Holnap szedi szét a Parkot a Gogol Bordello – 5+1 ok amiért ott leszel

Az elmúlt hónapokban többször is felhívtuk a figyelmet az ukrán származású Eugene Hütz és szedett-vedett bandájának budapesti vircsaftjára. Hol a zenekar történetét jártuk körül, hol egyszerűen csak az idei nyár egyik legizgalmasabb koncertjének aposztrofáltuk az eseményt. Most a még bizonytalankodókat igyekszünk meggyőzni arról, hogy a holnap estét nem is lehet módon töltve, mint a Soroksári úton a Start Wearing Purple-t üvöltve. Jöjjön 10 érv, aki ezek után is elmarad, magára vessen!

1, Relax. Nehéz időket élünk. Érettségi, vizsgaidőszak, meló, válasszon ki-ki életkora és vérmérséklete szerint. Erre még itt ez a rapid gyorsan beszabadult meleg, ami a legtürelmesebbek idegrendszerét is megviseli, gondoljunk csak egy, a Rakparton a dugóban töltött „kellemes” délutánra… Itt az idő, hogy kicsit kieresszük a gőzt, az ilyen tevékenységhez való szócikknél a szótárban valószínűleg a „Gogol Bordello koncert” szót találjuk.

2, Gypsy-punk. A műfaj, amit a Gogol Bordello talált ki, és amit nem is játszik senki jobban, mint Hützék. Aki ritkán látogatja a 100 tagú cigányzenekar fellépéseit és az Exploited diszkográfiáját is igyekszik elkerülni, az is nyugodtan tegyen egy próbát. A banda mindkét műfajból csak azokat az elemeket vette át, amiket érdemes (tehát például az idegesítő nyenyere elmarad).  Táncolós cipőt viszont mindenképp érdemes hozni!

3, Hazatérés. No ez nem teljesen igaz, de az tény, hogy Eugene Hütz fiatalabb korábban többször megfordult Magyarországon. Első zenekara neve is erősen köthető hazánkhoz: The Hütz and Béla Bartók’s. Ezen felül találunk még olyan dalt az életműben, melyben magyarul (is) szól az ének. Így biztos, hogy kétszer úgy oda fogja tenni magát a banda, mint általában. Már ha ez lehetséges.

4, Közvetítés. Ez érv helyett inkább ellenérv a kifogásra. Urak, tudom én, hogy megy a foci VB, de egyrészről még lesz 59 meccs, amit követhetünk, másrészt a Park külön szurkoló részleggel készül, és természetesen ott van a meccs rögzítésének és későbbi megtekintésének lehetősége is. Szóval ez nem legyen akadálya annak, hogy velünk pogózzatok a Not A Crime alatt.

5, Új dalok. Bizony, a legutóbbi Szigetes buli óta sok víz lefolyt a Dunán. 2013-ban pl. megjelent egy új lemez a Pura Vida Conspiracy. Erről minden bizonnyal sok dal el fog hangozni, ugyanis alapjáraton ezt az anyagot turnéztatja a GB. Ez viszont nem baj, ugyanis ezen a korongon is ugyanaz az a lendület és innovatív attitűd jellemzi a bandát, mint az eddigi albumokon. Így viszont van pár sláger, amiket a magyar közönség most hallhat élőben először (pl. We Risa Again, Lost Innocent World).

+1. Ezért.

Gogol Bordello (USA)

2014. június 14. Budapest Park

Jegyárak: 6500 / 7500 Ft

Eventim jegylink: http://goo.gl/nZcjw4