7 zenei program, amit nem érdemes kihagyni az ősszel

Így a nyár végeztével nemcsak mi, fesztiválozók tomboltuk ki magunkat, hanem remélhetőleg az időjárás is és a lehűlést követően minden figyelem a klubokra összpontosul. Van is miért, hiszen idén ősszel is jobbnál-jobb programok kínálkoznak, melyek közül néhányat előszeretettel ajánlunk.

1. Vanishing Point 2018 – Dürer Kert

Vanishing Point 2017 Aftermovie

Uploaded by KERET on 2017-09-27.

Kétségtelen, hogy az ősz legszínesebb és legszélesebb programkínálata a Düreré és ha már úgyis visszasírjuk a fesztiválokat, íme egy program, mely mindegyik közül kiemelkedik; a Middlemist Red kezdeményezésére immáron második alkalommal megrendezésre kerülő Vanishing Point, melynek célja, hogy a pszichedelikus rock és annak társterületeiről összegyűjtse a régió legfőbb képviselőit egy egynapos fesztivál erejéig. Az idei felhozatal alapján nem lehet okunk a panaszra, hiszen az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság képviseletében ketten-ketten (Bass Drum of Death; Paul Cherry, illetve The Wytches; Wolf People), Olaszország (Soviet Soviet) és Németország (Ogrom Circus) képviseletében egy-egy, tőlünk pedig a Deep Glaze, a Dope Calypso, a Middlemist Red és még sok más hazai zenekar csap majd a húrok közé.

2. KAKKMADDAFAKKA – A38

Kakkmaddafakka – Neighbourhood (Official Music Video)

„Neighbourhood” is available everywhere now! Listen or buy here: https://fanlink.to/neighbourhood Merch: https://krasserstoff.com/kakkmaddafakka/ Director: Kristoffer wie van der Pas Producer: Kristoffer wie van der Pas/Pål Rønnevik Photo: Pål Rønnevik Edit: Pål Rønnevik/Tino Riess/Kristoffer wie van der Pas Colour: Ingeborg Løvlie Actor: Helge Jordal Kakkmaddafakka Online: http://www.kmfband.com/ https://twitter.com/kakkmaddafakka https://www.instagram.com/kakkmaddafakkaofficial https://www.facebook.com/kakkmaddafakkaofficial

A norvég indie egyik nagyja 6 év után tér vissza Budapestre. Akkor a Szigeten, most pedig a hajó fedélzetén láthatjuk őket viszont. Azóta 3 albummal bővült a repertoárjuk, köztük a tavalyi, Hus nevet viselő lemez, melynek dalai a klasszikusok mellett, mint a Restless, biztosan felszólalnak majd. Supportként az ukrán Sherpa The Tiger fog előzenélni.

3. Father John Misty – Müpa

Father John Misty – „God’s Favorite Customer” [Official Music Video]

Father John Misty’s song „God’s Favorite Customer” is off of his new album, God’s Favorite Customer, out now on Sub Pop and Bella Union. Order God’s Favorite Customer: https://fatherjohnmisty.store/ https://www.bellaunionstore.com (UK / EU) http://fatherjohnmisty.merchfan.com.au (AU / NZ) Listen to God’s Favorite Customer: Spotify: http://bit.ly/fjmGFC-sp Apple: http://smarturl.it/gfcapplemusic Amazon: https://bit.ly/fjmGFCaz Soundcloud: http://bit.ly/fjmGFCsc Follow Father John Misty: Website – https://fatherjohnmisty.com/ Facebook – https://www.facebook.com/fatherjohnmi…

Egy héttel az előbb taglalt bergeni banda koncertje után érkezik Budapestre a Fleet Foxes korábbi dobos/vokalistája, Josh Tillman, ismertebb nevén, Father John Misty. Az amerikai énekes-dalszerző jelentőségét igazolja gazdag diszkográfiája, melynek ékköve a tavaly megjelent Pure Comedy, melyet egy Grammy-jelöléssel koronázott meg. Legfrissebb, God’s Favorite Customer anyaga hasonlóan őszinte hangvételben íródott, mellyel előrevetíti első budapesti koncertjének bensőséges hangulatát.

4. Plási – Dürer Kert

Plàsi – People

WOGN – A daily wave of indie music Support the artist Website : Facebook : https://www.facebook.com/plasimusic Instagram : https://www.instagram.com/plasimusic/ Soundcloud : https://soundcloud.com/plasimusic Picture © Diana Spatariu : https://www.flickr.com/photos/dianito Wave Of Good Noise https://www.facebook.com/waveofgoodnoise We do not own the rights of the music.

Hasonlóan érzékeny utazásra invitál a New Beat és az idén 10 éves Dürer Kert, melynek rengeteg remek programja közül kiemelendő a görög felmenőkkel rendelkező, Svédországban nevelkedett fiatalember szeptember végi estje. Dalait leginkább a népszerű folk-rock énekeshez, Passengerhez hasonlítják, melynek alapjául az idén megjelent People című lemeze szolgált.

5. Dub FX – Barba Negra Music Club

Biggest Dub FX Street Show Ever in Budapest, Hungary (2014.08.25.)

Uploaded by KERET on 2014-09-04.

Egy jó ideje nem telik el úgy egy év sem, hogy az ausztrál loopmester, Dub FX ne lépne fel hazánkban legalább kétszer. Ez idén sincs másképp, ugyanis a nyári EFOTT-os koncertje után a Barba Negrába tér vissza megörvendeztetni a nagyérdeműt. Az utcazenészből lett világsztár köszönhetően egyediségének, illetve zenéi sokszínűségének, melyben egyszerre van jelen a hiphop, a dubstep, a d’n’b és a reggae előre láthatóan ismét ezreket fog becsalogatni.

6. The KVB – Dürer Kert

The KVB – Always Then

Taken from The KVB – Always Then (2012) http://www.discogs.com/KVB-Always-Then/master/459335 http://www.last.fm/music/The+KVB https://www.facebook.com/thekvb1 http://thekvb.bandcamp.com/ Picture : http://lostoneself.deviantart.com/art/in-the-interest-of-space-359870204 All the right’s goes to the respective owners.

A brit duó neve még nem annyira elterjedt széles körökben, de a stílus, amit képviselnek, ha egy misét nem is, de egy koncertet mindenképpen megér. A pszichedelikus, poszt-punkra hajazó, olykor sötét gitár és/vagy szintidallamokkal tarkított audiovizuális utazásra a Room 041-ben fog sor kerülni.

7. Gregory Porter – MOM Sportközpont

Gregory Porter – „Be Good (Lion’s Song)” Official Video

Director Pierre Bennu visually compliments Porter’s intense lyrics and smooth, soulful vocals with vibrant colors and whimsical storytelling. Download/Stream Be Good: https://motema-music.lnk.to/begoodID „Be Good” is the first video from Jazz singer Gregory Porter’s critically acclaimed album of the same name.

Nemcsak Damien Rice teltházas koncertjétől lesz hangos a MOM idén ősszel, hanem az egyik, ha nem a legkiválóbb aktív jazzénekes, Gregory Porter baritonjától is. A kétszeres Grammy-díjas zenész tavalyi nagysikerű Müpa-s koncertje után tér vissza a fővárosba.