A dán elektronikus zene pápája Budapesten

Október elsején élő műsorával lép fel az Akvárium Klubban a dán elektronikus zene alfája és omegája, Anders Trentemøller. A 39 éves zenészre abszolút illik a régi klasszikus mondás: olyan sokoldalú, hogy az már gömb.

Szinte nincs olyan stílusa az elektronikus kütyükkel, számítógépekkel és egyéb biszbaszokkal generált zenének, amiben ne próbálta volna ki magát, akár csak pár dallam erejéig. Na de akkor mégis milyen csapásirány az, amit Trentemøller követ? Legszívesebben a techno-ambient-electro háromszögön belül mozog, teszi ezt olyan ügyesen, hogy dalai szinte tökéletesek éjszakai kocsikázáshoz, csakúgy, mint a teraszon borozgatáshoz, de egy húzósabb buli előtt és után is kiváló szolgálatot tesznek. Vagy éppen ők maguk generálják a bulit.


Kedvencünk

A dallamos, végig táncolható, mégsem túlságosan nyomulós számok minden valószínűséggel kiváltják a kívánt hatást október első éjszakáján is, így a fülledt hangulat garantált az Akvárium Klub Nagy Halljában, csakúgy, mint az esetenként elharapózó önfeledt bulizás.

A művészúr tavalyi, Lost című albumát hozza el hozzánk, amire nem mondjuk, hogy az eddigi legjobb, de tudjátok, mit? De, mondjuk! A számtalan vendéggel (pl. Jonny Pierce a The Drums-ből vagy Kazu Makino, a Blonde Redhead japán frontcsaja) rögzített új anyag pontosan azt az éteri hangulatot hozza, amiért az ember feltesz egy Trentemøller bakelitet vasárnap este, vagy amiért levonul sokad magával az Akváriumba. Így a fesztblog is kötelező programként ajánlja hangulatjavítás céljára a szerdai bulit, és egyúttal meg is nyugatunk mindenkit: ha nem tudjátok elképzelni, hogy is szól ez a remek zene élőben, akkor nem vagytok ám egyedül. Október elsején utána járunk a dolognak!


Egy élő cucc

Trentemøller (live)

Akvárium Klub/ NagyHall

2014.10.01. 19:00

Jegyek: Elővét 6900 Ft, helyszínen 7900 Ft

Facebook Event