2 az 1-ben: Különleges ünnep a Bladerunnaz-zel

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli februárban a Bladerunnaz, amit az előző évekhez hasonlóan most is egy hatalmas bulival készülnek megünnepelni. A műfaj számos kiemelkedő alakja tette már tiszteletét ez alkalomból, így Andy C, Bad Company UK, Ed Rush, Pendulum, Friction vagy legutóbb High Contrast. Viszont úgy tűnik, hogy a jubileumi huszadik kiadás minden eddigit készül felülmúlni, mutatjuk miért.

Lehetett sejteni, hogy valami nagy van készülőben a BLZ házatáján, hiszen már az előszületésnap házigazdája a Chase & Status volt. Gondolhatták sokan (beleértve engem is): Mi lesz akkor a születésnapi bulin?
A költői kérdésre ezzel feleltek a szervezők :

Forrás: Bladerunnaz FB

Noisia – Mantra (Official Video)

This is the official video for ‘Mantra’ from our album ‘Outer Edges’: https://outer-edges.noisia.nl Subscribe to our channel for more videos: http://youtube.com/user/noisiatv Noisia Tour Dates: http://noisia.nl/shows 06/17 – We Are Electric Weekender, The Netherlands 06/24 – Glastonbury Festival, United Kingdom 07/01 – Roskilde Festival, Denmark 07/07 – Nass Festival, United Kingdom 07/08 – Exit Summer of Love, Serbia 07/14 – Dour Festival, Belgium 07/16 – Electric Castle, Romania 08/12 – Dreambeach Festival, Spain 08/15 – FM4 Frequency Festival, Austria 08/26 – Reading Festival, United Kingdom 08/27 – Leeds Festival, United Kingdom Check http://noisia.nl for our DJ schedule.

A Noisia egyike azon formációknak, akik nélkül csak nagyon ritkán telik el év. Pont a 2018-as év esett bele a kivételek listájába, ugyanis legutóbb 2017 decemberében jártak nálunk, Thys képviseletében, akkor egy felejthetetlen bulival örvendeztettek minket az Akváriumban.

Forrás: Bladerunnaz FB / Fotó: Pozsonyi Photo

A Bladerunnaz mellett a Noisia is jubilál, ugyanis 15 éve annak, hogy először felléptek és hát hol máshol mint itt, Magyarországon. Ám nemzetünk és a Noisia viszonyát talán mi sem szemlélteti jobban annál a gesztusnál, melyet a srácok még 2010 áprilisában tettek meg, amikor is egy Black Sun Empire & Noisia buli volt kilátásban, csakhogy pont akkor tört ki az izlandi Eyjafjallajökull vulkán is, melynek következtében az összes európai turnédátumot le kellett, hogy mondják, kivéve a budapestit. A srácok ugyanis autóba ültek és elvezettek egészen a fővárosig.

És ha már történelmi figurák, ne feledkezzünk meg a line-up második húzónevéről sem, Matrixról, aki egy igazi klasszikus szettel érkezik hozzánk. Érdekesség, hogy a brit dj/producer visszatérő születésnapi vendég, ugyanis ott volt az első Bladerunnaz-születésnapon még 2000-ben és az első X ünneplésekor úgyszintén fellépett, akkor többek közt Ed Rush és bátyja, Optical társaságában.

Logistics – Lotus Flower (Official Music Video)

Buy or stream ‘Hologram’ here: https://Logistics.lnk.to/Hologramyb Logistics, one of Hospital Records’ most prolific artists, is back with his seventh studio album ‘Hologram’. Inspired by his travels to Hong-Kong and New Zealand, this universally admired drum & bass figure presents a vibrant 16-track collection soaked in his signature groove, soul and liquid-funk stylings.

Valamivel több, mint 4 év elteltével ismét az Akváriumban sodródhatunk Logistics léleksimogató dallamaival. Az ifjabb Grasham, vagyis Matt utoljára 2014-ben lépett fel (a vele készült interjúért katt ide) az Erzsébet téren önállóan, viszont bátyjával Nu:Logic-ként nem is olyan rég, még 2016-ban (videóinterjúért pedig ide). Az elmúlt 15 évben – amióta kiadja zenéit – kialakított sajátos stílusa a Hospital Records gondozásában nemrég kiadott Hologram névre keresztelt albumán is tisztán érződik, amely nem mellesleg már nyolcadik a diszkográfiájában.

