2 az 1-ben: Különleges ünnep a Bladerunnaz-zel

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli februárban a Bladerunnaz, amit az előző évekhez hasonlóan most is egy hatalmas bulival készülnek megünnepelni. A műfaj számos kiemelkedő alakja tette már tiszteletét ez alkalomból, így Andy C, Bad Company UK, Ed Rush, Pendulum, Friction vagy legutóbb High Contrast. Viszont úgy tűnik, hogy a jubileumi huszadik kiadás minden eddigit készül felülmúlni, mutatjuk miért.

Lehetett sejteni, hogy valami nagy van készülőben a BLZ házatáján, hiszen már az előszületésnap házigazdája a Chase & Status volt. Gondolhatták sokan (beleértve engem is): Mi lesz akkor a születésnapi bulin?
A költői kérdésre ezzel feleltek a szervezők :

Forrás: Bladerunnaz FB

A Noisia egyike azon formációknak, akik nélkül csak nagyon ritkán telik el év. Pont a 2018-as év esett bele a kivételek listájába, ugyanis legutóbb 2017 decemberében jártak nálunk, Thys képviseletében, akkor egy felejthetetlen bulival örvendeztettek minket az Akváriumban.

Forrás: Bladerunnaz FB / Fotó: Pozsonyi Photo

A Bladerunnaz mellett a Noisia is jubilál, ugyanis 15 éve annak, hogy először felléptek és hát hol máshol mint itt, Magyarországon. Ám nemzetünk és a Noisia viszonyát talán mi sem szemlélteti jobban annál a gesztusnál, melyet a srácok még 2010 áprilisában tettek meg, amikor is egy Black Sun Empire & Noisia buli volt kilátásban, csakhogy pont akkor tört ki az izlandi Eyjafjallajökull vulkán is, melynek következtében az összes európai turnédátumot le kellett, hogy mondják, kivéve a budapestit. A srácok ugyanis autóba ültek és elvezettek egészen a fővárosig.

És ha már történelmi figurák, ne feledkezzünk meg a line-up második húzónevéről sem, Matrixról, aki egy igazi klasszikus szettel érkezik hozzánk. Érdekesség, hogy a brit dj/producer visszatérő születésnapi vendég, ugyanis ott volt az első Bladerunnaz-születésnapon még 2000-ben és az első X ünneplésekor úgyszintén fellépett, akkor többek közt Ed Rush és bátyja, Optical társaságában.

Valamivel több, mint 4 év elteltével ismét az Akváriumban sodródhatunk Logistics léleksimogató dallamaival. Az ifjabb Grasham, vagyis Matt utoljára 2014-ben lépett fel (a vele készült interjúért katt ide) az Erzsébet téren önállóan, viszont bátyjával Nu:Logic-ként nem is olyan rég, még 2016-ban (videóinterjúért pedig ide). Az elmúlt 15 évben – amióta kiadja zenéit – kialakított sajátos stílusa a Hospital Records gondozásában nemrég kiadott Hologram névre keresztelt albumán is tisztán érződik, amely nem mellesleg már nyolcadik a diszkográfiájában.

Nem szabad szó nélkül elmenni az ifjú titán, Feint neve, illetve zenéje mellett sem, akit alig egy éve látott először (és egyben utoljára) a magyar közönség. Az azóta eltelt idő termékei többek közt a Shockwave, a Defiant, a Mirror Signal vagy éppen az idei Drifters című számai, melyekkel együtt már jóval több mint 50 milliós lejátszásnál jár Spotifyon. Fiatal kora ellenére voltak már megjelenései a Liqucity-nél és a Monstercat-nél egyaránt. Ismertsége és karrierje pedig egyre csak ível felfelé; ennek egyik bizonyítéka a rövid időn belüli visszatérése Magyarországra.

A fellépősorban szerepelnek még olyan klasszikusok, mondhatni úttörők, mint DJ Lee vagy éppen a 2015-ben egy személyben újjáéledő Source Direct, aminek immár egyedüli tagja az a James Baker, aki a bulit megelőző napokban úgyszintén a születésnapját ünnepli.
Hazai téren pedig, ha már pionírokról beszéltünk, Cadik és DJ Palotai mellett olyan ismerős arcok gondoskodnak majd a kivételes hangulatról, mint Jade, Raise Spirit, IAN Autorun, a kevésbé ismerős szlovák hölgy; C:rcle, DJ Ren, Markov, Magical Gravity, Statik vagy éppen Chris.SU .

Az érzékelhető, hogy ennyi fellépőt nem bír el a NagyHall, ezért a BLZ (sokak legnagyobb örömére) ismét megnyittatja az Akvárium összes kapuját és 3 termes bulit szervez, melyekre a jegyet akár külön-külön is meg lehet vásárolni online a Cooltix-en, a papíralapú „szép jegyek” szerelmeseinek pedig az Akváriumban vagy a DRK WestEnd-ben van lehetőségük a jegyvásárlásra. Ezeknek az ár és fellépők szerinti eloszlása a következőképp alakul:

ROOM 1 – Bladerunnaz XX:

  • Noisia (NL)
  • Matrix classics set (UK)
  • DJ Lee (UK)
  • Chris.SU
  • Jade
  • Bal
  • Statik

Helyszín: NagyHall
Kezdés: 23:30
Kedvezményes/helyszíni belépő: 4490/4990

ROOM 2 – Starlight Entertainment:

  • Logistics (UK)
  • Feint (UK)
  • C:rcle (SK)
  • IAN Autorun
  • Raise Spirit
  • Magical Gravity
  • Rekko

Helyszín: KisHall
Kezdés: 22:00
Kedvezményes/helyszíni belépő: 2490/2990

ROOM 3 – Budapest Jungle & Friday

  • Source Direct (UK)
  • DJ Palotai
  • Cadik
  • DJ Ren
  • Mastif
  • Midlow
  • Sim
  • Incident
  • Markov

Helyszín: VOLT Lokál
Kezdés: 21:00
Kedvezményes/helyszíni belépő: 1990/2490

Minden teremre érvényes „ALL ROOM” belépő:
Kedvezményes/normál&helyszíni/VIP: 6990/7990/9990

Facebook-esemény

Ám a meglepetésekkel ezzel még korántsem volt vége, ugyanis a 20. születésnap tiszteletére a BLZ csapata elhívta Wilkinsont is, aki annak ellenére, hogy gyakorlatilag visszatérő vendégnek számít Magyarországon, rendre nagy érdeklődés övezi körül az ő érkezését. Éppen ezért nem hinném, hogy a többség ne ismerné a dnb egyik legpopulárisabb arcát, ha máshonnan nem is, de az Afterglow című slágere által biztosan.

Az est másik házigazdája pedig az a Changing Faces lesz, akit egyre gyakrabban látni idehaza, legutóbb például az Etherwood-buli alkalmával.

Úgyszintén kiemelendő, hogy kivételesen 8-kor kezdődik az esemény, amivel megint csak a tört ütem kedvelők egy részének korábbi kérését teljesítik, ugyanis voltak visszajelzések, melyek szerint a BLZ-bulik túl későn kezdődnek.

Időpont: 2019.02.23., 20:00
Fellépők: Wilkinson & MC Ad-Apt, Changing Faces
Helyszín: Akvárium
Jegyár (kedvezményes/normál&helyszíni/VIP): 3990/4490/5990
Jegyvásárlás: Akvárium, DRK WestEnd vagy Cooltix
Facebook-esemény

One thought on “2 az 1-ben: Különleges ünnep a Bladerunnaz-zel

Comments are closed.