Depeche Mode-os kezdés – keddi VOLT nap beszámoló

Tegnap kezdetét vette a 26. Telekom Volt Fesztivál Sopronban. A kempingezőket 10 órától, míg a napijegyeseket 14 órától engedték be.

Fotó: VOLT FB

Sajnos mi csak 16 órára értünk oda, amikor már mindenhol hosszú sorok álltak. Nem indult túl jól a délután, hiszen szakadó esőben sikerült odaérnünk, bár szerencsékre kb fél óra elteltével el is állt. Az idei Volton bevezettek néhány változást, ami nem sok mindenkinek tetszett – gondolok itt a 450 Ft-os repohárra és a karszalagos fizetési lehetőségre. Pedig szerintünk jó ötlet volt a repohár, már csak környezettudatosság miatt is, a karszalagos fizetés pedig praktikus.

Mivel esős idő volt, nem várakoztak túl sokan a Telekom Nagyszínpad előtt, így este 6 órakor még simán találtunk magunknak a 3-4. sorban helyet. Bár mi nem szeretjük a Belga zenekart, mégis végignéztük az egy órás koncertjüket. Közben megint eleredt az eső, de nagyon senkit sem zavart, hiszen mindenkinél volt esőkabát. A mi társaságunkból igazán senkinek sem tetszett a Belga, viszont ahogy körülnéztem, nagyon sokan élvezték. Azért az együttesnek sem volt egyszerű esőben végigtolni a 60 perces szettet, mert többször fel kellett töröltetni a színpadot és folyamatosan törölgetni kellett a keverőpultot.

fotó: kisalfold.hu

Pontban 21 órakor kezdett az angol Depeche Mode, szerencsére teljesen elállt az eső és addigra már nagyon sokan lettek. A rajongók mostanában nem szenvednek hiányt, mivel a csapat már járt nálunk februárban és tavaly májusban is. Egész jó setlistet raktak össze az estére, nagyon sok régi dalt hallhatunk tőlük, kicsit újra a ’80-90-es években éreztem magam. A közönség nagyon élvezte végig az összes dalt, a Never Let Me Down Again-nél volt ez a legjobban érezhető. Dave Gahan énekes még mindig tök viccesen táncol. Láthatóan ő is jól érezte magát, röpködtek a szívecskék és puszik Dave-től és többször is elhangzott tőle, hogy Sopron. Közel két órás koncertnek lehettünk részesei. Azért látható már az együttes tagjain, hogy kicsit megöregedtek, de még mindig remek formában vannak. Mind a zene és az énekhang is tökéletesen szólt, szerintünk senki sem távozott csalódottan. Akik nem tudtak eljönni, azok sem maradtak Depeche Mode nélkül, mert volt élő közvetítés.

fotó: Mudra László

A dalok listája, amit az este folyamán láthattunk:

Akiket még érdemes lett volna este megnézni, az a Vad Fruttik volt 23 órától, de mi a hideg, szeles idő miatt nem maradtunk tovább.

Tender pontszám