7 zenei program, amit nem érdemes kihagyni az ősszel

Így a nyár végeztével nemcsak mi, fesztiválozók tomboltuk ki magunkat, hanem remélhetőleg az időjárás is és a lehűlést követően minden figyelem a klubokra összpontosul. Van is miért, hiszen idén ősszel is jobbnál-jobb programok kínálkoznak, melyek közül néhányat előszeretettel ajánlunk.

1. Vanishing Point 2018 – Dürer Kert

Vanishing Point 2017 Aftermovie

Uploaded by KERET on 2017-09-27.

Kétségtelen, hogy az ősz legszínesebb és legszélesebb programkínálata a Düreré és ha már úgyis visszasírjuk a fesztiválokat, íme egy program, mely mindegyik közül kiemelkedik; a Middlemist Red kezdeményezésére immáron második alkalommal megrendezésre kerülő Vanishing Point, melynek célja, hogy a pszichedelikus rock és annak társterületeiről összegyűjtse a régió legfőbb képviselőit egy egynapos fesztivál erejéig. Az idei felhozatal alapján nem lehet okunk a panaszra, hiszen az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság képviseletében ketten-ketten (Bass Drum of Death; Paul Cherry, illetve The Wytches; Wolf People), Olaszország (Soviet Soviet) és Németország (Ogrom Circus) képviseletében egy-egy, tőlünk pedig a Deep Glaze, a Dope Calypso, a Middlemist Red és még sok más hazai zenekar csap majd a húrok közé.

2. KAKKMADDAFAKKA – A38

Kakkmaddafakka – Neighbourhood (Official Music Video)

“Neighbourhood” is available everywhere now! Listen or buy here: https://fanlink.to/neighbourhood Merch: https://krasserstoff.com/kakkmaddafakka/ Director: Kristoffer wie van der Pas Producer: Kristoffer wie van der Pas/Pål Rønnevik Photo: Pål Rønnevik Edit: Pål Rønnevik/Tino Riess/Kristoffer wie van der Pas Colour: Ingeborg Løvlie Actor: Helge Jordal Kakkmaddafakka Online: http://www.kmfband.com/ https://twitter.com/kakkmaddafakka https://www.instagram.com/kakkmaddafakkaofficial https://www.facebook.com/kakkmaddafakkaofficial

A norvég indie egyik nagyja 6 év után tér vissza Budapestre. Akkor a Szigeten, most pedig a hajó fedélzetén láthatjuk őket viszont. Azóta 3 albummal bővült a repertoárjuk, köztük a tavalyi, Hus nevet viselő lemez, melynek dalai a klasszikusok mellett, mint a Restless, biztosan felszólalnak majd. Supportként az ukrán Sherpa The Tiger fog előzenélni.

3. Father John Misty – Müpa

Father John Misty – “God’s Favorite Customer” [Official Music Video]

Father John Misty’s song “God’s Favorite Customer” is off of his new album, God’s Favorite Customer, out now on Sub Pop and Bella Union. Order God’s Favorite Customer: https://fatherjohnmisty.store/ https://www.bellaunionstore.com (UK / EU) http://fatherjohnmisty.merchfan.com.au (AU / NZ) Listen to God’s Favorite Customer: Spotify: http://bit.ly/fjmGFC-sp Apple: http://smarturl.it/gfcapplemusic Amazon: https://bit.ly/fjmGFCaz Soundcloud: http://bit.ly/fjmGFCsc Follow Father John Misty: Website – https://fatherjohnmisty.com/ Facebook – https://www.facebook.com/fatherjohnmi…

Egy héttel az előbb taglalt bergeni banda koncertje után érkezik Budapestre a Fleet Foxes korábbi dobos/vokalistája, Josh Tillman, ismertebb nevén, Father John Misty. Az amerikai énekes-dalszerző jelentőségét igazolja gazdag diszkográfiája, melynek ékköve a tavaly megjelent Pure Comedy, melyet egy Grammy-jelöléssel koronázott meg. Legfrissebb, God’s Favorite Customer anyaga hasonlóan őszinte hangvételben íródott, mellyel előrevetíti első budapesti koncertjének bensőséges hangulatát.

