Sziget ajánló – nulladik nap

Az összes jegy elkelt erre a napra, work, work, work, de magunk fajta fesztbloggernek se Rihanna, se Travis Scott nem lesz a szívünk csücske. De ha benne lennék a Sziget stábjába, akkor lehet azért hívnám meg őket, mert ez egy vállalkozás. Folytatjuk sok élő videjó, kevés szöveg ajánlónkat.

Nagyszínpad 16 óra Punnany Massif. Majd ha fagy! Inkább két Rihanna koncert egymás után, mint ők. 17.45.-től Jake Bugg, fűben és egymás ölében ülős érzelgős indie folk-rockot hoz, a tini énekhangú lányosképű egyszál gitáros, aki főleg anyukák kedvence.

Vele majd egy időben 18.30-tól lesz Lean On Karen Marie Ørsted alias előadásában az A38 sátorban. Többször írtunk már az elektropop műfajban jeleskedő dán énekes-dalszerzőről, Kamikaze című számát és klipjét nagyon szerettük, a többi dal inkább művészi elhajlás, de így is leszünk egy páran a sátorban az biztos.

A sógor. Be kell egyáltalán mutatni Marcus Füredert, az elektro swing atyját aka Parov Stelar Band-at? Gondolom, nem. Ha láttad már, azért nézz bele, ha nem akkor azért maradj ott a Nagyszínpadnál 19.30-tól

És akinek bejött a műfaj, vagy épp kerüli Rihannát, az szépen hamizik egy kis fish and chips-et az A38 bejáratánál és bemegy a svéd Movits! koncertjére este tízre. Hasonló hangzásvilág, egy csávókám énekel egy meghatározhatatlan nyelven de lehet, hogy svédül.

Parov és Movits! között is van élet, nem is akármilyen. Az angol producer-zeneszerző Naughty Boy nevét sokan ismerik főleg ha Sam Smith által világhírűvé tett La La La-ra gondolnak. Valószínűleg nem hozza magával se Sam-et, se Emeli Sandét, se Beyoncét, arra talán van sansz, hogy a Bastille énekes megjelenjen, hisz másnap a Nagyszínpadon lesz jelenése. Reméljük ide élő zenekarral és csodás fekete hangokkal jön a hajós sátorba negyed kilenctől.

És akkor van Rihanna fél tíztől. Díj rekorder, fiatal, jó csaj, a táncosai is azok, jó a hangja, jól énekli, amit megírnak neki, annyi facebook követője van, mint hazánk lakosságának nyolcszorosa. Szóval duzzogva de belenézünk.