A tavalyi Szigeten fellépő Kwabs idén a SZIN-re érkezik

A korábban bejelentett nemzetközi nevek – így például Jasmin Thompson, a Dubioza Kollektiv, a Foreign Beggars vagy a 2Unlimited – mellé sorakozott a BBC Sound of 2015 listás Kwabs is, ahazai sort pedig a 30Y, a Vad Fruttik, a Paddy and the Rats, a Belga és a Honeybeast erősíti.

Érkezik tehát a szegedi Tisza-partra generációjának nagy tehetsége, a ghánai származású, de londoni születésű Kwabs, aki tavaly fantasztikus koncertet adott a Szigeten, így garantált, hogy a SZIN közönségét is elvarázsolja majd. A finoman melankolikus, neo-soul és „Synth&B” stílusban utazó Kwabs Walk című kislemeze az egész kontinensen hatalmas sikert aratott, több országban, köztük nálunk is vezette a slágerlistákat. A jelenlegi angol pop/soul szcéna egyik legizgalmasabb előadóját a közönség és a kritika is egyaránt dicsőíti. Tavaly szeptemberben jelentkezett bemutatkozó nagylemezét ezúttal a SZINen mutatja be a hazai közönségnek.

Kwabs – Walk (Official Video)

This is ‘Walk’ taken from Kwabs’ debut album ‘Love + War’ – Out Now iTunes: http://smarturl.it/loveandwar.itunes Spotify: http://smarturl.it/loveandwar.spotify Amazon: http://smarturl.it/loveandwar.amzn Buy tickets to Kwabs’ UK tour this October here: http://www.gigsandtours.com/tour/kwabs Get more information on Kwabs: Facebook: http://www.facebook.com/KwabsOfficial Twitter: http://www.twitter.com/kwabs Soundcloud: https://soundcloud.com/kwabs/ Instagram: http://instagram.com/kwabs Website: http://www.kwabsmusic.com/ Subscribe to Kwabs profile on Spotify for new music and playlists: http://spoti.fi/1y06mSv

Az eddig sem szegényes hazai fellépők listájára immár felkerült a 30Y, a Vad Fruttik, az ír punk rock kocsmazenét játszó miskolci zenekar a Paddy and the Rats, a Belga, és a szegedi Honeybeast is.

A tudatosság jegyében idén is gőzerővel készülnek a SZIN 2016 installációi, amelyeket csak és kizárólag újrafelhasznált anyagokból állítanak össze, zöld energiával működnek, és a szervezők elmondása szerint hatalmas hangulatot varázsolnak Szeged gyönyörű Tisza partjára. A Szegedi Ifjúsági Napok egyedüli magyar fesztiválként a Greener Festival Awards-on is bezsebelt egy jutalmat, ami hatalmas megtiszteltetés, egyben felelősség is. SZIN 2016:

Küldetésünk, hogy a felszabadult fesztiválozás közben, a jövő generációival megkedveltessük a zöld energiák hétköznapi felhasználását, megtanítsuk velük a környezettudatos élet fontosságát nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is.

A SZIN 2016 szervezői sejtelmesen még annyit elárultak, hogy Szeged Napján (2016. május 21.) jön az idei Szegedi Ifjúsági Napok teljes fellépői listája, valamint olyan fesztivál élmény meglepetéseket is tartogatnak még számunkra, amelyek biztosan felejthetetlenné teszik az idei nyár végét! Jegyek és további infó a szin.org-on.