Feint – Shockwave (feat. Heather Sommer)

OUT NOW]: * http://ncs.io/shockwave [DISCORD]: * https://discord.gg/WyUQYSp [SOCIALS]: * Insta: @feint.uk * Twitter: https://twitter.com/feintMusic * Facebook: http://facebook.com/feintDnB * Soundcloud: https://soundcloud.com/feintdnb [Heather Sommer] * https://www.facebook.com/heatherLsommer/ * https://twitter.com/heathersommer * https://soundcloud.com/heathersommermusic

Nem szabad szó nélkül elmenni az ifjú titán, Feint neve, illetve zenéje mellett sem, akit alig egy éve látott először (és egyben utoljára) a magyar közönség. Az azóta eltelt idő termékei többek közt a Shockwave, a Defiant, a Mirror Signal vagy éppen az idei Drifters című számai, melyekkel együtt már jóval több mint 50 milliós lejátszásnál jár Spotifyon. Fiatal kora ellenére voltak már megjelenései a Liqucity-nél és a Monstercat-nél egyaránt. Ismertsége és karrierje pedig egyre csak ível felfelé; ennek egyik bizonyítéka a rövid időn belüli visszatérése Magyarországra.

Source Direct ‘Secret Liaison’

All time classic from the SD boys. Got to be one of my favorite tracks from 96′.

A fellépősorban szerepelnek még olyan klasszikusok, mondhatni úttörők, mint DJ Lee vagy éppen a 2015-ben egy személyben újjáéledő Source Direct, aminek immár egyedüli tagja az a James Baker, aki a bulit megelőző napokban úgyszintén a születésnapját ünnepli.
Hazai téren pedig, ha már pionírokról beszéltünk, Cadik és DJ Palotai mellett olyan ismerős arcok gondoskodnak majd a kivételes hangulatról, mint Jade, Raise Spirit, IAN Autorun, a kevésbé ismerős szlovák hölgy; C:rcle, DJ Ren, Markov, Magical Gravity, Statik vagy éppen Chris.SU .

Az érzékelhető, hogy ennyi fellépőt nem bír el a NagyHall, ezért a BLZ (sokak legnagyobb örömére) ismét megnyittatja az Akvárium összes kapuját és 3 termes bulit szervez, melyekre a jegyet akár külön-külön is meg lehet vásárolni online a Cooltix-en, a papíralapú “szép jegyek” szerelmeseinek pedig az Akváriumban vagy a DRK WestEnd-ben van lehetőségük a jegyvásárlásra. Ezeknek az ár és fellépők szerinti eloszlása a következőképp alakul:

ROOM 1 – Bladerunnaz XX:

 • Noisia (NL)
 • Matrix classics set (UK)
 • DJ Lee (UK)
 • Chris.SU
 • Jade
 • Bal
 • Statik

Helyszín: NagyHall
Kezdés: 23:30
Kedvezményes/helyszíni belépő: 4490/4990

ROOM 2 – Starlight Entertainment:

 • Logistics (UK)
 • Feint (UK)
 • C:rcle (SK)
 • IAN Autorun
 • Raise Spirit
 • Magical Gravity
 • Rekko

Helyszín: KisHall
Kezdés: 22:00
Kedvezményes/helyszíni belépő: 2490/2990

ROOM 3 – Budapest Jungle & Friday

 • Source Direct (UK)
 • DJ Palotai
 • Cadik
 • DJ Ren
 • Mastif
 • Midlow
 • Sim
 • Incident
 • Markov

Helyszín: VOLT Lokál
Kezdés: 21:00
Kedvezményes/helyszíni belépő: 1990/2490

Minden teremre érvényes “ALL ROOM” belépő:
Kedvezményes/normál&helyszíni/VIP: 6990/7990/9990

