Ma nyit az idén öt éves Budapest Park

A mai napon kezdi meg ötödik szezonját Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park. A nyitóhétvégén már belecsapnak a lecsóba, lesz Szabó Balázs Bandája, Brains és a szőke technopápával az élén a Scooter is. Lássuk a nyitóhétvégi és egész nyári felhozatalt illetve az újdonságokat a nyár leghosszabb fesztiválján! 

Egy kis visszatekintés: Európa legnagyobb szabadtéri bulihelyén tavaly 330 ezren buliztak áprilistól szeptember végéig, sőt, a fennállása óta számolt egymilliomodik látogatót is köszönthettük. A szervezők idén is nagy érdeklődésre számítanak, ezért több változáson is átesett a Park. Így például megnövelték a nagyszínpad nézőterét, ezáltal több helyről, kényelmesebben lehet majd látni a koncerteket, nagyobb teraszokat építettek ki, és blokkosították a mellékhelyiségeket is, csökkentve ezzel a sorban állást.

No Title

No Description

Megjelenik a helyszínek között a Sportkert, ahol hatalmas kivetítőkön többszázan követhetjük a nyár izgalmas sporteseményeit, az EB-n szereplő magyar fiúkat vagy a BL döntőt. A nem zenei programhelyszíneket erősíti továbbra is – minden hónap első vasárnapján a legkisebbeket váró – Mizo-Pöttömkert (minden első vasárnap igazi mókatárat vonultat fel a gyerkőcöknek: lesz gyermekjóga, kézműves foglalkozások, gipszszobrászkodás és „csepp rock and roll is”, azaz az állandó és a folyton megújuló programok mellett minden alkalommal gyerekzenekarok veszik birtokba a színpadot) vagy a nagyobbakat szórakoztató TrapFactory, azaz a Park szabaduló szobái (Persze, itt sem a klasszikus szabaduló szobák tematikájában kell gondolkozni: verj csapra egy sörös korsót, juss ki a detoxikálóból, szerezz autogramot vagy kérd el egy csinos lány vagy helyes srác telefonszámát… Neked menne 15 perc alatt?). Ezekről bővebb infó a Park Facebook oldalán és weblapján érhető el.

…de nézzük a zenei felhozatalt részletesen:

Első nap Szabó Balázs Bandája húzza el a nótánkat hegedű romantikával és cifrázós rock and rollal, pénteken a hazai drum and bass nagyágyúja a Brains hozza mozgásba ugróizmainkat, míg szombaton a harmadjára is visszatapsolt, legendás német formáció, a Scooter indítja el menthetetlenül a szezont, hogy utána egész nyáron a legnépszerűbb zenekarok adják egymásnak a színpadot.

No Title

No Description

Több hazai nagyszínpados fesztiválkedvenc zenekar is úgy döntött, ezen a nyáron egyetlen „klubkoncertes” fővárosi megállójuk a Budapest Park lesz. Így tesz az Irie Maffia, a Brains, Majka & Curtis, és a punnany is.

De itt lesz még a Halott Pénz lemezbemutatója is (sold out), az új hiperkarma lemez bemutatója és Péterfy Boriék új lemezét is itt hallhatjuk először élőben. Szülinapot ünnepel majd a Hősök, az AkkezdetPhiai és a Zagar is.

No Title

No Description

Május 22-én a magyar válogatottnak kívánunk jó utat az EB-re a Bon Voyage fesztiválon, ahol a szurkolás mellett olyan zenekarokra csápolhatunk, mint a Punnany Massif, a Brains, a PASO, az Ocho Macho, a Soerii&Poolek vagy a Firkin.

Bár a lista még közel sem teljes, a hazaiak közül már biztosan megtáncoltat minket a Kistehén és a Biorobot június 2-án, 10-én zárja Országos Galaktikus pop turnéját a The Biebers, a Mary PopKids-zel karöltve,  Parkban fellép – június 11-én az immáron negyedszázados Quimby is, a hónapot pedig Fábián Juli & Zoohacker zárja.

Idén is folytatódik a retro őrület a Budapest Parkban: a Total Dance Festival nyári kiadása is itt lesz. Június 4-én ugyanis bekapcsoljuk az időgépet és visszautazunk a ’90-es évek flitterekkel borított házibulijaiba a Total Dance Festival Cabrioval, ahol tiszteletét teszi LadyZee, azaz Mr. President, színre lépnek a Bestiák, Betty Love, a Happy Gang és természetesen ott lesz a Szomorú Szamuráj is, azaz jönnek az Ámokfutók. A retro hangulat újabb hullámként dupla dinamitként robbant a TNT, július 2-án. Ősszel sem maradunk külföldi retro-sztár nélkül: szeptember 17-én a Cheri Cheri Lady és a Sexy Sexy Lover alatt kaphat el a nosztalgia bennünket, a legendás Modern Talking énekese, Thomas Anders koncertjén, aki egy személyben hozza el számunka a ’80-as évek dicsőséges pop-diszkó korszakát.

No Title

No Description

A nyár egyik legizgalmasabb bejelentése kétségtelenül a Foals koncertje, akik tavalyi eget rengető szigetes koncertjük után, most Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyére térnek vissza, augusztus 17-én.

No Title

No Description

Érkezik még nemzetközi frontról a Billy Talent, a Che Sudaka, egy estén lép fel a Killswitch Engage, az Architects, az August Burns Red, az Atreyu és a Bury Tomorrow.

Július 13-án Ky-Mani Marley és Gentleman érkezik hozzánk, akik egy közös nagylemez erejéig álltak össze, amit a tervek szerint a turné alatt tárnak a közönség elé. A végtelenül bájos ZAZ július 22-én tér vissza Budapestre könnyed, cirógató sanzonos dallamaival, aki ezúttal Párizs szellemét idézi meg számunkra, tavaly megjelent, Paris című feldolgozáslemezének dalaival.

No Title

No Description

Ezen kívül még említésre méltó a július 28-i Steve Vai koncert és az augusztus 30-i Damian Jr. „Gong” Marley buli, aki 2001-ben 158 hétig szerepelt a Billboard Top Reggae Album listáján, de második albumával egy Grammy-díjat is bezsebelt.

No Title

No Description

Nem fogunk unatkozni idén nyáron sem, az tuti!

(Fotók: Park FB)