kettő – laza nap

esőkabát végül a kocsiban maradt, csütörtökön még elkerült minket az eső.
szeretem a csütörtököket, a második napokat. a tömeg ilyenkor lazább, az első napra kilátogatók már haza mentek, a pénteki őrjöngők pedig még nem érkeztek meg.

cesaria evora a nedves földre való tekintettel nálam elmaradt, a chemical brothers pedig nem érdekelt, így búcsút vettem a csapattól és elindultam pesti estre líviuszt hallgatni.
jó 3/4 órás késéssel kezdhetett hozzá az eb a vacsihoz, de a kis létszámú érdeklődőt addig koncert előtti zenélgetéssel szórakoztatták. sajnos nem tetszett a kutya vacsorája, kizárólag líviuszra való tekintettel hallgattam őket vagy fél óráig, majd elindultam. kaja és irány a jazz sátor.

mike stern – T szerint kötelező program, ha pedig kötelező, akkor ott vagyunk. Z a koncert végén csak azt kiabálta a fülembe, hogy ugye ezt megírod? meg kell írnod! nem minden nap történik ilyen a jazz színpadon. hogy mi történt? kijött egy kölyök a színpadra egy gitárral, játszott, a tömeg meg őrjöngött. nem is kicsit és szinte mindenki, leszámítva azt a pár fős német csapatot, akik pofázását megint nem tudtam szó nélkül tűrni. kicsit csendőrösre sikeredik ez a sziget, de mondjátok meg, mit tegyek? megy a zene, gitár is, szóló is, hangok szédületes özöne, amibe belerondít valami idétlen emberi vartyogás. tűröm, aztán szakad a cérna és szólok.
vissza a zenéhez, a zenészhez. stern a műsorfüzet szerint 30 éve gitározik, ami lehetetlen, a színpadon tényleg egy kölyök állt.
a harmadik számnál éreztem először, hogy IGEN! dögös, rockos jazz – ezt ígérte a beharangozó és tényleg. dögös volt, rockos volt, jazz volt. a sátor tombolt, tapsolt, dübörgött és a ráadások után is alig hagyta távozni a bandát. a kölyök meg a színpadon félszeg mosollyal integetett és kiabálta a mikrofonba, hogy you are beautiful.

zárásként balkán fanatik helyett a kiscsillagra esett a választásom és bár a koncert jó volt, azért csalódott is voltam, rátgéber megint nem jött, pedig ha valahol, akkor a szigeten számítottam rá, nagyon. majd legközelebb.

4 thoughts on “kettő – laza nap

  1. z

    nem is kiabaltam

  2. z

    nem is kiabaltam

  3. z

    es most se

  4. t

    de

Comments are closed.