Már csak a Wonderwall miatt is… (Paul Anka az Arénában)

Ha megkérdezhetném Apámat, hogy “Akkor most menjek el Paul Anka koncertjére vagy sem?” biztosan azt válaszolná: “Hülye kérdés! Ott a helyed!”, majd előhúzná valamelyik korai albumát, szigorúan bakelit, hogy közösen “örjöngjünk” a Diana-ra… vagy a Lonley Boy-ra, hogy a “You are My Destiny”-t ne is említsem.

Aztán persze én jönnék: már nem bakelittel, ez a 21. század, .mp3 a kiterjesztés… Wonderwall az Oasis-től, Black Hole Sun a Soundgarden-től, hiszen 2005 óta Paul Anka neve mellé újabb piros pontot tehetünk. A modern pop és rock dalok feldolgozását magába foglaló “Rock Swings” album, szigorúan Las Vegas-t idéző nagyzenekari háttérrel, amellett, hogy eget rengető ötlet, igazi míves mestermunka.

Ha jól számolom, akkor 2 generációnak való indokot sikerült is összeszednem, amellett, hogy eszembe jutott még egy:

Paul Anka azon kevesek egyike, aki a klasszikus rock&roll generáció, értsd ezen a kezdetek kezdetét, még élő tagja. Elvis, Buddy Holly, Eddie Cochran, Carl Perkins, Bill Haley, Chubby Checker csak néhány név azok közül akik az 50-es 60-as évek zenéjét meghatározták. Ők mára már csak lemezen.

Jerry Lee Lewis, vagy a 82 éves Chuck Berry a mai napig “hintik az igét”, de megújulni nem tudtak, vagy egyszerűen nem is akartak soha, ellentétben Ankával, aki fiatalos lendülettől vezérelve bátran mert/mer váltani.

A végén még jöjjön néhány hangzatos mondat, halálosan komolyan:

Paul Anka 16 éves kora óta világsztár, mára élő legenda…külön fejezet a rock ‘n’ roll történetében.

Paul Anka éppen a 3. virágkorát éli… aki kihagyja, várhat a negyedikre.

Paul Ankát kedd este látni kell… már csak az Oasis féle Wonderwall miatt is.

PS: Azt csak én nem tudtam, hogy a Sinatra-féle My Way szövegét Ő írta? Tiszta ideg vagyok.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Időpont: 2008. augusztus 05. (kedd) 19:30

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

swing rájöttem - ezt is - szeretem. kellett ehhez anyukám szülinapja, meg Paul Anka, aki, mint megtudtam, a swing mai fáklyavivője. na de akkor mi volt régebben? fénykorában? tűzcsiholó? első koncertje után 50 évvel Paul Anka végre eljutott kis hazánkba...
Paul Anka először Budapesten Paul Anka először Budapesten! Ezt a kanadai énekes is elmondta többször. Node az elejétől. A jegyátvétel cseppet sem ment zökkenőmentesen. Talán az alig nyitott ablakocska, a hölgy füle, az én nem-artikulálásom (utóbbi kihagyható) de a nevemet nem ...