korhatáros fesztivál?

emlékszem, mikor még ifjú voltam és bohó, fiatalka zenerajongó, anyámék azon lamentáltak, hogy vajon a rocksztárok hány éves korukig fognak színpadra állni? úgy tűnt számukra elképzelhetetlen, hogy valaki 50+, napláne 60, vagy épp 70+ évesen álljon ki a színpadra „bohóckodni”. aztán, ahogy teltek az évek kiderült, h a rakenrollból kiöregedni nem igazán lehet, hogy nem az életkor, hanem a zene, a produkció számít.

na de ki lehet-e öregedni a fesztiválozás műfajából? a kérdés nem keverendő össze a „kiöregszik-e a rajongó?” felvetéssel, már azért sem, mert számításba kell venni az egy koncert és egy fesztivál közötti fizikai terhelés beli különbséget, hogy a zenei sokféleséget ne is említsem. 

így magunk közt be kell valljam, hogy bizony vannak olyan fesztiválok, amelyekből kissé kiöregedettnek érzem magam, de most nem azokról akarok írni, hanem a Fishingről, ami megmaradt az örök szerelemnek, szerencsére. csendben jegyzem meg, hogy a többi „szerelmem” sem én hagytam el, hanem ők múltak ki az évek alatt, szépen csendben. 

de visszatérve a FOO-ra, írhatom-e azt, hogy a Fishing a régebbóta fiatalok fesztvilja (is)? milyen ajánló lenne az már? a fesztvillátogatók derékhadát adó ifjúságot az indítaná be, hogy szüleivel, mitöbb, nagyszüleivel bulizhat együtt? vállalom a boomerséget, de ezt még én sem gondolhatom komolyan.

írjam azt, hogy a Fishing családi fesztivál? ettől nem csak az ifjúság, de a magamfajta régebb óta fiatalok is agybajt kapnak, részemről bömbölő csecsemőket látok mindenfelé, veszettül ugató kutyákkal.

sehogy nem jó.

pedig a Fishing jó, nagyon is jó. és a legjobb benne, hogy ott baromira nem érdekel senkit az életkorod, ahogy az sem, hogy kivel érkezel fesztiválozni. A Fishingnek úgy vagy jó ahogy vagy. fiatalon, kevésbé fiatalon, vagy épp öregen, emberként, kutyaként, virágként …stb. csak legyél ott és tarts be a házirendet, nincs más elvárás, hacsak annyi nem – és az is csak a saját érdekeben -, hogy találj pár programot, koncertet, pár percet, órát, napot, mikor önfeledten élvezed orfűi ottléted.

a fesztiválról minden IDE kattinva.

a bérletekről már lekéstél, sőt a napijegyekért is teperni kell, már amelyik napra még van pár darab, de, ha még nem voltál Orfűn fesztiválozni, akkor javaslom, idén próbáld ki. utána meg úgyis visszajársz majd. korodtól függetlenül.

Fishing On Orfű
2022. június 29. – július 2.
www.fishingonorfu.hu