Tánc, alkotás, dombok és szabadság: bemutatjuk a BABAR Fesztivál-t

A magyar fesztiválok palettáján számos üdítő színfolt található. Némelyek egészen alulról szerveződő friss kezdeményezések, amelyek a szó legszorosabb értelmébe vett fesztiválozás érzését ragadják meg. Ezek egyik ékes példája a két éve még baráti ötletként induló, azóta teljes fesztivállá avanzsálódott somogybabodi BABAR Fesztivál.

Babar Fesztivál
kép: BABAR Fesztivál

Június 21. és 25. között másodjára rendezik meg az összművészeti BABAR Fesztivált. A fiatal szervezők idén óriási hangsúlyt fektetnek a fejlesztésekre, így a múlt évben debütált fesztivál, látványvilágban, dekorációban és vendéglátásban is most jócskán magasabb szintre lép. Az esemény egyik sajátossága, hogy a Somogybabodi Off Road fesztivál izgalmas és sokszínű területén kerül megrendezésre, melyet csodálatos természeti adottságai mellett idén varázslatos fényfestés, beduin sátrak és megannyi újdonság gazdagít.

kép: BABAR Fesztivál

A fesztivál célja, hogy családias közeget teremtsenek,

ahol az emberek kedvesek, elfogadóak, nyitottak, szabadságra vágynak és ki tudnak kapcsolódni a természet közepén.

Zenei koncepciójuk, hogy minél több műfajt szólaltassanak meg az elektronikus, rave, underground és alternatív stílusok keretein belül, így a
fesztiválozók olyan zenei irányzatokba is belekóstolhatnak, amelyekkel eddig nem találkoztak. (Ide sorolhatóak a goa zene műfajai a progressive psytrance-től a psycoreig, a tribal és techno különböző vállfajai, handpan, breakbeat, illetve a lágy ambient és a house fajtái.)

A dj-k közül sok feltörekvő hazai zenész hallható majd, de a lineup-on megtalálhatóak olyan zenekarok is, mint az Óperentzia, vagy olyan külföldi előadók mint Psycrain (Ausztria) és Entheon Psy (Mexikó). Napközben a tánc mellett előadásokon, workshop-okon, kézműves foglalkozásokon és egyéb művészeti tevékenységeken lehet majd részt venni. (színház, kiállítás, füstölőkészítés, batikolás).

Idén 3 különböző színpadon, 100 fellépővel, 5 napon át élvezhetik majd a látogatók a szabadság ritmusait. Ha szereted a Kolorádó Fesztivált vagy az Ozorát, akkor BABAR a te helyed!

kép: BABAR Fesztivál

BABAR Fesztivál

📍 Somogybabod
📅 június 21.-25.
👥 ÓPERENTZIA (live performance), Entheon Psy (MEX), Psycrain (A), ADIS IS OK, Irgumburgum, Absurdus, Psybaba Allstars, Yokaikudō, Mala’kak, Ipar, Benke, Axeev, Vanyka, Meduzah, Nirafipa, Telemala, Acideal, Sashelli, The Casuals, Psyletzky, Eltawave, Yury, Toge, Hruscsov, SHY és még sokan mások

Facebook-esemény
BABAR jegyek
BABAR Instagram