A nyár utolsó nagy bulija lesz az Alfán – interjú a Depresszióval

A fiúk jó eséllyel felteszik a koronát a nyár utolsó szabadtéri bulijára, hiszen ők lesznek az utolsó este utolsó fellépői az Alfa Fesztiválon Várpalotán. A nyár a Depresszió zenekarnak is a pörgés időszaka, koncertről koncertre, fesztiválról fesztiválra járják az országot, hogy mindenkihez eljusson egy kis jó magyar rock muzsika. Az új lemez megszületése és 3 napos koncertmaratonok közepette a nyárról, fesztiválozásról és persze az Alfa Fesztiválra tartogatott koncertről kérdeztük a zenekart.

 

  • Hogy telik a nyár, mennyire vagytok nagyon elfoglaltak?

Nagyon. 🙂 Az új lemez munkálatai mellett egy több, mint 20 állomásos nyári turnén veszünk részt. Aki ismer minket, az tudja, hogy minden koncertet nagyon komolyan veszünk, tehát eléggé aktív időszak ez számunkra, de nem panaszkodunk, mert szeretjük, amit csinálunk.

  • Milyen volt eddig a nyári szezon, merre léptetek fel, merre utaztatok civilben?

Az ország összes pontján felbukkantunk, és a határon túl is, több helyen. Örömmel mondhatom, hogy nagyon sikeres eddig a nyári szezonunk. Ilyenkor nem sok idő jut a privát utazgatásokra. Személy szerint, ilyenkor nem is vágyunk még több megtett kilométerre, tehát a pár napos nyaralást is rendszeresen egy Budapest közeli településen töltjük.

  • Megérkezett az új albumotok, hogyan mutatnátok be? Kaptatok már visszajelzéseket róla?

Elkészült a lemez, de csak október elsején jelenik majd meg. Addig még sok munka vár ránk, de nagyon optimisták vagyunk. A személyes meglátásom az, hogy egy nagyon erős anyag lett. Nekem ez most a kedvencem. Bízunk benne, hogy a közönség is imádni fogja.

  • Nemrég volt egy talán rekordnak számító alkalom, amikor 3 nap alatt 4 koncertet adtatok. Mi a stratégiátok az ilyen húzós időszakokra?

Volt már hasonlóan húzós hétvégénk, de azt nem állíthatom, hogy ez rutin-feladat számunkra. Ahogy említettem, komolyan veszünk minden koncertet, és most még a hőség sem könnyítette meg a dolgunkat, de mind a 4 koncert remekül sikerült. Az biztos, hogy szükséges némi fizikai állóképesség egy ilyen mutatványhoz, pláne, ha az ember aktív a színpadon. Ilyenkor igyekszünk egy picit visszavenni a koncertek utáni mulatozásból, hogy ne menjen a következő este kárára. Már persze, annyira, amennyire ez egy Rock-zenekar esetében kivitelezhető. 🙂

 

  • Milyen zenéket hallgattok a kocsiban, amikor koncertre mentek?

Útban a koncertek felé mindenevők vagyunk. Ilyenkor szoktunk is egymásnak új zenéket „mutogatni”, de van, hogy csendben vagyunk, mert tudjuk, hogy a következő órákban csak a zenéé a főszerep. Hazafelé meg csak a hülyeség megy. Vagy valami súlyos, régebbi kedvencünk üvölt, vagy a legborzasztóbb pop-zenék. Néha már sportot űzünk abból, hogy ki tud vállalhatatlanabb slágereket hozni.

  • A nyár utolsó fesztiválján, az Alfán, az egyik fő fellépők lesztek. Készültök valamit különlegességgel a várpalotai közönségnek?

Egyrészt egy ilyen komoly, szezonzáró estének alapból van egy speciális hangulata. Másrészt az is elmondható, hogy itt tudunk utoljára feltöltődni az őszi turnéig a közönségtől kapott energiával, tehát igyekszünk alaposan kihasználni a színpadon töltött időt.  Hangos, látványos, és minőségi koncertre készülhet mindenki, egy hatalmas energialökettel megspékelve.

