Élmény + Zene, avagy ilyen egy tökéletes vasárnap (március 8.)

Egy héttel ezelőtt indult új, hétvégi sorozatunk, melynek egyáltalán nem titkolt célja megtalálni a Tökéletes Vasárnapot (vagy a Könnyebb Másnapot, kinek mit). Múlt héten Croque Monsieur-t készítettünk és moziba mentünk Joe Dassin társaságában, ezen a héten viszont valami teljesen más következik: ez alkalommal nem kell Franciaországig utaznunk, elég csak a kinéznünk az ablakon, és az élmény jobban adja magát, mint bármi más. Csapjunk is a közepébe!

ÉLMÉNY

Szóval (ezt főleg azoknak mondom, akiknek nincs ablakuk), hölgyeim és uraim: süt a nap! Ergo: itt a tavasz! Tehát: irány ki a szabadba! Persze tudjuk, hogy ez a nap Az Utolsó Vasárnap, Amikor Még Lehet Vásárolni, de próbáljunk meg túllendülni ezen a problémán és keressük valami szépet a mai napban (és azok miatt a vasárnapok miatt se aggódjatok, amikor nem lehet majd plázázni, sorozatunkkal nem hagyunk titeket cserben azokon a napokon sem!)!

Eredetileg a szép idő tiszteletére pikniket, fagyizást vagy valami hasonlót ajánlottunk volna, de valljuk be: annyira azért még nincs jó idő.

Viszont egy vékony kabátkában már kellemeset lehet sétálni a Ligetben vagy a Margitszigeten (vagy akárhol, ahol van egy kis zöld), hiszen gondolj csak bele így a tél után nem sokkal, március elején: mikor is voltál utoljára a természetben? Na ugye!

Szóval egy kis erdei séta, kirándulás kiváló programnak ígérkezik, esetleg lehet csekkolni az Állatkertben az új koalákat, vagy vegyétek elő a rég nem használt kétkerekűt és guruljatok egyet a környéken! Nagyon fontos persze, hogy közben ne feledjétek el Zene részét sem a rovatunknak, illetve a férfiaknak készültünk kivételesen egy külön élménnyel:

 ÉLMÉNY PLUSZ – (CSAK FÉRFIAKNAK!)

Uraim-uraim! Ugye nem felejtették el, hogy milyen nap van ma?!

Vasárnap. Oké, reménytelen.

Nőnap van ma!! Tessék meglepni a nőismerősöket egy szál virággal, egy kis csokival vagy egy öleléssel! Persze a legtökéletesebb ajándék, ha a fent leírt élményt és az alább ajánlott zenét összeköti egy hölgy társaságával, de ezt nem várhatjuk el (mindenkitől).

Aztán legközelebb nem elfelejteni, hogy mi van március első vasárnapján!

ZENE

A zene pedig nem más, mint az Elefánt ezen a héten megjelent új lemeze, a Gomoly! Az egyedülálló hangzásvilágú Elefánt két évvel első albumának megjelenése után adta ki ezt a korongot, ami első hallgatásra cseppet sem lett gyengébb, mint a Vérkeringő című első lemez. A 11 számos lemez fizikailag még nem jelent meg, de a zinternet korában már nem csoda, hogy ettől függetlenül digitálisan már elérhető az anyag.

Hallgassatok tehát Elefántot, akár lehet ez egy felkészülés is a jövő heti, Esti Kornéllal közös lemezbemutató koncertre (A38, jegyek itt), ha már ilyen szép idő van. Igaz, hogy a hét sztárja a koala volt mindenhol, de azért az Elefántot se tessék elfelejteni!

hrhrhhhhjlllll!így mondaná egy elefánt, hogy szép vasárnapot!