hegyalja először

essünk túl a nehezén már az elején, a vallomáson: ez lesz az első hegyaljám. szégyellem, szánom és még annál jobban bánom is, de igen, 2000 óta nem sikerült fesztiválos időben eljutnom Tokajba. kereshetnék mentségeket, de tudom hiába, vannak vétkek, amik a magyarázatokkal csak még menthetetlenebbek lesznek. de idén, idén végre megyek, leszek. lelkem kitárom, tokaj gyere, varázsolj el!

a program szigorú és szervezett. a tervek szerint az úton nem tévesztjük szem elől a Tokaj táblát, mikor is elkezdünk örülni, hogy megérkeztünk. a további órákra, napokra a terv szabad program. szállunk ahol szállunk, ha sátrat megtalálom és nem felejtem el bepakolni, akkor talán felverjük, ha nem, akkor reménykedünk, hogy a tisza parton holdfényes, meleg éjszakák várnak ránk. ezen hozzáállásom a komforthoz számomra is furcsa, de biztos vagyok benne, hogy elalvás előtt lesz alkalom lábamat és ébredés után fogamat megmosni. a többit meg majd elviselem valahogy.

kitérő: egyszer sátoroztam tokajban, a vasúti híd alatt, mikor is olyan zuhéban volt részem, hogy csak a nálunk lévő katonai ponyva és az erőszakosságom, hogy igenis applikáljuk rá a sátorra, mentett meg bennünket attól, hogy mindenünket elmossa, elvigye a víz. dörgött, villámlott az ég, ömlött az eső órákon keresztül, míg én a fák alatt felvert sátorban próbáltam álomba imádkozni magam, mert ha csap a villám, akkor legalább ne legyek magamnál. aztán persze nem történt semmi, reggel a nap is kisütött és mi röhögve tárgyaltuk meg, ki mennyire beszari.
de azért ilyen éjszakát most nem terveznék hegyaljára.

vihar és zuhé helyett ajánlott programok:
arra az esetre, ha már csütörtökön megérkeznénk már 17.20kor csak minket fog várni bill a maga 60 évével az MTV színpadon és az is biztos, hogy ugyanott 20.30tól csak nekem énekli majd tibcsi, hogyaszongya csak a színe legyen vörös! tokaj előre is bocs, nekem a fehér kevéssé jön be, de azért majd összeszokunk valahogy. quimby után 22.30tól a pepsi színpadon fellépő belgaval zengjük majd tovább a magyar borok dícséretét, a mámort pedig talán ugyanott a ladánybenével vezetjük le, majd a jim beam és a pokolgép segítségével kapcsolunk ismét nagyobb sebességre.

pénteki tokaj találás esetére csütörtök pótló programot állítunk össze a 30y, a kispál, és a tévedésből meghallgatott united főszereplésével. a program maradéktalan megvalósulása estén szombatra hosszas (united) felejtő kúra tervezett.

szombat a nap, amikor már biztosan(?) tudom, hogy a következő nap estéje a saját ágyamban talál. ebben a tudatban táncolok a kiscsillagon, csápolok majd a tankcsapdanak.

és hogy mi lesz a legjobb hegyalján? elárulom: az, hogy messze van lakóhelyemtől. nincs hazamenés, kádban ülés, indulásra készülédés, csak jelenlét van. alkalom arra, hogy meghallgassam a bloggertalálkozóra jelentkezett társaim csevegését, eltanakodjak a szalmatüzelésű erőmű szükséges, vagy éppen káros voltáról, szalonnát süssek a kalamolóban, esetleg vadművelő társaimmal találkozzam egy-egy korsó sör, vagy egy-egy pohár szamorodni mellett.
ha pedig rejtenék pár üveg szekszárdi, vagy villányi vöröset a poggyászomba, akkor az szigorúan csak a  tájak, borvidékek közötti barátság kedvéért lenne.