Metalchamp magyar megmérettetés

A közép-európai Metalchamp tehetségkutató verseny magyarországi döntőjére most és jövő vasárnap, azaz 18-án és 25-én, 14.00 órai! kezdettel kerül sor az A38-on.

Hogy miről is szól ez verseny, és miért is kezdődik olyan korán, hogy még egy nem hétköznapi rocker se érjen oda időben az első bandára?

5 ország (A, H, I, CZ, SK) bátor kiválasztottjai versengenek a kiugrási lehetőségért, külföldi fesztivál fellépésekért, a közel 18.000 € értékű pénz- és tárgynyereményekért. A magyar kiemeltek is megkapják a lemezszerződést, tárgynyereményeket és fellépési vagy egyéb megjelenési lehetőséghez jutnak (ami valljuk be, egy győztesnek amúgy is jár, nem?), még ha el is véreznének a nemzetközi mezőnyben – de ne fessünk ördögöt, inkább szúrjuk a villára és drukkoljunk.

És mi az, amitől különleges a show? A fellépők előre kiadott listából kiböktek egy kedvenc rock/metál együttest, meg egy nyálas, giccses, vagy csak egyszerűen kereskedelmi agymosó adókon szanaszétjátszott popbandát, és saját 25 percükbe ezek feldolgozását is bele kell illeszteni. Engem már ez is rendkívül csiklandoz, és kárpótol a délutánomért, amit így nem a strandon töltök. 10 fellépő, bandánként 25 perc, 2 vasárnap 14.00-22.00-ig. A döntést pedig végül a zsűri, a közönség és a fellépő zenészek közösen (!) hozzák meg.

A műsort Tóth Gergő és Szujó Dani vezeti . Állítólag a KettőNégy felvételt készít. És még egy info: elővételben a zenekaroknál lehet olcsóbban jegyet vásárolni. A fellépőkről rövid infó és belehallgatás itt. Tavalyi 6 (!) továbbjutó, az egyébként erős mezőnyből: Archaic, Sunday Fury, Turn Of Mind, Damned Spirit Dance, Ideas, A Loosing Season, de a fődíj nem került haza. Talán most!

One thought on “Metalchamp magyar megmérettetés

Comments are closed.