Élmény + Zene, avagy ilyen egy tökéletes vasárnap (március 8.)

Egy héttel ezelőtt indult új, hétvégi sorozatunk, melynek egyáltalán nem titkolt célja megtalálni a Tökéletes Vasárnapot (vagy a Könnyebb Másnapot, kinek mit). Múlt héten Croque Monsieur-t készítettünk és moziba mentünk Joe Dassin társaságában, ezen a héten viszont valami teljesen más következik: ez alkalommal nem kell Franciaországig utaznunk, elég csak a kinéznünk az ablakon, és az élmény jobban adja magát, mint bármi más. Csapjunk is a közepébe!

ÉLMÉNY

Szóval (ezt főleg azoknak mondom, akiknek nincs ablakuk), hölgyeim és uraim: süt a nap! Ergo: itt a tavasz! Tehát: irány ki a szabadba! Persze tudjuk, hogy ez a nap Az Utolsó Vasárnap, Amikor Még Lehet Vásárolni, de próbáljunk meg túllendülni ezen a problémán és keressük valami szépet a mai napban (és azok miatt a vasárnapok miatt se aggódjatok, amikor nem lehet majd plázázni, sorozatunkkal nem hagyunk titeket cserben azokon a napokon sem!)!

Eredetileg a szép idő tiszteletére pikniket, fagyizást vagy valami hasonlót ajánlottunk volna, de valljuk be: annyira azért még nincs jó idő.

Viszont egy vékony kabátkában már kellemeset lehet sétálni a Ligetben vagy a Margitszigeten (vagy akárhol, ahol van egy kis zöld), hiszen gondolj csak bele így a tél után nem sokkal, március elején: mikor is voltál utoljára a természetben? Na ugye!

Szóval egy kis erdei séta, kirándulás kiváló programnak ígérkezik, esetleg lehet csekkolni az Állatkertben az új koalákat, vagy vegyétek elő a rég nem használt kétkerekűt és guruljatok egyet a környéken! Nagyon fontos persze, hogy közben ne feledjétek el Zene részét sem a rovatunknak, illetve a férfiaknak készültünk kivételesen egy külön élménnyel:

 ÉLMÉNY PLUSZ – (CSAK FÉRFIAKNAK!)

Uraim-uraim! Ugye nem felejtették el, hogy milyen nap van ma?!

Vasárnap. Oké, reménytelen.

Nőnap van ma!! Tessék meglepni a nőismerősöket egy szál virággal, egy kis csokival vagy egy öleléssel! Persze a legtökéletesebb ajándék, ha a fent leírt élményt és az alább ajánlott zenét összeköti egy hölgy társaságával, de ezt nem várhatjuk el (mindenkitől).

Aztán legközelebb nem elfelejteni, hogy mi van március első vasárnapján!

ZENE

A zene pedig nem más, mint az Elefánt ezen a héten megjelent új lemeze, a Gomoly! Az egyedülálló hangzásvilágú Elefánt két évvel első albumának megjelenése után adta ki ezt a korongot, ami első hallgatásra cseppet sem lett gyengébb, mint a Vérkeringő című első lemez. A 11 számos lemez fizikailag még nem jelent meg, de a zinternet korában már nem csoda, hogy ettől függetlenül digitálisan már elérhető az anyag.

Hallgassatok tehát Elefántot, akár lehet ez egy felkészülés is a jövő heti, Esti Kornéllal közös lemezbemutató koncertre (A38, jegyek itt), ha már ilyen szép idő van. Igaz, hogy a hét sztárja a koala volt mindenhol, de azért az Elefántot se tessék elfelejteni!

hrhrhhhhjlllll!így mondaná egy elefánt, hogy szép vasárnapot!

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

A vasárnap estédet hagyd szabadon! ...mert úgyis eljössz velünk a Gozsdu Manóba a hétvége utolsó napján!  Mi jut eszedbe először a Budapesti Tavaszi Fesztiválról? Lássuk csak... komolyzene, kiöltözött öregek, kiöltözött öregek hallgatnak komolyzenét, és ez az egész rohadtul nem ...
Mi van Te szelíd vadállat? Provokálunk? – Elefánt Gomoly kritika II.... Úgy döntöttünk tehát, hogy készítünk még egy részt a Gomolyról, mert éreztük, hogy az Elefánt második nagylemezéről több mondanivalónk a megszokottnál. Az első LP se hagyott minket teljesen hidegen, volt keletje, húzása, tele erős, friss nem egy kapt...
Best of 2013, avagy kedvenc lemezeink idén (II. rész) Folytatódik idei kedvenc lemezeinket felvonultató összeállításunk, kezd élesedni helyzet, hiszen a múltkori 20.-10. helyezettek után most a mezőny első felét mutatjuk be, vagyis az év (szerintünk) legjobb 9 albumát. (Nyilván esztétikusabb lett volna,...