyik legsikeresebb műsora a Nagy Alma bűnüldözőinek munkáját bemutató CSI NY: New York-i helyszínelők sorozata. Az idén már negyedik évadot megkezdő széria sikerét a fordulatos történetszövés, az igazságügyi nyomozók munkájába történő bepillantás, a csúcstechnika és a modern tudomány segítségével megoldott bonyolultabbnál bonyolultabb ügyek garantálják. Lebilincselő, ahogyan a sikeres helyszínelők csapata a nyüzsgő nagyváros erőszakos bűnelkövetőit üldözik. E sikeres csapat tagja az A.J. Buckley által alakított tehetséges technikai zseni, Adam Ross is, akinek nemcsak szakmai tudására, hanem humorára is mindig számíthatnak a nézők.

A.J. Buckley Írországban született, hatéves korában szüleivel Kanadába költözött. Filmes karrierje korán megkezdődött, tizenévesen már olyan sorozatokban szerepelt, mint a „The Odyssey”, de az „X-akták” és a „Millenium” című sorozatokban is komoly epizódszerepeket kapott. A „Kísérleti patkányok” című thrillerben nyújtott alakítása hozta meg számára az ismertséget; ezután Los Angelesben is keresett színésszé vált. Több mint húsz filmet készített, amelyek közül kiemelkednek a „Veszélyes körök”, valamint a nagy elismerést hozó „Blue Car” című alkotások. A legnagyobb népszerűséget a televíziós sorozatok hozták meg számára, amelyek közül kétséget kizáróan az AXN csatornán sugárzott CSI NY: New York-i helyszínelők a legkedveltebb és legsikeresebb.

Igazi csemegére számíthatnak azok, akik megnézik az egyik filmújdonságot, a Fél Nelsont (Half Nelson). A történet a harmincas éveiben járó történelemtanárról szól, aki nappal teszi a dolgát az iskolában, ám éjszakánként erőteljesen züllik – kocsmáról kocsmára jár, lerészegedik és drogozik. Egy nap azonban egyik diákja rátalál kábultan, cracktől mámorosan az iskola öltözőjében. A kissé kijózanodó tanár hazaviszi a 13 éves tanítványát, ami különös barátság kezdetét sejteti. Innen kezdődnek csak az igazi bonyodalmak.