Sziget ajánló – első nap

Túl vagyunk két napon, már mindenki átállhatott rioi időzónába és este van délután, és éjfélkor vacsora idő. Hallgassuk meg ma mire érdemes elmenni!

A Bohemian Betyars a 2016-os Nagy-Szín-Pad győztese kezd délután négykor a nagy réten, a felénél javaljuk átmenni Tarzan feleségéhez a toulouse-i születésű, szemtelenül fiatal dalszerző énekesnőhöz Jain-hez. Aki tavalyelőtt bírta Zaz-t, vagy egyszerűen odavan a napi cukiért ne hagyja ki az elektro-pop új üdvöskéjének bemutatkozó albumát.

https://www.youtube.com/watch?v=o1NRtdYMseI

A mostanában sajnos súlyosan betegeskedő John Newman a Dan Panaitescu Nagyszínpadnál mutat be sok új dalt tavaly ősszel megjelent második albumáról. Hangja tényleg elképesztő, érdemes elkanyarodni felé, tán még nem ciki lötyögni rá. A nagyobbik baj az, emberünk azt hiszi tud táncolni. Na attól mentsen meg minket a jóég!

Fél nyolctól ugyanitt lép fel az angol kvartett a Bastille, akinek Pompeii cimű számuk kiírthatatlan a rádiók lejátszási listájából. Of the Night Corona klasszikus eljátszása között kíváncsian várjuk mivel tartják fel a közönség figyelmét.

https://www.youtube.com/watch?v=P8_oaQPk1_o

Clandestino Ilegal  alias Manu Chao este fét tíztől lép fel a Nagyszínpadon. Volt már nálunk egy párszor, nem is nagyon hoz új albumot, múltjából él, de azt jól csinálja. Szóval lehet rá megőrülni.

A franciával egy időben, este tíztől a birmingham-i Editors tolja majd az A38 Sátorban, túl nagy volt nekik a Nagyszínpad pár éve. Engem sem mindig sikerült teljes mértékben elbűvölniük melankolikus new wave zenéjükkel. Tavaly megjelent friss lemezükkel jönnek hozzánk.