  • Jártatok már Várpalotán, a Cseri parkerdőben? Mit gondoltok a környezetről?

Korábban, a Pafe kapcsán voltunk ott többször is, és nagyon szeretjük ezt a helyszínt. Alapból szeretünk jó körülmények között, jó közönségnek játszani, és a hab a tortán az, ha mindezt szép környezetben tehetjük.

  • Milyen egy fesztiválfellépés, miben más, mint egy klasszikus koncert? Szerintetek melyiknek mi a szépsége?

A technikai stábunk számára nehezebb egy Fesztivál koncert, hiszen ilyenkor nagyon gyorsan kell dolgozniuk, és a minőségből ilyenkor sem engedünk. Mi koncertezni szeretünk, tehát a kis, pár száz fős koncertektől, a művházas, vagy csarnokos bulikon át, egészen a nagyszínpados, több ezres Fesztivál bulikig bezárólag, mindenhol jól tudjuk érezni magunkat. Az a lényeg számunkra, hogy milyen visszajelzést kapunk a közönségtől. Ha ők megőrülnek, akkor mi is. A fesztiválos bulikon nagyobb hangsúlyt kapnak az ismertebb dalaink, hogy azok is könnyen el tudják magukat engedni, akik felületesen ismerik a Depressziót, vagy még csak most barátkoznak velünk. A saját koncerteken, a kihagyhatatlan kedvencek mellett, elfér 1-2 ritkaság is. Bár ezen a szokásunkon változtattunk idén. A nyári programban is helyet kapott pár ínyencség. Ettől függetlenül a közönség ugyanolyan lelkesedéssel bulizik ezekre a tételekre is. Hangulatilag minden koncert más, nem lehet különbséget tenni saját, vagy fesztiválfellépés között, viszont az elmondható, hogy minden helyszínen elég jó hangulatú koncertjeink szoktak lenni.

  • Van túlélő-felszerelésetek fesztiválozáshoz? Kabalátok, amit minden fellépésre magatokkal visztek?

A zenekari felszerelésen kívül nincs ilyen. Szokásokból is csak egy van. Amikor elhaladunk az adott település határát jelző tábla mellett, akkor bekiabálom, hogy „ÉÉSSSS YEAH!”, a táblára mutatva. Ez egy rövid ideig volt csak nálam szokás, aztán egyszer megfeledkeztem róla, és elég rossz véget ért az esténk. Azóta mindenki nagyon résen van, ha megérkezünk! 🙂

  • Mik szerepelnek a zenekar tervei közt a közeljövőben, milyen lesz az őszi szezon?

Október elsején jelenik meg a 7. nagylemezünk, A folyamat zajlik címmel, ami rajongóbarát, 990 Forintos áron kerül majd forgalomba. A megjelenés előtt pár nappal érkezik majd az új klipünk is. Novemberben nagyszabású lemezbemutató turnéra indulunk, ami egészen December 20-ig fog tartani. A turné különleges vendége az aranylemezes Rómeó vérzik lesz, a vendég pedig a Burnout. Pár állomás erejéig összefogunk néhány hazai húzónévvel is, de ezekről majd később.

Hatalmas buli, pláne mivel a nyáron az utolsó! – így lehetne összefoglalni a Depresszió zenekar előrejelzését az Alfa Fesztivállal kapcsolatban. Ahogy mindig, most is elhozzák a legismertebb számaikat a fesztiválozó közönségnek, de új adalékként néhány ritkaságra is számíthatunk. A fiúk is nagyon kedvelik a helyszínt, biztosan fergeteges koncert lesz a Cseri parkerdőben, Várpalotán.

Depresszió zenekar: Augusztus 30., szombat 00:00, Nagyszínpad.