Facebook-esemény

Wilkinson – Half Light ft. Tom Cane

Wilkinson – Half Light ft Tom Cane: Buy now from http://po.st/HalfLightiT Follow Wilkinson http://www.facebook.com/wilkinsonuk http://twitter.com/WilkinsonUK Music video by Wilkinson performing Half Light. (C) 2014 Ram Records Ltd, under exclusive licence to Virgin EMI Records, a division of Universal Music Operations Ltd #Wilkinson #HalfLight #Vevo #Electronic #OfficialMusicVideo

Ám a meglepetésekkel ezzel még korántsem volt vége, ugyanis a 20. születésnap tiszteletére a BLZ csapata elhívta Wilkinsont is, aki annak ellenére, hogy gyakorlatilag visszatérő vendégnek számít Magyarországon, rendre nagy érdeklődés övezi körül az ő érkezését. Éppen ezért nem hinném, hogy a többség ne ismerné a dnb egyik legpopulárisabb arcát, ha máshonnan nem is, de az Afterglow című slágere által biztosan.

Wilkinson – Afterglow

Wilkinson — Afterglow out now. Buy from: http://po.st/AfterglowiT Interact https://twitter.com/wilkinsonuk https://www.facebook.com/wilkinsonuk http://instagram.com/wilkinsonuk http://www.wilkinson-music.com/ Music video by Wilkinson performing Afterglow. (C) 2013 Ram Records Ltd, under exclusive licence to Virgin EMI Records, a division of Universal Music Operations Ltd. Vocals by Becky Hill #Wilkinson #Afterglow #Vevo #Electronic #OfficialMusicVideo

Az est másik házigazdája pedig az a Changing Faces lesz, akit egyre gyakrabban látni idehaza, legutóbb például az Etherwood-buli alkalmával.

Changing Faces – In The Woods

Pilot are proud to present Changing Faces’ In The Woods, out now with the Extended Mix available to download. ● Support: https://pilot.lnk.to/inthewoodsID ● Buy Changing Faces’ new Pilot single, ‘Emptiness’: https://pilot.lnk.to/emptinessUK Changing Faces Like → https://www.facebook.com/ChangingFacesdnb Follow → https://twitter.com/FacesDnB Listen → https://soundcloud.com/changing_faces_dnb Instagram → https://www.instagram.com/ilovednbnpizza/ Pilot.

Úgyszintén kiemelendő, hogy kivételesen 8-kor kezdődik az esemény, amivel megint csak a tört ütem kedvelők egy részének korábbi kérését teljesítik, ugyanis voltak visszajelzések, melyek szerint a BLZ-bulik túl későn kezdődnek.

Időpont: 2019.02.23., 20:00
Fellépők: Wilkinson & MC Ad-Apt, Changing Faces
Helyszín: Akvárium
Jegyár (kedvezményes/normál&helyszíni/VIP): 3990/4490/5990
Jegyvásárlás: Akvárium, DRK WestEnd vagy Cooltix
Facebook-esemény

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Breaking: Jamie Woon az Akváriumba jön! Jamie Woon különleges tehetség aki összerakta a jövő pop dalait átitatva sajátos blues'n'garage stílusával, amelyek bekúsznak az agyadba és ott is maradnak örökre.  Maláj-kínai apa és skót anya fiaként 1983-ban született London egyik külvá...
aki születésnapjára is turnét kért emlékszem, ifjú koromban szüleim, nagyszüleim örömmel bosszantottak azzal, hogy imádott zenészeim mennyire pillanat emberek, hogy a zenélés nem olyan szakma, amit hosszan lehet csinálni, és csak nem gondolom, hogy ezek az emberek majd 50 évesen is sz...
Hollandia büszkesége jönni Akvárium! A zegyik legnagyobb holland sztárzenekar már többször fellépett az A38 Hajón, és most már ki is nőtte azt. Az otthon tízezres stadionokat megtöltő Kensington ezúttal az A38 szervezésében az Akvárum Klubba tér vissza. A vidám, laza indie-jével, sláger...