Exkluzív koncertet ad a Mumford & Sons az idei Szigeten

Az Öreg kontinensen idén csak a Szigeten ad fesztiválkoncertet a hétfőn bejelentett headliner, a Mumford & Sons. A Nagyszínpad egyik fő durranásának ígérkező együttes korábban is odavolt a kisebb, meghittebb légkörű koncertekért, ezért nem is csoda, hogy idén Európában csak egyszer állnak fesztiválszínpadra – szerencsére azt éppen a Szigeten teszik.

Marcus Mumford 2007-ben alapította meg együttesét, alig két év múlva első lemezükkel fénylő üstökösként robbantak be a nemzetközi zenei élet legjobbjai közé, az Egyesült Királyságban négyszeres, az Egyesült Államokban kétszeres platinalemez lett. Második lemezükből, a Babelből pedig már több mint egymillió példányt adtak el és megannyi slágerlista tolta az élvonalba. A 2013-as Grammy-díjátadón, a Babel elnyerte az év albuma címet. 2013-ban megkapták továbbá a Brit Award legjobb brit banda díját is. Harmadik lemezükön, a Wilder Mind hanghordozón már “bendzsó nélkül, bőrdzsekiben” játszottak, azaz lefordultak a folkos útról, átnyergelve az indie-rock pályára. Most pedig szerte Európában csak Budapesten hallhatja őket a fesztiválozó közönség egy exkluzív koncert erejéig.

Mumford & Sons – I Will Wait

‘Wilder Mind’, the new album, is out now.

Az újabb nevekért pedig már nem kell sokat várni, jövő hétfőn újabb headliner érkezik a névsorba a tervek szerint, mi pedig egy kis meglepetéssel (esetleg nyereményjátékkal? ki tudja!) készülünk nektek!

Sziget Fesztivál 2018.
2018. augusztus 8-15.
Budapest, Hajógyári-sziget
További infók erre