Rock Werchter, Belgium

És eljövend hát a mai nap melyet annyira vártunk! ! ! Az éjszaka leple alatt oldalamon egy kedves harcostárssal és két lelkesen becsatlakozó utazóval elhaladunk a Belga Királyságba,hogy személyesen győződhessünk meg a Rock Werchter fesztivál szénné méltatott színvonaláról. Való igaz,hogy a 33 éves múltra visszatekintő rendezvény komoly fajsúlyú versenyző a zenés sátortáborok mezőnyében,főleg az elmúlt 10 évben nyújtott műsorkínálata miatt.

A helyszín Werchter – a Brüsszel tőszomszédságában fekvő kis falucska – ugyan elrettentő távolságra fekszik Budapesttől (kb 1300 km), de a félnapos autózás sem hátráltat minket abban, hogy belekóstoljunk a flamand-vallon fesztivál virtusba. A 4 napos zenei turnus mellé még egy kulturális kitérőt is tervezünk az In Bruges című mozi hatására. Reméljük belefér.
Nem állítom, hogy nem lesznek improvizatív lépéseink a műsorszámok tekintetében, de ha már bevállaltuk ezt a túrát igyekszünk tudatosan felépíteni a hétvégét.
A csütörtöktől vasárnapig lávafolyamként hömpölygő program és az egyszerre üzemelő színpadok itt-ott nehéz helyzet elé állítják a muzikális ütemtervet készítő látogatót, nézzük mi is lesz a tervezett menet.

1. nap:

Részemről az előétel a Beach Boys klónokat felvonultató Modern Skirts lesz, majd a Vampire Weekend new wave-ska-popjára tervezem a Stella bevitel fokozását. Utánuk azonnal a The National, értük bárhová elmennék, még színpadra felszaladás is esélyes részemről. A főműsor még kérdéses : nagyszínpadon a pozőr-rock élharcosa Lenny Kravitz, a kicsin pedig jófajta belga techno a Shameboy jóvoltából.

11-től előzsűrizzük az REM -et a Szigetre, és ha jut még szuflla akkor megtekintjük hogyan pörög a belga adófizető a Chemical Brothers discojára.

2. nap:

Üde indításnak ígérkezik a fél 3-as Slayer koncert, főleg ha utána Ben Folds-on keresünk megnyugvást,amit a My Morning Jacket várhatóan pöpec előadása követ. Jómagam Duffy-t passzolom és rovott hip-hop múltamra hivatkozva nyilvánvalóan Jay Z a nagyszínpadon. 7-től egyértelműen The Verve-n leszek elérhető, és aztán a legendáé a főszerep-Hot Chip-et beáldozva-színpadon Neil Young.

Péntek esti lázunk enyhítésére Moby-val zárunk, remélhetőleg az új lemez zárójelbe tételével.

3. nap:

A szombat javarészt a nagyszínpad vonzáskörzetében fog leperegni. Ha egészségünk engedi dél körül nyitunk a Michael Stypék földijeivel a The Whigs-el, majd a NME kedvencei Gossip-ék lesznek soron.

3 körül átcsúszunk a kisszínpadhoz nagy kedvenceink a Band of Horses megtekintése céljából, majd kisebb sörszünet után Editors és következhet a nálam félisten státuszú Kings of Leon.

Kaste Nash így kimarad ugyan, de a Ben Harper és a bűnőzői biztosan nem. A szombat este innentől már garantált agytekerés lesz egy durva páros közreműködésével: fél 10 Sigur Rós, fél 12 Radiohead!

4.nap:

Az utolsó nap folkos nyitánnyal indul az amerikai DeVotchka bouzouki-s zenéjére valószínűleg a mi cassucis Delhusa Dzsonink is elmorzsolna néhány könnycseppet. Anthony Hegarty (Anthony and the Johnsons) nagy tisztelőjeként kötelező programnak tűnik a Hercules and Love Affair, majd a brit szuperdj/producer Mark Ronson hajlítgatja a lemezeket a színpadon. Az elmaradhatatlan napi dilemma az egy időben kifutó The Raconteurs és a Grinderman lesz. Jack White vs. Nick Cave! A Kaiser Chiefs majd a Szigeten, helyette a francia Justice akik szintén jönnek augusztusban hozzánk, de abba a sátorba úgysem fogunk beférni.

Az utolsó menet méltó lezárás a zseniális Beck és a hibátlan életművel rendelkező fenomenális belga csúcstermék , a dEUS.

Hétfő estére már itthon is vagyunk puttonyunkban a sok belga csokival meg a képes beszámolókkal.

2 thoughts on “Rock Werchter, Belgium

  1. Jó utat! És tessék minderől beszámolni…lesz ott Internet access, úgyhogy akár nap mint nap… Have fun!

  2. badri

    Ejjen! Volt meg magyar rajtunk kivul is a gaton, vagyis a Werchteren!!:)) Nektek hogy tetszett skacok?

Comments are closed.