A sas leszáll! Eagles of Death Metal az Akváriumban

Az Eagles of Death Metal visszatér. Pontosan három hónappal a szörnyű párizsi történések után újra színpadra állnak Josh Homme-ék, amire szavakat találni is nehéz, hogy mekkora szó. De nem csak ezért érdemes beszélni a zenekarról, ők e nélkül a szörnyűség nélkül is említésre méltóak, főleg a zenéjük. A nagyon fasza zenéjük. És nem mellesleg ezt a nagyon fasza zenét elhozzák nekünk Budapestre is nemsokára.

A 2000-es évek elején bulizenekarnak indult kis vállalkozás az elmúlt évekre igencsak kinőtte magát: ha bárki egy barlangban élt volna az elmúlt 15 évben, elég csak beírnia a banda nevét a Google-be és szembejönnek vele a jobbnál jobb felvételek olyan kis apró fesztiválokról, mint:

  • Lowlands fesztivál

  • Open’er fesztivál

https://www.youtube.com/watch?v=6oS-e8Xw2io

  • Hurricane fesztivál

Szóval nem kezdő középsulis zenekarral van dolgunk, ezt leszögezhetjük az elején. És bár a The Devil vagy Baaby Duck (ál)nevek nem biztos, hogy mindenkinek megvannak, ha ezt lefordítjuk Josh Homme-ra és Jesse Hughes-ra (esetleg még az emlékezetes megjelenésüket is mellétesszük) biztosan ismerősek lesznek mindenkinek, hiszen már számtalanszor találkozhattunk velük Magyarországon is (akár csak Josh-sal a Queens of the Stone Age részeként, vagy a teljes EoDM-lal a mostani felállásban). Vagy, ha valaki tényleg nem figyelt az elmúlt 15 16 évben és fogalma sincs, hogy miről magyarázok itt (de valahogy mégis eljutott idáig a cikkben), annak is egy dologról biztos hogy ismerős a zenekar: a tavaly novemberi párizsi terrortámadásokról. A zenekart eléggé megviselték a történtek (meglepő?), minden tiszteletet megérdemelnek, hogy néhány hónap alatt összeszedték magukat és képesek színpadra állni. Ez valóban nem semmi!

Persze az EoDM nem erről kellene, hogy emlékezetes legyen, hanem például az ilyen számokról:

Erről pedig mi tehetünk a legtöbbet, ha elmegyünk egy minden bizonnyal fasza EoDM koncertre és egy önfeledtet bulizunk, tombolunk! Tegyünk hát így, ugyanis a zenekar nem felejtette el, hogy tavaly elmaradt egy budapesti buli, február 13-án érkeznek hozzánk bepótolni azt, ráadásul a hat év után megjelent új lemezüket, a Zippers Down-t is hozzák!

Update 01.22: Bár nem a budapesti koncerthez tartozik, de attól még tiszteletre és említésre méltó: a zenekar ingyen jegyeket ajánlott fel a következő (február 13-i) párizsi koncertjére azoknak a rajongóknak, akik ott voltak november 13-án a 87 ember életét követelő koncerten. Respect. És persze még mindig csodálom, hogy csupán 3 hónappal az események után újra színpadra tudnak állni (sőt, eredetileg a Bataclanban akarták befejezni a koncertet, ám az még nem nyitott újra), nagyon nagy dolog ez. Respect a négyzeten!

Eagles of Death Metal 
2016.02.20.
Akvárium Klub
Facebook esemény