Friss fellépők és más újdonságok az idei Pohoda fesztiválon

Legutóbbi cikkünk óta eltelt több mint egy hónap igencsak eseménydúsra sikeredett a Pohoda házatáján. Rengeteg új név, kedvezményes árú belépők, versenykiírás és még jó néhány dolog történt, ezért is gondoltuk, hogy nem árt a felfrissítés.

forrás: Pohoda FB

A 23-ik kiadás és amúgy a Pohoda diverzitása sem csak a zenei stílusok keveredésében, hanem a fellépők nemzetiségén is tetten érhető. Hiszen a hazai nevek mellett olyan fellépők csatlakoztak a lineup-hoz, mint a maláj kísérleti elektropop zenekar, a The Venopian Solitude vagy a szentpétervári avantgárd együttes, a Shortparis. A fesztivál sokszínűségének úgyszintén fontos eleme a dél-szudáni testvérpáros, Emmanuel Jal & Nyaruach, ahogyan a skandináv-balkán folkpunk kollektíva, a Trio Katastrofa is, de nem szabad szó nélkül elmenni a Grammy-díjas jamaikai reggae együttes, a Morgan Heritage mellett sem.

Az egyik legszínesebb zenei profillal érkezik immáron harmadjára északi szomszédunkhoz Alxndr London és zenekara. Ugyancsak a soul világából köszönthetjük a tavalyi Sziget-nagyszínpadot is megjárt brit énekesnőt, Lianne La Havas-t is.

A techno szerelmeseinek tettek nem mindennapi szívességet a Pohoda szervezői, amikor bejelentették a műfaj úttörőjeként számontartott Jeff Mills-t, aki zenei nyitottságáról tanúbizonyságot téve tavaly az Óbudai Danubia Zenekarral karöltve egy felejthetetlen show-val örvendeztette meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra kilátogatókat.

https://www.youtube.com/watch?v=DwpedKWwS3w

A „gépzenei” vonal populárisabb részét képező ausztrál csajtrió, a Haiku Hands, illetve az évtized egyik legizgalmasabb zenekaraként aposztrofált, az industrialt hiphop-pal ötvöző, folyamatosan kísérletező Death Grips jelent meg az elektronikus zenei nevek közt.

A lineup bővülésén túl ötödik alkalommal hirdették meg a Pohoda művészeti pályázatát, melynek nyertesei a fesztiválon láthatják viszont győztes installációjukat és közülök a legjobbnak választott 3500 euróval (1,1 millió forint) gazdagodik. További információk, illetve a jelentkezési felület egyarántitt található. A pályázatok benyújtásának határideje: május 13.

forrás: pohodafestival.sk

„Nincs fesztivál sör nélkül..”

Jól tudják ezt Trencsénben is, ezért biztosra mentek a szervezők és negyedjére is a díjnyertes Urpiner fogja csillapítani a fesztiválozók szomját több mint 10 fajta sörkülönlegességgel. Érdemes lesz ellátogatni a sörkapuhoz is, ugyanis az előző évekhez hasonlóan, idén is sok újdonsággal kecsegtet majd a gyártó.

forrás: pohodafestival.sk

Ajánlatos gyakran látogatni a Pohoda oldalát, nemcsak azért, mert bármikor bejelenthetnek egy újabb fellépőt, hanem a fel-felbukkanó kedvezmények miatt is. Legutóbb például 10 eurós kedvezménnyel árultak 3 napos bérleteket diákok és tanárok részére, akik éltek is lehetőséggel és rekord idő alatt közel 900 darab jegyet adtak el áron alul.

Pohoda Festival 2019
Hol? Trencséni Repülőtér, Szlovákia
Mikor? 2019.07.11. – 07.13.
Kikkel? Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975, The Roots, Jeff Mills, Skepta, Charlotte Gainsbourg, Mac DeMarco, Mura Masa, Death Grips, Michael Kiwanuka, Lianne La Havas, Lola Marsh, Sofi Tukker, Dimension és még sokan mások
Facebook-esemény
Jegyvásárlás

One thought on “Friss fellépők és más újdonságok az idei Pohoda fesztiválon

Comments are closed.