25 éves a P.U.F.

Minden szezonra jut egy búcsúkoncert, egy reunion, egy jubileumi vagy születésnapi fellépés. Manapság már mindenki megtalálja a piacon az őt célzó akciót. De azt hiszem, hogy az már tényleg az öregedés egyik legbiztosabb jele, amikor a kedvenc tinédzserkori rockzenekaraink adják jubileumi koncertezésre a fejüket.

Persze ez az ő koruk előrehaladtát jelzi elsődlegesen, de azért még egy olyan örökifjú szuperapunak is, mint én, aggodalommal tölti el az öregedő szívét, hogy vannak olyan zenekarok, amiket már több mint húsz éve hallgat. Ilyen példának okáért a Pál Utcai Fiúk.

Reményeim szerint azért a pénteki 25 éves jubileumi koncert nem a kapuzárási pánik jegyében fog eltelni, és még csak nem is a nosztalgiázás posványában fogunk dagonyázni a Petőfi Csarnokban. Erre utaló jelként a születésnapi koncert egyben lemezbemutató is, mégpedig az egész frissre sikeredett Legelő című albumé. De csodálkoznék, ha nem lennének túlsúlyban a régi dalok a műsorban, és természetesen az alkalomnak megfelelően valószínűleg lesznek illusztris vendégfellépők és a régi tagok is tiszteletüket teszik majd a színpadon.

Az előzenekarok szerepét az Effetaés a Szabad Európa Rádió tölti be, akik már régóta és ezer szállal kapcsolódnak a P.U.F-hoz.

A forgatókönyv tehát adott és többé-kevésbé ismert, de azért remélem lesz valami születésnapi meglepetés is, ha más nem, akkor egy meglepően fiatalos és lendületes jó koncert.

Helyszín: Petőfi Csarnok
Időpont: 2008. október 10., péntek 19.00 óra
Jegyár: 2900 Ft (elővételben), 3500 Ft (aznap)