hegyalja először

essünk túl a nehezén már az elején, a vallomáson: ez lesz az első hegyaljám. szégyellem, szánom és még annál jobban bánom is, de igen, 2000 óta nem sikerült fesztiválos időben eljutnom Tokajba. kereshetnék mentségeket, de tudom hiába, vannak vétkek, amik a magyarázatokkal csak még menthetetlenebbek lesznek. de idén, idén végre megyek, leszek. lelkem kitárom, tokaj gyere, varázsolj el!

a program szigorú és szervezett. a tervek szerint az úton nem tévesztjük szem elől a Tokaj táblát, mikor is elkezdünk örülni, hogy megérkeztünk. a további órákra, napokra a terv szabad program. szállunk ahol szállunk, ha sátrat megtalálom és nem felejtem el bepakolni, akkor talán felverjük, ha nem, akkor reménykedünk, hogy a tisza parton holdfényes, meleg éjszakák várnak ránk. ezen hozzáállásom a komforthoz számomra is furcsa, de biztos vagyok benne, hogy elalvás előtt lesz alkalom lábamat és ébredés után fogamat megmosni. a többit meg majd elviselem valahogy.

kitérő: egyszer sátoroztam tokajban, a vasúti híd alatt, mikor is olyan zuhéban volt részem, hogy csak a nálunk lévő katonai ponyva és az erőszakosságom, hogy igenis applikáljuk rá a sátorra, mentett meg bennünket attól, hogy mindenünket elmossa, elvigye a víz. dörgött, villámlott az ég, ömlött az eső órákon keresztül, míg én a fák alatt felvert sátorban próbáltam álomba imádkozni magam, mert ha csap a villám, akkor legalább ne legyek magamnál. aztán persze nem történt semmi, reggel a nap is kisütött és mi röhögve tárgyaltuk meg, ki mennyire beszari.
de azért ilyen éjszakát most nem terveznék hegyaljára.

vihar és zuhé helyett ajánlott programok:
arra az esetre, ha már csütörtökön megérkeznénk már 17.20kor csak minket fog várni bill a maga 60 évével az MTV színpadon és az is biztos, hogy ugyanott 20.30tól csak nekem énekli majd tibcsi, hogyaszongya csak a színe legyen vörös! tokaj előre is bocs, nekem a fehér kevéssé jön be, de azért majd összeszokunk valahogy. quimby után 22.30tól a pepsi színpadon fellépő belgaval zengjük majd tovább a magyar borok dícséretét, a mámort pedig talán ugyanott a ladánybenével vezetjük le, majd a jim beam és a pokolgép segítségével kapcsolunk ismét nagyobb sebességre.

pénteki tokaj találás esetére csütörtök pótló programot állítunk össze a 30y, a kispál, és a tévedésből meghallgatott united főszereplésével. a program maradéktalan megvalósulása estén szombatra hosszas (united) felejtő kúra tervezett.

szombat a nap, amikor már biztosan(?) tudom, hogy a következő nap estéje a saját ágyamban talál. ebben a tudatban táncolok a kiscsillagon, csápolok majd a tankcsapdanak.

és hogy mi lesz a legjobb hegyalján? elárulom: az, hogy messze van lakóhelyemtől. nincs hazamenés, kádban ülés, indulásra készülédés, csak jelenlét van. alkalom arra, hogy meghallgassam a bloggertalálkozóra jelentkezett társaim csevegését, eltanakodjak a szalmatüzelésű erőmű szükséges, vagy éppen káros voltáról, szalonnát süssek a kalamolóban, esetleg vadművelő társaimmal találkozzam egy-egy korsó sör, vagy egy-egy pohár szamorodni mellett.
ha pedig rejtenék pár üveg szekszárdi, vagy villányi vöröset a poggyászomba, akkor az szigorúan csak a  tájak, borvidékek közötti barátság kedvéért lenne.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Baleset a Hegyalja Fesztiválon A Hegyalja Fesztivál házirendjének több pontját megsértette az a fiatal pár, akik balesetet szenvedtek csütörtökről péntekre virradó éjjel. A balesetet egy mini, gázzal működő kempingfőző okozta, melynek bevitelét szigorúan tiltja a fesztivál házir...
Hegyalja feszt az Tokajhoz Jó lenne azt mondani, hogy csak az jöjjön, aki tavaly is ott volt, többen már ne, ne legyen szigetjellege, csak azt ne, lassíts elhatalmasodás... Programilag meg naná, hogy rendben vannak tokajék: Csütörtökön eljön majd a klasszik Deák Bill Gyula b...
Borban az igazság A szerdai program majdnem egyazegyben kimaradt pont ezen mozizva, tulajdonképp semmi olyat nem kerestél, ami hangos, vagy jelentőségteljes. Csak ott akartál lenni, kiengedni az elmúlt időszak stresszes mivoltát, csak lenni akartál egy piával a kezedb...