Koncert, amire 3 évet vártunk – ilyen volt a Tempers a Turbinában

Talán az utolsó olyan előadó volt a Tempers, amelynek koncertje a COVID miatt lett csúsztatva és csupán a közelmúltban pótolta azt. Igenám, viszont ennek már 3 éve és kétszer is lemondták őket! De vajon megérte a várakozásokat? Kiderül a beszámolóból!

Tempers koncert Budapest
fotó: Frank Olivér

Senkinek sem kell részletezni, hogy mennyi mindent történt 2020 óta. A mindenki által ismert történések mint mindenre, így a koncertekre is hatással voltak. Az akkor elhalasztott események túlnyomó többségét pótolták már azóta, viszont az általunk egyik legjobban vártat még csak most, május végén tartották meg.

fotó: Frank Olivér

Kicsit fájó volt, hogy nem volt előzenekar a new yorki duó előtt, de úgy voltunk vele, hogy akkor talán kihúzzák a showt. Hát, ez sajnos korántsem így történt.

A kb. 55 perces koncert kicsit vérszegényre sikeredett, legalábbis, ami a hangulatot illetti. Nem igazán volt interakció a zenekar és a közönség között, ez talán az első sor és a színpad közti üres részben mutatkozott meg leginkább.

Tempers Turbina
fotó: Frank Olivér

Ami azt illeti, nem is voltunk túlzottan sokan (mondjuk a kissé borsos jegyár és a warmup hiányában ez részben érthető), de ez nem feltétlenül jelentett gondot, sőt, a Tempers zenéjének atmoszférájához kifejezetten jót tett.

Turbina Kultúrális Budapest Budapest
fotó: Frank Olivér

A zenék viszont nagyon is élvezetesek voltak, jól szóltak élőben.

Az albumok és stílusok közti barangolások – sajnos vagy sem, de még rövidebbé tették az amúgy is rövidke koncertet (jó társaságban repül az idő).

A hangulat vizuális részével sem volt baj. A sötétség, a füst és a kék-piros dominálta neonfények még inkább erősítették a synthwave vibeokat.

Turbina Kultúrális Központ koncert
fotó: Frank Olivér

Az utolsó szám utáni tehetetlenségben élesedett ki a zenekar és a közönség közti diszonancia csak igazán. Az énekesnő az utolsó szám után gyakorlatilag csak lement a színpadról, míg a gitáros srác fennmaradt és a kábelekkel babrált (fenntartva ezáltal a közönség reményeit/visszatapsát), de aztán olyan sokáig elhúzódott ez a matatás, hogy végül felkapcsolták a fényeket és véget ért a koncert.

Nagyon remélem, hogy lesz még lehetőségünk viszontlátni a duót egy olyan környezetben, ahol otthonosabban mozognak. Mondjuk egy open-air fesztivál másodlagos színpadának főműsoridő előtti fellépőjeként.