Júniusban Budapesten a Massive Attack – máris indul a jegyelővétel!

2010 után újra Magyarországra látogat az elektronikus könnyűzene egyik meghatározó csapat, a Massive Attack! A trip hop stílus egyik elindítója 8 év után tér vissza hazánkba, ezúttal egy teljes, önálló koncertre június 23-án a Budapest Sportarénába!

ma
MA

Egy kis történelem:

A 30 éve a pályán mozgó formáció még 1988-ban, a bristoli klubélet bugyraiban kezdte működését és a különleges, hip hop, funk, dub és r&b elemekkel sűrűn átszőtt, belassult elektronikus zenéjük nagyon hamar megtalálta az értő fülekhez vezető utat, és a 90-es évek elejére, lényegében az általuk életre hívott egyedi hangzásból megszületett a trip hop sokrétű zenei világa.

A Robert Del Naja („3D”), Grant Marshall („Daddy G”) és Adrian Thaws („Tricky”) kreativitásából kisarjadt, 1991-es Blue Lines albumra nagyon hamar ráharaptak a zenei ínyencek, az 1994-es Protection – amely után Tricky szólókarrierbe kezdett – és az 1998-as Mezzanine már igazi átütő sikert, és nem kevés szakmai elismerést hoztak a zenekarnak.

Ezt követően már öt évet kellett várni a következő, 2003-as 100th Window, majd hét évet a 2010-es Heligoland lemezekre majd a zenekar egy időre el is tűnt az aktív turnézók sorából, és bár olykor azért felé-fel tűntek a zenei hírekben, közel négy évig viszonylagos csend honolt a Massive Attack körül. 2014-től kezdve viszont már nem csak rendre ott szerepelnek a legrangosabb koncerthelyszínek és fesztiválok fő fellépői között, de a 2016-os Ritual Spirit kislemezen, több mint húsz év után, Tricky is beszállt a zeneírásba.

A Massive Attack előzenekara az őket több turnéállomásra is elkisérő skót Young Fathers zenekar, akik alternatív elektronikából táplálkozó, egyedi pop zenéje hangolják majd be az Aréna közönségét!

Massive Attack
2018. június 23.
Budapest Sportaréna
Jegyárak: 7990 – 17990 Ft (Álló: 14990 Ft, nincs kiemelt állóhely, küzdőtér teljes területe elérhető a normál álló jeggyel)
Jegyelővétel január 25., 11:00-tól a Ticketportal hálózatában!
Facebook esemény