4. Plási – Dürer Kert

Plàsi – People

WOGN – A daily wave of indie music Support the artist Website : Facebook : https://www.facebook.com/plasimusic Instagram : https://www.instagram.com/plasimusic/ Soundcloud : https://soundcloud.com/plasimusic Picture © Diana Spatariu : https://www.flickr.com/photos/dianito Wave Of Good Noise https://www.facebook.com/waveofgoodnoise We do not own the rights of the music.

Hasonlóan érzékeny utazásra invitál a New Beat és az idén 10 éves Dürer Kert, melynek rengeteg remek programja közül kiemelendő a görög felmenőkkel rendelkező, Svédországban nevelkedett fiatalember szeptember végi estje. Dalait leginkább a népszerű folk-rock énekeshez, Passengerhez hasonlítják, melynek alapjául az idén megjelent People című lemeze szolgált.

5. Dub FX – Barba Negra Music Club

Biggest Dub FX Street Show Ever in Budapest, Hungary (2014.08.25.)

Uploaded by KERET on 2014-09-04.

Egy jó ideje nem telik el úgy egy év sem, hogy az ausztrál loopmester, Dub FX ne lépne fel hazánkban legalább kétszer. Ez idén sincs másképp, ugyanis a nyári EFOTT-os koncertje után a Barba Negrába tér vissza megörvendeztetni a nagyérdeműt. Az utcazenészből lett világsztár köszönhetően egyediségének, illetve zenéi sokszínűségének, melyben egyszerre van jelen a hiphop, a dubstep, a d’n’b és a reggae előre láthatóan ismét ezreket fog becsalogatni.

6. The KVB – Dürer Kert

The KVB – Always Then

Taken from The KVB – Always Then (2012) http://www.discogs.com/KVB-Always-Then/master/459335 http://www.last.fm/music/The+KVB https://www.facebook.com/thekvb1 http://thekvb.bandcamp.com/ Picture : http://lostoneself.deviantart.com/art/in-the-interest-of-space-359870204 All the right’s goes to the respective owners.

A brit duó neve még nem annyira elterjedt széles körökben, de a stílus, amit képviselnek, ha egy misét nem is, de egy koncertet mindenképpen megér. A pszichedelikus, poszt-punkra hajazó, olykor sötét gitár és/vagy szintidallamokkal tarkított audiovizuális utazásra a Room 041-ben fog sor kerülni.

7. Gregory Porter – MOM Sportközpont

Gregory Porter – “Be Good (Lion’s Song)” Official Video

Director Pierre Bennu visually compliments Porter’s intense lyrics and smooth, soulful vocals with vibrant colors and whimsical storytelling. Download/Stream Be Good: https://motema-music.lnk.to/begoodID “Be Good” is the first video from Jazz singer Gregory Porter’s critically acclaimed album of the same name.

Nemcsak Damien Rice teltházas koncertjétől lesz hangos a MOM idén ősszel, hanem az egyik, ha nem a legkiválóbb aktív jazzénekes, Gregory Porter baritonjától is. A kétszeres Grammy-díjas zenész tavalyi nagysikerű Müpa-s koncertje után tér vissza a fővárosba.

Maradj még, olvass még! Csak neked ajánljuk:

Közel-keleti békehírnökök a Dürer Kertben Az euroatlanti övezet által dominált zenei színtéren ritkán kapaszkodnak meg harmadik világbeli előadók, így kifejezetten egzotikus élmény, ha egyik-másik ázsiai, afrikai avagy dél-amerikai csapatot turnézni látjuk a nyugati világban. Az Orphaned Lan...
Vásott kölykök vagyunk mind – Black Lips koncertkritika Elég nagy rizikó a nyár közepén egy beltéri klubkoncertre elhozni Budapestre a Black Lips nevű, az Egyesült Államokban népszerű punkzenekart. Nézzük csak át az előző mondatot! Nyár, beltéri klubkoncert? Amerikában népszerű? Punk? Három olyan összetev...
esküszöm, jó volt pedig fel voltam készülve az ellenkezőjére, lélekben készültem a fanyalgó kritikára, a finom lehúzásra. aztán úgy a harmadik szám után eldobtam a finomságot, az ötödik után felejtettem a fanyalgást, a hatodiknál a lehúzás már eszembe sem jutott, így ...