Megvan a jövő évi, 40. EFOTT helyszíne és rendezője

Ismerős helyszínen, Velencén rendezik meg július 14-19. között hazánk legpatinásabb fesztiválját. A 2015-ös EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz. Magyarország legnagyobb hallgatói bulija jubilál, és a 40. évforduló alkalmából a szervezők nagyobb partit ígérnek, mint valaha!

 

„Régi-új helyszínre, Velencére tér vissza nyáron az EFOTT – tájékoztatott Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. – A tóparti virágvárosként is emlegetett népszerű üdülőterület remek természeti adottságokkal rendelkezik, kiránduló célpontnak kiváló, de az egyéni-, a csapat- és extrémsportok szerelmesei is találnak itt programot maguknak bőséggel. Minden adott tehát ahhoz, hogy az esti koncerteket széles spektrumú nappali programkínálattal egészítsük ki.”

A főszervezők elmondása szerint a fesztiválozók kérdőíves megkérdezése egyebek között rámutatott arra, hogy az EFOTT-ot (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) az emberközelsége, a barátságossága, a közösségkovácsoló ereje és az árai miatt kedvelik, és a látogatók igencsak preferálják a tóparti helyszíneket.

„A velencei térség minden évben a dobogós kedvencek között szerepel, ezért is örültünk a házigazda, az Óbudai Egyetem helyszínjavaslatának. A vízpart mellett kétségtelenül előnye, hogy mind tömegközlekedéssel, mind autóval könnyedén megközelíthető. Máskor szinte mindig nulláról indítjuk a szervezési feladatokat, de mivel Velencén három éve táboroztunk le utoljára, még frissek a tapasztalatok, amelyeket átültethetünk a 2015-ös EFOTT-ba” – tette hozzá Maszlavér Gábor.

A tavalyi, miskolctapolcai EFOTT 91.000 látogatót vonzott, és a fesztiváligazgató tájékoztatása szerint ennek megdöntésére készülnek 2015-ben (a 2012-es velencei fesztiválon egyébként 86.000 résztvevő volt).

 

A 40. EFOTT alkalmából igen szép számú és jó minőségű programkínálaton, és mint mondják, „extrán tuningolt meglepetéseken” dolgoznak a szervezők – minderről hamarosan több részletet is felfednek. A hetijegyek elővételben már rendelhetők, akár karácsonyi ajándékba is, diákbarát 12.990 forintos áron.

EFOTT – Csak szabadon…

One thought on “Megvan a jövő évi, 40. EFOTT helyszíne és rendezője

  1. Somogyországi Gazdatanácsok

    Vélemény: ” Néhány konstruktív kritika…. Klassz volt de az alábbiak borzasztó frusztrálóak voltak… Többen kategorikusan kijelentették, hogy soha többet nem jönnek Efottra. Jól esne ha reagálnátok akár konkrét vállalásokkal, hogy min hogyan fogtok jövőre javítani! Soksoksoksokunk kérése ez!!!!

    – Több ki- és bejáratot!!!

    – A beengedés induljon időben, és legalább a csúcs időpontokban (első nap, péntek, szombat) legyen 2x-3x annyi biztonsági őr aki a csomagokat ellenőrzi. Szerencsétlenek a belüket kidolgozták, nem győzték. Totál frusztráló, hogy ezen spóroltatok. frown hangulatjel

    – Ne kelljen 20-25 percet sétálni a kempingtől az első programig.

    – Ne legyen minden agyon kordonozva csak azért, hogy el kelljen caplatni a boltok előtt. Ennél még a legifjabb fesztiválozók is felnőttebbek, ettől nem fogunk többet költeni.

    – Több ezer sátrazóra ne 6 férfi és 6 női zuhany jusson…. hogy a nap minden órájában minimum 30 percet kelljen sorbanállni, aztán térdig járni a dzsuvában. Dettó frusztráló, hogy ezen spóroltatok. Orfű sokkal kisebb fesztivál és legalább 5x ennyi zuhanyzó és WC volt!!!

    – A WCk és zuhanyzók legyenek – rendesen, ne csak a látszat kedvéért – takarítva akár napi többször, ahogy máshol. Tudom, rajtunk is múlik milyen állapotok vannak ott. De megintcsak orfűi példa: ott volt elegendő vizesblokk, egyből emberi állapotok voltak!

    – Az étel standokon lehessen legalább üdítőt is venni. Nagyon kevés helyen lehetett és dupla sorbanállás volt.

    – A nagyobb színpadok fölé feszítsetek víz szórókat, mint a VOLTon például. A délutáni koncerteket elviselhetővé teszi.

    – A sátras koncert helyszínekre több nagy ventit, hogy legyen levegő. A Rauch sátorban volt, de csak kettő amiből egy a színpadot fújta.

    – Az egyetemi, civil, stb. sátrakat érdemes volna legalább 9-10-og nyitva tartani amikor már nincs hőguta.

    – Hangosítás: több előadó is panaszkodott, hogy túl erős a színpadok közti áthallás. És valóban. Ezt máshol eddig ilyen mértékben nem tapasztaltam pedig megfordultam pár helyen. Érdemes ezen is javítani.

    Köszönet a Szervezőknek ha elolvassátok és megszívlelitek, és a sok lájkoló is jelzi: sokan várnánk ezekre a konkrét javaslatokra, kérésekre konkrét reakciókat, mert sokan tényleg fogadkoznak, hogy soha többet Efott. Én optimista vagyok – kérlek adjatok erre okot mindenkinek!!! „

Comments are closed.