Bakancslistás fesztiválok – 1. rész

Korábban már sorra vettünk több pénztárcabarát fesztivált, most azonban kicsit nagyobb fába vágjuk a fejszénket és óceáni közelségbe kalauzolunk mindenkit.

kép: rockyourlyrics.com

A fesztiválok szerelmeseinek ismerősen csenghet a Primavera Sound név. Nem hiába, hiszen a Primavera Sound Barcelona nemcsak európai, de világszinten is elismert, közkedvelt fesztivál. A széles körű ismertséget pedig csak igazolja, hogy az elmúlt 10 évben 2 kontinenssel és 5 további helyszínnel bővült a repertoár: Los Angeles, Santiago, Sao Paulo, Buenos Aires és Porto városai csatlakoztak a fesztiválcsaládhoz.

kép: rove.me

A legidősebb „kistesó” 2012-es indulása óta olyan neveket tudhatott a line-upjában, mint Björk, Kendrick Lamar, Sigúr Rós, a Pixies, Bon Iver vagy éppen Lorde. Ezt a névsort pedig csak tovább színesíti az idei, jubileumi kiadás. 

A kreatív bejelentéseiről ismert fesztivál headlinerei közt megtaláljuk – immáron harmadik alkalommal – Nick Cave-t és zenekarát, a Bad Seeds-t. A kortárs pszichedlikus rock első számú zenekarát, a Tame Impala-t. Korábban már a Blur-rel fellépő Damon Albarn formációját, a Gorillaz-t, valamint az Interpol-t, Beck-et és a Pavement-et is.

kép: Primavera Sound

Rajtuk kívül is még szép számmal találhatók indie-rock előadók, így például a Cigarettes After Sex, DIIV vagy a Black Midi, de a hasonlóan gitárzenében utazó Slowdive és King Krule is izgalmasnak ígérkezik. Az elektronikus zene szerelmeseinek is van mit csemegéznie: Black Coffee jazzes house dallamokkal, Grimes DJ szettel, míg Mura Masa népszerű slágereivel készül Portóba. Hip-hop téren sincs mit szégyelnie a fesztiválnak, ugyanis többek közt Earl Sweatshirt és Little Simz képviselik majd a műfajt.

kép: rove.me

Az impozáns line-up mellett a fesztivál másik vonzereje a helyszín, azaz a portói városliget (Parque da Cidade). Az Atlanti-óceántól párszáz méternyire található 83 hektáros zöldterület Portugália legnagyobb parkja és rendkívül gazdag növény- és állatvillággal rendelkezik. Nem hiába, a fesztivál egyik legnagyobb vonzereje a nyugalmas és családias környezet.

Nemcsak hangulatában, de az árak tekintetében is barátibbnak mondható a portói fesztivál. A 3 napos bérlet 155 eurót, míg a napijegyek 60 eurót kóstálnak.

Ami pedig a kijutást illeti, ugyancsak nem lehet okunk a panaszra, mivel még a fapados légitársaságok, a Ryanair és a Wizzair is indítanak Budapestről járatokat Portóba. Így akár egy nyaralással is összeköthető a fesztiválozás.

kép: rockyourlyrics.com

NOS Primavera Sound Porto

📍Parque da Cidade, Porto, Portugália
📅 2022. június 9.-11.
🎸 Nick Cave And The Bad Seeds, Tame Impala, Beck, Pavement, Gorillaz, Interpol, Black Coffee, Black Midi, Grimes (DJ set), Cigarettes After Sex, Slowdive, Earl Sweatshirt, Mura Masa, DIIV, Little Simz, King Krule, stb.

Weboldal
Jegyek